welkom op mijn weblog

welkom op mijn weblog
Inmiddels weer een maand verder, en schrijven we donderdag 5 januari 2012.
Overigens ook voor jou de allerbeste wensen, maar vooral een gezond 2012. De afgelopen weken zijn rustig verlopen. De kerst hebben we door gebracht in Echt, Limburg. Bij mijn broer en schoonzus. Oooh, wat kan zij lekker koken. En wat smaakte de wijn toch weer heerlijk. ‘t Was net limonade, maar dan met een vleugje alcohol. dus erg verradelijk!
Oud en nieuw hebben we bewust rustig aan gedaan. We moeten aan onze hond denken. Gelukkig is dit allemaal goed gegaan. Een vuurwerktrauma heeft onze hond niet. Gelukkig heb ik haar goed kunnen voor bereiden op het enorme kabaal van het vuurwerk.
Toch denken we er over na om volgend jaarwisseling buiten de deur door te brengen. een of andere huisje op een park. Ook heerlijk voor onze hond, krijg ze die rust en hoeft ze niet onrustig om zich heen te kijken als er vuurwerk afgaat. Want dat om zich heen kijken doet ze wel. Maar gelukkig raakt ze niet in paniek.
De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Enschede was zoals voorgaande jaren, dus niets nieuws onder de zon. Voor TV Enschede FM heb ik, zoals ieder jaar, onze burgemeester geïnterviewd. Ook bijna alle fractievoorzitters van de politieke partijen voor de microfoon/camera gehad.
Komende vrijdag ga ik bij Wilma Landkroon op de koffie. Ze nodigde mij uit. Leuk ga ik zeker doen.
Wie Wilma Landkroon is.
In de jaren 60/70 van de vorige eeuw was ze wereld beroemd en heeft ze diverse, diverse nummer 1 hits weten te scoren. Ook in Duitsland. Een kindsterretje van formaat. Heb er zin in en dus lijkt het me ook heel leuk.
Wilma is een ontzettende aardige vrouw, en ondanks dat het met haar slecht is verlopen, (men heeft haar vreselijk bedonderd en flink, echt flink miljoenen aan haar verdiend). Gaat het nu gelukkig goed met haar. En daar ben ik heel blij om!
*************************************************************************************************************************************
Het is nu inmiddels donderdag 29 december 2011. inderdaad ruim 3! jaar verder na mijn laatste bericht van 21 mei 2008. In de afgelopen 3 jaar is er veel gebeurd natuurlijk. Beetje bij beetje zal ik een resume geven van deze periode.

**********************************************************************************************************************************************************************************

woensdag 21 mei 2008: inderdaad, we schrijven inmiddels 21 mei. De afgelopen maanden geen gelegenheid gehad om de weblog bij te houden. Er is wel veel gebeurd in de tussenliggende periode. Ons huis is inmiddels gerenoveerd en ze zijn op een paar zeken na, klaar met de renovatie. Marcel is druk, en nog steeds trouwens, met klussen in het huis. Hij is met diverse dingen tegelijk bezig. Ik daar tegen, ben vooral bezig met alles en nog wat, en dan voornamelijk buitenshuis. Ja, de omroep vergt veel tijd. Van het hele traject van de renovatie heb ik foto’s gemaakt. Ook van de renovatie van onze eigen woning. Binnenkort kun je het resultaat, de foto’s, hier bekijken. Maar omdat het er nogal veel zijn, kost me het veel tijd om deze te bewerken.

Op zaterdag 26 april heeft de Tubantia weer eens flink uit gepakt met een artikel over homo-ontmoetingsplaatsen hier in de regio. Ik heb me vreselijk gestoord aan de toonzetting en de inhoud van het artikel. Dus besloot ik om een reactie te geven middels de rubriek “lezers schrijven” in de Tubantia. lees hier de ingezonden briefMet als titel: “Jachtseizoen op Homo’s weer geopend”.

woensdag 12 maart t/m maandag 17 maart: De afgelopen week heeft voornamelijk in het teken gestaan in de voorbereiding van de busreis naar de manifestatie op 22 maart in Amsterdam. Ook tussendoor mijn werkzaamheden voor de radio en de kabelkrant gedaan. Maar dat kwam op de tweede plaats. Fantastisch is dat we 100 zitplaatsen hebben kunnen sponsoren door particulieren, bedrijven en instellingen. Uiteraard met dank aan Jan Meijer.

dinsdag 11 maart: Op tijd op gestaan, want ik heb e.e.a. op het programma staan. Marcel was eerder wakker dan ik. toen ik beneden kwam lag de krant open op tafel. Toen ik bij de tafel kwam begreep ik het. Eindelijk heeft de Tubantia het artikel geplaatst over de manifestatie op 22 maart in Amsterdam en de busreis die ik organiseer. En met een foto erboven geplaatst. Een goed artikel. Bij ons aan de overkant, de huizen waar nu wordt gerenoveerd, zijn ze bezig om de steigers af te breken. Het gaat nu wel heel erg snel. Volgens de planning is ons blok volgende week aan de beurt. Het zal erom spannen. Het artikel in de Tubantia heeft geholpen. Toen ik de mail even opende bleken een aantal mensen zich te hebben aangemeld voor de busreis. Dus dat ziet er positeif uit. ‘s Middags om 14.00 uur naar Artikel 1. Geen idee waarom ze mij eigenlijk willen spreken. Maar eenmaal daar werd het me snel duidelijk. Artikel 1 wil een soort project voor homoacceptatie op zetten en vragen mij of ik hierin wil meedoen. Dit spreekt mij wel aan en ik zeg mijn hulp toe. Verder was het een constructief gesprek. Tegen 15.30 uur ga ik weer naar huis. Met Marcel nog even koffie gedronken en hem verteld over het gesprek en de plannen van Artikel 1. Tegen 16.15 uur ga ik naar het stadhuis voor het persgesprek. Ditmaal weer met de burgemeester. Was weer een leuke bijeenkomst. Als de burgmeester het persgesprek leidt dan wordt het ook altijd een leuke bijeenkomst. Ook Myra Koomen was erbij. Vanuit haar portefeuille had zij e.e.a. toe te lichten op een aantal zaken. Tegen 17.30 uur was ik weer in de studio. Een paar berichten op de kabelkrant gezet en tegen !8.15 uur was ik weer thuis. Later ‘s avonds weer mijn e-mail na gekeken. Gelukkig, het artikel in de Tubantia werpt zijn vruchten af. Weer een aantal aanmeldingen. Morgen woensdag. Een drukke dag. ‘s Middags weer naar de studio. Redactiewerk en het uur tussen 17-18 uur presenteren. Morgenavond in café de Zon een bijeenkomst georganiseerd door de Internationel Socialisten over de Wildersproblematiek.

maandag 10 maart: Op tijd opgestaan, want ik had me voor genomen om veel dingen te gaan doen. Marcel moet vandaag naar de Nationale Reis Opera. Omdat ik het rijk alleen voor me heb, kan ik lekker veel dingen in het huishouden doen. ‘s Middags ben ik de stad in gegaan. Afgelopen zaterdag zagen Marcel en ik goedkoop servies bij de Action. Omdat we alles inpakken voor de renovatie, en dus ook ons dierbaar Boerenbont servies, willen we goedkoop servies gebruiken tijdens de renovatie. Als hier dan iets mee gebeurt, is dat in ieder geval geen probleem. Ook verder gegaan met het boerenbont in te pakken. Nu ik het goedkope servies van de Action heb gekocht, gaan we dat maar gebruiken en kan het servies in gepakt en op geruimt worden. ‘s Morgens nog foto’s gemaakt van tuinen wat als model dient zoals Domijn wil zoals de tuinen in onze wijk eruit moeten gaan zien. Die foto’s heb ik nodig volgende week maandag als de bewonerscommissie bij ons komt vergaderen. Geert Pot komt ‘s middags nog even langs. Of ik even een paar minuten tijd voor hem had. Uiteindelijk is hij een uur gebleven. Maar was wel gezellig. Ook nog bij de Aldi geweest. Ik moest nog groente halen en ik zag snijbonen liggen, zagen er goed uit en ik dacht heerlijk. Maar toen ik thuis kwam bleek bij ons in de groentela ook nog een zak met snijbonen te liggen die wij afgelopen zaterdag bij A.H. hadden gekocht. Dat wordt dus de komende dagen veel snijbonen eten. Morgen dinsdag. Weer het wekelijkse persgesprek in het stadhuis. Maar daarvoor eerst een afspraak met Artikel 1.

zaterdag 8 maart en zondag 9 maart: Zoals ik al schreef, een lekker rustig weekend. Zaterdag zijn we gewoon gezellig de stad in geweest. Zondag zijn we bij Ineke op de koffie geweest. Verder lekker rustig gehad.

vrijdag 7 maart: Nou dat ik vandaag veel te doen had, ja dat klopte wel. Maar wat ik allemaal op mijn programma had staan kwam er vervolgens niet van. Met Ineke een leuke uitzending gemaakt. Daarna, ik was tegen 15.00 uur weer thuis, voor de bewonerscommissie bezig geweest. Ook weer even bij Ingeborg geweest. De renovatie loopt bij haar goed door. Haar keuken is in ieder geval bijna klaar. Ziet er netjes uit. Heerlijk het weekend staat voor de deur. We hebben geen plannen, dus wordt een lekker weekendje.

donderdag 6 maart: In tegenstelling tot gisteren begon de dag grauw en bewolkt. Later op de dag begon het te motregenen. Vandaag eens een dag geen studio. Marcel moest weer naar de Nationale Reis Opera. Ik doe een beetje van dit en een beetje van dat. ‘s Middags brengt de post de posters en flyers van Nederland Bekent Kleur. Deze breng ik later naar de Bibliotheek en depedances en naar Saxion. ‘s Avonds een rustige avond. Voor de kabelkrant van TV Enschede een paar berichten geplaatst. De HIV-vereniging belde ook nog. Ik besluit mij op de achtergrond beschikbaar te houden. De plannen die ze hebben sta ik niet achter. Morgen vrijdag, weer naar de studio. Samen met Ineke het programma tussen 12-14 uur. Ook wil ik weer een aantal posters rondbrengen. Dus veel te doen.

woensdag 5 maart: De dag begon stralend, met veel zon en een blauwe lucht. Een rustige ochtend. Marcel moest weer naar zijn werkzaamheden van Koetshuis Hof Espelo. Ik kijk nog eerst even mijn e-mail na. Nu blijkt dus dat die schoft van een Hofte zelfs vreemden zijn haatmails over mij rond stuurt. Echt te ziek voor woorden. Ik stuur deze door naar Artikel 1. De juridische afdeling van hun buigen zich erover. Moest nog even snel naar A.H. want anders komt er niets meer van vandaag. Toen ik hiervan terug kwam, tegen 12.30 uur, ging mijn mobieltje. Tom van de radio. Henk Wijschede had zich die ochtend ziek gemeld of ik z.s.m. naar de studio wilde komen om de presentatie voor mijn rekening te nemen. Dus vlug naar de studio en iets voor enen kwam ik aan en kon dus direct aanschuiven achter de microfoon. Was een leuk uurtje. Later de redactie gedaan voor het uur tussen 17-18 uur. Was verder een goede uitzending, goed gevuld met live gesprekken. Tegen 18.30 uur was ik weer thuis. Verder een rustige avond. Voor de kabelkrant nog een paar berichten geplaatst. Hier was ik vanmiddag niet aan toe gekomen. Morgen donderdag. Benieuwd wat deze dag gaat brengen. Zowieso het bericht in de Tubantia over Enschede Bekent Kleur.

dinsdag 4 maart: Een gewone rustige dinsdag waarin weinig spectaculairs gebeurde. Veel dingen in huis gedaan. Voor de bewonerscommissie op pad geweest. Dingen gedaan voor Enschede Bekent Kleur. Een aantal telefoontjes gepleegd. Even bij Ingeborg aan de overkant geweest. Om 12.00 uur een bijeenkomst namens de bewonerscommissie in de modelwoning met Domijn. Was een goed gesprek. Om 15.00 uur naar de studio. Want een fotograaf van de Tubantia komt langs om een foto te maken. Donderdag staat er een artikel in de Tubantia over Enschede Bekent Kleur. Men wil hier een foto van mij bij plaatsen. Tegen 16.30 uur naar het stadhuis voor het persgesprek. Rond 17.30 uur waren we hier mee klaar. De stukken van het college in de studio afgeleverd. Omdat ik niets met de stukken kon, te veel ambtelijke taal, kon ik niets op de kabelkrant zetten. Tegen 18.00 uur thuis. Eerst even bij Ingeborg langs. Zij belde en was in haar nopjes met haar keuken en ik moest even langs komen om in haar feestvreugde te delen. ‘s Avonds wilde ik nog een aantal berichten op de kabelkrant van TV Enschede zetten. Maar omdat de heren technici met het internet bezig waren had ik even geen toegang. Dan moet dat morgen maar. Morgen woensdag, weer de hele middag tot 18.00 uur. Dus weer een lange dag.

maandag 3 maart: Vandaag een hele drukke dag. Marcel moet naar de Nationale Reis opera. Omdat ik vandaag niet naar de studio hoef, omdat mijn reportage afgelopen vrijdag was “mislukt”, had ik lekker de tijd voor mezelf. Om 12.00 uur heb ik als lid van de bewonerscommissie een afspraak met Domijn over de renovatie. Eerst voor de tijd even bij Ingeborg langs. Haar woning wordt gerenoveerd. Het is bij haar een grote puinzooi en Ingeborg staat op het punt van instorten. Volgens haar gaat het helemaal niet zo zoals ze het haar voor gehouden hebben. Ontroostbaar, niets dan klagen en klachten. Toch mag ik bij haar foto’s maken van de puinzooi en de keuken, douche en toilet waar ze mee waren begonnen af te breken. Tegen twaalven ga ik naar de modelwoning aan de Molukkenstraat. Vreemd er was niemand aanwezig. Nou misschien had ik me vergist en zijn ze in de modelwoning aan de Baliplein. Maar ook daar niemand te bekennen. Eenmaal thuis Gert Jan gebeld. Nee hij wist niets van een afspraak. Volgens hem hadden we voor morgen afgesproken. Ik snel mijn e-mail nagekeken. Inderdaad Gert Jan had gelijk. Later, ‘s avonds kwam ik er achter waarom ik deze vergissing had gemaakt. Ook nog bij Artikel 1 geweest om de posters en flyers van de manifestatie op 22 maart afgeleverd. Voor de rest van de dag e.e.a. in het huishouden gedaan en ook voor Enschede Bekent Kleur. In de avonduren kwam Geert Pot, ook lid van de bewonerscommissie, bij ons. En nu begreep ik waarom ik dacht een afspraak te hebben met Domijn. Want dat bleek dus ook. Want Geert vroeg mij waar ik was ‘s middags. We hadden met Domijn een afspraak om een rondje wijk te doen voor het leefbaarheidsproject. Dus dat was het. Ik later de persoon van Domijn een excuus e-mail gestuurd. Toen ik mijn e-mail box opende zag ik ook dat Hans Hofte mij een mail had gestuurd. En toen ik deze later opende wist ik niet wat ik las. Wat een enorme Schoft van een kerel is dat ook. Lees hier zijn haatmail.

zondag 2 maart: Omdat we rond 10.30 uur weg willen. Omdat we naar Apeldoorn gaan voor de opening van de expositie. Tegen 12.30 uur kwamen we bij de expositie ruimte in Apeldoorn aan. Ruimschoots op tijd. Dus eerst hebben we nog ergens in Apeldoorn een kop capucinno gedronken. De opening van de tentoonstelling was leuk. Is ook wel heel bijzonder, 3 broers en 1 zus die tegelijk een expositie hebben. Was verder een vermakelijke middag. Wel heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om reclame te maken voor Nederland Bekent Kleur. De manifestatie op 22 maart. Een goede tentoonstelling met leuke kunst. Zoals beeldende, schilderijen en foto’s. Tegen 18.00 uur waren we weer thuis. Toen we in Enschede aan kwamen en richting huis liepen in het cenrum zagen we her en der flyers liggen op straat. Robin en een paar vrienden van hem hebben ‘s middags voor de manifestatie op 22 maart lopen flyeren. ‘s Avonds belde CJ mij nog. Over de laagdunkende uitlantingen over moslims door Hofte op de radio. Schandalig. Ja ik had het ook gehoord. Hier komen we nog op terug. Want ik ben het ook spuugzat, dat gezeik van die lul. Morgen, maandag, een drukke dag. Om 12.00 uur heb ik een afspraak met Domijn over de renovatie. Ook moet ik naar Artikel 1 om hun de posters en flyers te brengen. ‘s Avonds kijk ik nog even op de site van Enschede Bekent Kleur. Ja hoor. Die Hofte heeft weer een misselijk makend bericht geschreven in het gastenboek. Ik ben het spuugzat. Die kerel leert het gewoon niet. Ik besluit om hem te blokkeren. Want als hij een platform zoekt om mensen alleen maar te kunnen schofferen en te beledigen, dan heb ik het heel snel met hem gehad.

zaterdag 1 maart: Een rustige zaterdag. Een dag zoals zovele zaterdagen. Het waaide nog steeds heel hard. Het blijkt dat het de afgelopen nacht flink heeft gestormt. Met veel regen en flinke onweer. Wij hebben zo vast geslapen. Het is helemaal aan ons voorbij gegaan. ‘s Middags nog even naar de studio geweest. Ik wilde mijn reportage van gisteren wat ik heb gemaakt bij de opening van het nieuwe café MAC Berlijn met Jeroen Hatenboer, uitzendklaar maken voor maandag. Omdat ik hier maandag niet aan toe kom. Blijkt er niets op het md-schijfje te staan. Het apparaat heeft het niet opgenomen. Of ik heb iets fout gedaan. Jammer al het werk voor niets. Nou ja, zonde. Wel voor de kabelkrant nog een politiebericht geplaatst en een paar andere berichten. Verder een rustige zaterdag. Morgen willen we op tijd op. We gaan naar Apeldoorn. Een opening van een Expositie. Familie van Marcel exposeren ergens in Apeldoorn hun tentoonstelling. 3 broers en 1 zus tegelijk een expositie. Dus morgen op tijd op.

vrijdag 29 februari (schrikkeldag): Een drukke dag vandaag. Dus op tijd opgestaan. Marcel moest weer naar de Nationale Reis Opera. Voor ik naar de studio ga eerst nog een paar dingen in huis gedaan. Ook enkele kasten leeg gehaald. Want voor de renovatie moet zo veel mogelijk alles weg. Een leuke middag bij de radio gehad. Snel naar huis. Tegen 17.00 uur ga ik naar de opening van het nieuwe café MAC Berlijn. Ik zat ook te wachten op de postbode. Want de posters en flyers van Nederland Bekent Kleur zouden vandaag bezorgt worden. Gelukkig rond 16.00 uur kwam de postbode. Dus voor het nieuwe café MAC Berlijn neem ik ook een poster mee om op te hangen en flyers om uit te delen. De opening werd druk bezocht. Leuk interview met Jeroen Hatenboer, de eigenaar van MaC Berlijn, gehad. Overigens, de volgende dag toen ik in de studio was om het interview te bewerken, bleek dat het apparaat niets had opgenomen. Dus alle werk voor niets. Na de opening en het interview snel naar het café Het Bolwerk waar ik afgesproken heb met Dave en Robin. We willen e.e.a. afspreken over Enschede Bekent Kleur. Was een goede bijeenkomst. Tegen 20.00 uur was ik weer thuis. Drijfnat, want het was inmiddels gaan regenen. Heerlijk het weekend staat voor de deur.

donderdag 28 februari: Vandaag naar het ziekenhuis geweest voor mijn onderzoeken. Gelukkig verliep dit allemaal snel. Dus ik was weer op tijd thuis. Ook weer die Hans Hofte gehoord op de radio. Ja hoor, natuurlijk moest hij zich weer afgeven op moslims. Dit keer zijn afkeer tegen de burkini. Als hij maar groepen mensen kan afzeiken. Maar met echte argumenten komen nee hoor.Verder een rustige dag. Morgen vrijdag, dan weer naar de studio. Met Ineke. Zij belde ‘s avonds nog op om te zeggen dat ze morgen weer aanwezig zou zijn.

woensdag 27 februari: Een drukke dag voor de boeg, dus op tijd op gestaan. Marcel moest vandaag naar de Nationale Reis Opera. In huis de nodige huishoudelijke zaken gedaan. Ook de boodschappen, was hard nodig. Ook even bij Ingeborg aan de overkant geweest. Bij haar is deze week de renovatie gestart. Ingeborg is helemaal gestrest hierdoor. ‘s Middags naar de studio. Redactionele voorbereidingen gedaan. Ook op de kabelkrant e.e.a. bij gewerkt. De uitzending tussen 17-18 uur verliep goed. Alleen haperde 1 cd speler, en toen werd het even stil op de radio. Tegen 18.30 uur was ik weer thuis. ‘s Avonds veel werk verricht achter de pc. E-mails beantwoord en berichten op de kabelkrant gezet. Nog even met Ineke gebeld. Maar krijg haar antwoord apparaat. Dus die maar even in gesproken. Morgen donderdag, moet ik voor onderzoeken naar het ziekenhuis.

dinsdag 26 februari: De laatste keer dat ik iets schreef in mijn weblog was alweer donderdag 21 febr. Doordat ik de afgelopen dagen druk met diverse zaken geweest ben, heb ik geen mogelijkheden en tijd om mijn dagboek bij te houden. De afgelopen dagen, natuurlijk mijn werkzaamheden voor Enschede FM. Vrijdag moest het programma van Ineke overnemen, zij was ziek. Zaterdag en Zondag, behalve het huishouden ook heel veel tijd besteed aan Enschede Bekent Kleur. Maandag en Dinsdag, een aantal zaken voor de Omroep gedaan. Voor de Bewonerscommissie in de weer geweest. Voorbereidingen voor Enschede Bekent Kleur. Achter de schermen moeten veel zaken geregeld worden. Morgen woensdag. Zit ik de hele dag bij de omroep voor mijn redactionele werkzaamheden en voorbereidingen voor het uur tussen 17-18 uur.

donderdag 21 februari: Heerlijk, ik werd vanochtend met koffie gewekt door Marcel. Ik was al eerder wakker geworden door de bouwvakkers die vroeg waren begonnen met de renovatie bij ons aan de overkant. Vooral het reinigen van de buitengevels maakt enorm veel lawaai. In de ochtend niet veel bijzonders gedaan wat het melden waard is. Ben gebeld door een journalist over Enschede Bekent Kleur, dus dit gaat ook lopen.Tegen 13.30 uur naar de studio voor de redactievergadering. Tijdens de vergadering gaat mijn telefoon. Iemand van de gemeente namens het college. Het college is blij met het initiatief van Enschede Bekent Kleur en ondersteunt het van harte. Tegen 14.30 zijn we klaar met de redactie vergadering en ga ik weer naar huis. Samen met Marcel koffie gedronken en tegen 15.45 uur gaan we naar MAC Berlijn voor de bijeenkomst georganiseerd door politie en het O.M. Was een leuke gezellige nuttige bijeenkomst. ‘s Avonds werd ik nog gebeld over Enschede Beken Kleur. Later bel ik Jan. Ik wil toch proberen om een bus gesponserd te krijgen. Omdat hij de eigenaren van een bedrijf met een touringcar kent legt hij de eerste contacten. Enthousiast belt hij later terug, of ik de eigenaren van het touringcarbedrijf terug wil belllen. Zo gezegd zo gedaan. Ik leg uit dat ik hier in Enschede de lokale afdeling van Nederland Bekent Kleur ga starten en dat ik een bus gesponserd wil hebben om zaterdag 22 maart naar de grote manifestatie in Amsterdam wil gaan. Uiteraard met sympatisanten vanuit Enschede. Morgen krijg ik via de mail een antwoord. In princiepe was de man erg enthousiast, maar hij moest nog met zijn mede-eigenaar overleggen. Mooi Enschede Bekent Kleur gaat lopen. Morgen vrijdag, naar de studio. Het programma met Ineke en morgenmiddag Jan helpen bij het maken van een nieuwe website.

woensdag 20 februari: Al vroeg werden we wakker door de bouwvakkers die aan de overkant bij ons bezig zijn met de renovatie. Maar goed, we moeten toch op tijd op, want Marcel heeft een afspraak met de Nationale Reis Opera en de opzichter van Domijn komt tijdig bij ons langs. Met de opzichter lopen we de problemen langs. Tegen 12.00 uur ga ik naar de studio. Eenmaal aangekomen een drukke lange dag. De voorbereidingen voor het uur tussen 17-18 uur komen geheel op mijn schouders. Op het nieuwe redactielid kunnen weinig steunen. Ik vind haar geen aanwinst voor de redactie. Helaas kan zij niet zelfstandig werken en heeft voortdurend begeleiding nodig. Maar goed, ik red me aardig. Verder een goede uitzending gehad. Na de uitzending snel naar huis. Snel een hapje eten want om 19.30 uur moet ik bij Domijn zijn voor de vergadering met de bewonerscommissie. Dit blijkt een zware vergadering. De renovatie is nu halverwege en wij evalueren het traject tot nu toe.Er blijkt veel mis, maar toch zijn er ook positieve punten te melden. Mijn voorstel voor een afsluitende buurtfeest als de renovatie klaar is, wordt door Domijn met vreugde ontvangen. Hier gaan we binnenkort over praten en dit uitwerken. De vergadering duurde langer dan gepland. Tegen 22.30 uur was ik weer thuis. Morgen, donderdag, weer redactie vergadering en tegen 16.00 uur een feestje georganiseerd door de Politie Twente en het O.M. in het café MAC Berlijn. Marcel en ik gaan samen namens de omroep.

dinsdag 19 februari: Gewoon een lekkere rustige dinsdag. Veel in het huis gedaan. Bij mijn overbuurman geweest waar de renovatie is begonnen. Ik merk op dat zij slecht op de renovatie zijn voor bereid. Ook weer een aantal foto’s gemaakt van een woning waar ook tuindeuren worden geplaatst. Om 16.30 uur naar het persgesprek. Ditmaal weer bij de burgemeester op zijn kamer. Wethouder Myra Koomen zat er ook bij. Met haar maak ik de afspraak dat wij haar vóór 18 uur in de uitzending halen. Eenmaal in de studio direct het onderwerp met de wethouder uitgewerkt. Nog een aantal gemeenteberichten op de kabelkrant van TV Enschede gezet. Tegen 18.30 uur was ik weer thuis. Verder een rustige avond. Marcel gaat naar een lezing van Studium Generale op de UT. Morgen woensdag een drukke dag. Rond 09.30 uur komt eerst de opzichter van Domijn bij ons voor onze vloer die verzakkingen vertoont. Om 12.00 uur naar de studio en morgenavond een vergadering van de bewonerscommissie met Domijn.

maandag 18 februari: Vroeg op gestaan. Lekker een dagje voor mezelf. Geen omroep vandaag. Lekker tijd om te gaan shoppen. Marcel is vandaag bij de Nationale Reis Opera, dus alle tijd voor mezelf. Ook aandacht geschonken aan de renovatie bij ons in de buurt. Morgen dinsdag, weinig afspraken, behalve dan het persgesprek op het stadhuis.

zaterdag 16 & zondag 17 februari: Een heel rustig weekend gehad. Zaterdag was het schitterend mooi weer, nog steeds. Heerlijk de stad in geweest. Ik bel met Annemarie. Haar woning is gerenoveerd en ik ben heel nieuwsgierig naar haar verhaal. Ze vraagt ons om even te komen kijken. Als we komen is de koffie reeds klaar. Vrienden van haar zijn in het huis aan het klussen. Annemarie en haar vriend hebben alleen voor de standaard renovatie gekozen. Een paar extra opties in de keuken. Ziet er allemaal mooi uit. Maar was een puinzooi in hun woning door de renovatie. Maar ik kijk een beetje rond en moet constateren dat zij niet echt een poetsdame is. Overal zie je stofnesten, en dat is niet van de renovatie. Maar ja, het zijn leuke mensen waar je altijd welkom bent. Zondag een rustige dag. Ik ga verder met de website. Uiteindelijk zet ik hiervoor de puntjes op de i. Tegen de avond, voor het eten, ben ik hier klaar mee. ‘s Avonds tv gekeken. Morgen maandag. Marcel heeft een afspraak met de Nationale Reis Opera. Dus op tijd op.

vrijdag 15 februari: Een “normale” dag, waarover weinig te vertellen kan. ‘s Middags naar de studio geweest voor het programma met Ineke. Enkele huishoudelijke zaken op geknapt. Rob belde dat Henk weer met longontsteking in bed lag. Hierdoor kunnen wij niet naar ze toe. We maken wel een andere afspraak. Ik besluit om de stad in te gaan en een leuke opbeurende kaart voor Henk te kopen. Ondanks dat het schitterend mooi weer is, zon en strakblauwe lucht, waait er wel een koude oostenwind. ‘s Avonds met een nieuwe website begonnen. Het weekend staat weer voor de deur.

donderdag 14 februari: Een rare dag, waarin ik veel en alles tegelijk moest doen. Althans, zo voelde het. Marcel had een vreemde klus voor zijn rekening genomen voor de Wijkraad. De wijkkrant bezorgen, hier is hij zowat de hele dag druk mee geweest. Om 13.00 uur moest ik naar de modelwoning voor het gesprek met enkele bewoners met Domijn. Een aantal bewoners hadden een wild idee over de onkostenvergoeding en hadden een handtekeningen aktie georganiseerd. Was een costructief gesprek. Tegen 13.30 uur snel op de fiets naar de studio voor de redactie vergadering. De collegebesluiten komen ook weer aan de orde. Ik laat weten dat het onbegonnen werk is om te proberen de collegebesluiten vóór 18.00 uur in de uitzending te brengen, domweg omdat het niet van te voren is aan te geven hoe laat het persgesprek is afgelopen. De ene keer zijn we na een half uur klaar en de andere keer na ander half uur. Dus tijd is onzekere factor. Het moet ook nog goed en gedegen voor bereid worden. Er wordt voor gesteld mij dan wel in de uitzending te halen en dat ik dan mondeling verslag doe van het persgesprek. Nou ja, het is de moeite waard om te proberen. Ik stel voor om in het stadhuis een mobiele studio te maken. Maar dit stuit op praktische bezwaren. Lees: centenkwestie. Wel is het een optie om de reportagewagen hiervoor in te zetten. Tegen 15.00 uur was ik weer thuis. Ga weer verder met het inpakken, om ruimte te maken voor de komende renovatie. Ik pak alvast al onze kristal in. Alle keukenkastjes zijn bijna leeg. Op een paar dingen na, die wij dagelijks nog nodig hebben. Verder een rustige avond gehad. Zet voor de kabelkrant van TV Enschede nog een bericht op de kabelkrant. Morgen weer op tijd in de studio. Voor het programma tussen 12-14 uur.

woensdag 13 februari: Een hele drukke dag. Marcel moest vroeg weg naar de Nationale Reis Opera. Ik doe e.e.a. in het huishouden en de boodschappen. Tegen 12.00 uur ga ik naar de studio. Hier doe ik de redactie en voorbereidingen voor het programma 17-18 uur. We hadden de uitzending goed gevuld met leuke onderwerpen, gelukkig veel live en weinig herhaal onderwerpen. Tegen 18.15 uur was ik weer thuis. Omdat ik geen telefoontje van Domijn had gehad, keek ik even in mijn e-mail box. Inderdaad zoals ik al dacht, Gert Jan heeft mij via de mail geantwoord. Hij laat weten dat hij de bewoners morgen middag 13.00 uur kan ontvangen. Dit laat ik weten aan de andere bewoners. Dus dat doen we morgen. Aansluitend morgenmiddag in de studio de redactie vergadering.

dinsdag 12 februari: Deze dag begon zo heerlijk, maar eindigde in een desilussie. Vandaag een aantal zaken voor de Bewonerscommissie gedaan. Gert Jan was weer eens onbereikbaar. Maar ‘s avonds zag ik dat hij via de e-mail contact zocht. Hij belt mij morgen terug. Omdat over een aantal weken ook wij aan de beurt zijn voor de renovatie, zijn wij bezig om ons voor te bereiden. Zoals het inpakken van onze huisraad, boeken en noem maar op. Maar ook al onze vitrages en gordijnen moeten aan de kant. Dus gisteren begonnen met wassen van de gordijnen. Vandaag wilde ik deze strijken. Maar door de Bewonerscommissie kwam hier niet van. Nou ja gelukkig hebben wij nog tijd genoeg om onze zaken te regelen. De overburen hadden ook een aantal vragen en ik kon ze maar niet aan het verstand brengen dat ze er goed aan doen om alles in te pakken en te zorgen dat ze voldoende afdekzeil hebben om waardevolle meubels en radio en tv hiermee af te dekken, tegen de stof tijdens de renovatie. Want ik heb het al bij diverse woningen gezien hoe het er aan toe gaat tijdens de verbouwing. Een al ellende. Tegen 16.00 uur naar de studio. Wilde voor ik naar het persgesprek ging eerst nog e.e.a. doen voor de tv. Het persgesprek was ook dit maal op de kamer van de burgemeester. Veel had de burgemeester niet te melden. Maar dat wat het college besloten had, was wel heel interessant. Ook Erik Helder schoof aan. Hij had weer nieuws over het Muziekkwartier en het Platform voor streekmarketing. Tegen 17.15 uur was ik weer in de studio. En toen begon de grote teleurstelling. Want Hans had dus totaal geen zin om mee te werken om de onderwerpen die behandeld waren in het collegebesluiten die in de uitzending van de radio mee te nemen. Terwijl dat mijns inziens makkelijk had gekunt. Boos word ik over dit soort desinteresse. Maar goed, de belangrijkste besluiten van het college zet ik wel op de kabelkrant van TV Enschede. Zodat wij in ieder geval weer als eerste het nieuws kunnen brengen. Ik besluit om mij over de houding van Hans te beklagen bij onze leiding. Want ik vind dat dat niet kan. Ik doe het werk voor de betaalde krachten. En die gooien er met de pet naar. Morgen woensdag. Wordt weer een lange dag voor mij, want ik ben dan tot 18.00 uur in de studio bezig.

maandag 11 februari: In alle opzichten een perfecte dag. Ik kan mij niet heugen dat op mijn verjaardag het zou mooi weer is geweest. Omdat het hoog tijd wordt dat we gaan trainen voor de wandel 6 daagse hebben we dus besloten om mijn verjaardag op een sportieve manier te vieren. Omdat het ook nog eens uitzonderlijk mooi weer is, gaan we vandaag naar Hengelo. Nee, niet met het openbaar vervoer en ook niet op de fiets, maar lopend. Als doel hebben we gesteld dat we naar het graf van mijn moeder zouden gaan. Ik had hier heel veel behoefte aan om even bij mijn moeder te zijn. Eerst zijn we nog even langs de studio geweest om voor de collega’s een chocoladecake, die Marcel zelf gemaakt had, af te geven. Daarna naar Hengelo. Niet rechtstreeks, maar via de Univeristeit en door het bos, waarna we eindelijk ergens in Driene in Hengelo uitkwamen. Nou dit viel niet mee. Marcel kreeg last van zijn voeten en klaagde hier ook over. Ik begon de spieren in mijn lies te voelen. Maar mijn voeten nee, dat viel mee. Onderweg wel een paar keer genoten van het weer en koffie gedronken, die we hadden mee genomen. Uiteindelijk na zo’n 15 kilometer te hebben gelopen kwamen we dan aan bij het graf van mijn moeder. Na ongeveer een half uurtje zijn we weer gegaan. Omdat Marcel klaagde over zijn voeten, leek het ons niet verstandig om weer lopend terug naar Enschede te gaan. Hij zou dát niet redden. Dus heel verstandig de trein gepakt. Maar voor we bij het station waren moesten we wel eerst ongeveer drie kwartier lopen. Nou lopen, strompelen, want we voelden onze spieren wel. Een heerlijke dag in alle opzichten. Ik kan terug kijken op een hele bijzondere leuke verjaardag. Morgen dinsdag, we pakken dan weer de dagelijkse gang van zaken op. Voor mij houdt dat in dat ik weer bv. naar het persgesprek in het stadhuis moet. Benieuwd of ik morgen nog last zal hebben van spierpijn.

zondag 10 februari: Ook al weet je het, toch blijft het een enorme verrassing als je ‘s morgens op staat en er speciaal voor jou slingers in de woonkamer opgehangen. Het geeft je altijd weer een warm en feestelijk gevoel. Ook had Marcel ballonnen opgeblazen en deze buiten aan de woning opgehangen. Het zag er allemaal geweldig uit. En ik ben pas morgen jarig. Een hele leuke dag gehad. Iedereen was er en dat was het belangrijkste. Morgen maandag 11 februari ben ik jarig. We hebben besloten dat we naar het graf gaan van mijn moeder en naar mijn zusje. Omdat we ons moeten “inlopen” voor de wandel 6 daagse, besluiten we om morgen lopend naar Hengelo te gaan. Via het terrein van de UT naar Hengelo. Ook weer lopend terug en dan langs het graf van mijn zusje. Het beloofd weer een uit zonderlijke mooie warme februari dag te worden. Net als vandaag, strak blauwe lucht en hoge temperaturen. Te mooi voor de tijd van het jaar. Zul je zien, straks in maart en april, krijgen we misschien zomaar toch nog al die winterse ellende over ons heen. Kan zo maar gebeuren.

zaterdag 9 februari: Een heerlijke prachtige dag. In vele opzichten. Weer een mooie zonnige, zelfs warme dag, warm voor februari. Omdat we morgen gasten krijgen vanwege mijn verjaardag maandag, die wij dus morgen vieren, veel ter voor bereiding gedaan. Marcel heeft twee prachtige caken gemaakt, versiert met chocolade, heerlijk ziet het er uit. Maar ook mooi. Marcel heeft een speciaal recept van Chili Congarne, deze maakt hij vandaag voor onze gasten morgen. Chile Congarne moet je altijd een dag van te voren bereiden, komt de smaak nog meer ten goede. De woning tegenover ons wordt eindelijk leeg gehaald. De man die er woonde is een paar maanden geleden overleden. Zijn familie wilde niets meer met hem te maken hebben, ook zijn kinderen en ex-vrouw niet. Een toevallige “kennis” heeft deze ondankbare taak op haar genomen. Ik zie vanuit onze raam dat zij en haar man en een andere bezig zijn met alles in een auto te laden. Ook zag ik haar heel moeilijk doen en het leek mij dat ze eigenlijk een trapje nodig heeft. Dus besluit ik maar om er even heen te gaan en te vragen of zij misschien een trap nodig heeft. Dat was niet echt nodig, het ging maar om één schroefje en ze vond het niet nodig een trap te pakken. Al pratende vroeg ze mij of ik even binnen wilde komen. Zij liet mij de woning zien. Mijn lieve help ik wist niet wat ik zag. Wat een uit geleefd huis. Onvoorstelbaar dat hier iemand heeft gewoond. Geen behang meer aan de muren. Dit was ongeloofelijk. Ook nam ze mee naar boven. Nog meer puinzooi. Dat hier iemand kon wonen. Ook de bovenverdieping was helemaal uit geleefd. Één van de kleine slaapkamer zou, volgens haar, helemaal gesloopt worden door Domijn. Nu weet ik dat alle huizen bij ons in de straat die leeg komen, niet meer verhuurd gaan worden, maar in de verkoop gaan. Maar deze woning is in deze staat onverkoopbaar. Vandaar dat Domijn de woning eerst gaat opknappen. Ook heeft deze woning nog de originele kastdeuren. De zelfde die wij ook in ons huis nog hebben. Ik heb het later met Marcel er over. Omdat wij graag nog eenzelfde deur willen hebben voor onze douche, leek ons het wel een goed idee om met de mensen te over leggen of wij één van die kastdeuren mogen hebben. Want deze worden anders toch door Domijn gesloopt en weg gegooid. Wel de mensen hebben hier geen problemen mee en wij mogen de deur mee nemen. Wat een mazzel voor ons. Wij zetten de originele kastdeur zolang bij ons op zolder. En gelukkig, de kastdeur heeft de goede maten. Marcel stelt voor om na onze renovatie de deur op te knappen. Morgen zondag, het wordt ook dan weer een prachtige vroege lentedag. Echt een mooie dag om je verjaardag te vieren.

vrijdag 8 februari: Een drukke ochtend. Omdat ik zo rond 11.00 uur in de studio wilde zijn toch nog veel gedaan. Omdat ik met een aantal buren in gesprek raakte over de renovatie, kwam ik toch later aan dan de bedoeling was. Maar het was mooi weer en dan kan je dag niet meer stuk. De zon heeft volop geschenen. Het uitzonderlijk mooi weer voor de tijd van het jaar. Een leuke uitzending gehad met Ineke tussen 12-14 uur. Om 14.30 uur had ik een afspraak in het stadhuis. Was een constructief gesprek en ik denk dat dat wel goed zit. Tegen 15.30 uur was ik weer (bijna) thuis. Maar ik wilde nog eerst even bij een aantal woningen langs waar de renovatie aan de gang was. Met de bewoners gesproken over hun klachten over de renovatie. Ook een aantal foto’s gemaakt hiervan. Tegen 16.30 uur was ik dan echt thuis. Met Marcel gezellig koffie gedronken. Tijdens de aardappels schillen belde mijn broer Harry nog, hij belt morgen terug. Ook belde de HIV-vereniging. Volgende week hoor ik het wel via de e-mail. ‘s Avonds tegen 21.00 uur ging bij ons de deurbel. Marcel zat aan de telefoon, dus ik deed de deur open. Stonden twee vrouwen voor de deur. Zij waren een handtekeningaktie begonnen. Naar aanleiding van de komende renovatie, die ook bij hun binnenkort start, wilde zij middels een handtekeningaktie Domijn ertoe brengen de schadeloossteling te verhogen naar € 1500,–. Ze hadden al een flink aantal handtekeningen opgehaald. Ja, begrijpelijk, iedereen wil wel 1500 euro inplaatst van dat fooitje waar Domijn de bewoners mee wil afschepen. Toch heb ik de dames proberen duidelijk te maken dat zij op deze wijze verkeerd bezig waren. En hun zo te hebben aangehoord hadden ze helemaal niet gehoord van een Bewonerscommissie en de brochure over de renovatie, nee die hadden ze niet gelezen. Jammer, want hier staat toch heel veel nuttige informatie in. En als ze deze gelezen hadden, dan konden ze op hun vingers natellen dat een handtekeningaktie zoals zij deze opzetten, met de argumenten die zij aanvoerden, weinig omhanden heeft en zij absoluut geen kans van slagen hadden. Maar goed, ik heb hun heel veel succes gewenst en gezegd dat ik ze graag ten aller tijden bij wilde staan. Ik neem morgen wel contact op met de andere commissieleden, want lekker zit het mij niet. Er broeit iets in de wijk. Maar goed. Later op de avond ook nog een bericht over FC Twente en foto’s over FC Twente op de kabelkrant van TV Enschede gezet. Morgen begint het weekend en het wordt ook nog eens het mooiste weer van wereld. Veel zon en hoge temperaturen, zekers voor de tijd van het jaar. Heerlijk laat het weekend maar beginnen.

donderdag 7 februari: Een schitterende mooie dag vandaag, tenminste wat het weer betrof. De dag begon welliswaar fris en de daken waren wit van de lichte vorst. Maar gaande weg de ochtend verdween dat snel. Verder een rustige dag gehad. Eindelijk eens een keer geen radio. Tenminste dat dacht ik. Ik heb het wel eens vaker gezegd. Als het zulk mooi weer is, dan stimuleert het wel en kun je, voor je gevoel bergen verzetten. Ook ben ik even bij de dame geweest die zoveel klachten heeft over de renovatie. Ja, het is wel een puinzooi. En morgen moet het bij haar afgerond worden. En dat gaat dus niet lukken. Voor dit probleem bij de aannemer geweest om haar klachten door te geven. Hij zou bij haar langs gaan. ‘s Middags schoot me ineens te binnen dat ik toch even naar de studio moest. Maar degene die ik moest spreken was helaas al weg. Nou ja, volgende week dan maar. Morgen vrijdag, tegen 11.00 uur moet ik in de studio zijn. Tussen 12-14 uur het programma technisch doen. Daarna om 14.30 uur een afspraak met communicatie op het stadhuis.

woensdag 6 februari: Op tijd op gestaan. Marcel had weer een afspraak met de Nationale Reis Opera. Tegen 10.00 uur komt er iemand langs om onze ramen op te meten. Ja, de renovatie zit er aan te komen. Snel een aantal dingen in het huishouden gedaan. Omdat ik de hele dag bijna in de studio ben, wilde ik voor ik ga nog even snel lege flessen naar de glasbak brengen. Toen ik langs het huis van Ineke liep zag ik dat zij thuis was. En zij zag mij ook lopen. En ineens hoorde ik iemand mijn naam roepen. Het was Ineke, zij vroeg of ik even tijd had. Haar woning was inmiddels gerenoveerd. En ze had een aantal behoorlijke klachten over de renovatie. En naar blijkt, terechte klachten. We spreken af dat we dit op de agenda voor de komende vergadering van de Bewonerscommissie met Domijn zetten. De afgelopen tijd zijn wel meerdere klachten binnen gekomen over een aantal klachten n.a.v. de renovatie. Tegen 12.00 uur ga ik naar de studio. Een hele drukke dag gehad. Ook een redactievergadering. Deze duurde vrij lang, waardoor ik erg in tijdnood kwam met de voorbereidingen voor het programma tussen 17-18 uur. Sinds kort heeft de redactie een nieuwe medewerker. Helaas bakt ze er nog niet veel van. Ze moet nog heel erg aangestuurd worden. Waardoor je door door haar fouten dubbel werk doet. Het programma tussen 17-18 uur zelf verliep gelukkig goed en tegen 18.15 uur was ik weer thuis. ‘s Avonds een rustige avond gehad. Voor de kabelkrant een aantal berichten op de kabelkrant gezet. Helaas hebben we problemen met onze pc. Zal morgen eens bellen met een pc-reparateur.

dinsdag 5 februari: Over deze dag valt weinig te melden. Het weer was slecht, dat wel. Verder weinig spectaculairs beleefd. Op tijd opgestaan. Ik moest op tijd in de studio zijn om mijn reportage met Wouter Bos af te leveren in de studio. ‘s Middags het persgesprek. Ditmaal met de burgemeester op zijn werkkamer. Was een gezellige persbijeenkomst, de burgemeester zat weer op zijn praatstoel. Veel nieuws viel er niet te melden. Behalve dan dat toekomstige bruidsparen straks hun eigen trouwlocatie mogen uitzoeken. Leuk om te melden is, dat de burgemeester geïnteresseerd was in onze huwelijk. Verder was het een ontspannen gezellige persbijeenkomst. Eenmaal terug in de studio heb ik snel een aantal berichten van de collegebesluiten op de kabelkrant geplaatst. Tegen 18.15 uur was ik weer thuis. ‘s Avonds wilden wij dat programma op RTL-4 zien. Het programma waarin een Enschedees stel een restaurant wil beginnen. Mijn hemel, wat een tv-vervuiling. We hebben het uitgehouden tot het eerste reclameblok. En dat was al na 10 minuten toen het programma begon. Vreselijk programma om naar te kijken. Morgen woensdag. Weer in de studio. Moet ditmaal op tijd aanwezig zijn. Wordt weer een lange dag.

maandag 4 februari: Marcel en ik zijn op tijd op gestaan. Eerst even een kop koffie en moed verzamelen. Want we gaan vanochtend ons ratje begraven die gisteravond is overleden. Met veel pijn in ons hart nemen we dan ook afscheid van een heel lief en sterk sociaal diertje. Een heel lief diertje die ons leven zeker heeft verrijkt. Maar het is goed zo. Marcel moest op tijd weg, want hij had een afspraak bij de Nationale Reis Opera. Ik doe enige huishoudelijke zaken. In de voormiddag doe ik de boodschappen. Vorige week hadden we bij de radio afgesproken dat ik vandaag naar de persconferentie met Minister Wouter Bos in het stadhuis zou gaan. Een beetje vervelende tijd, nl. om 17.45 uur is het persmoment gepland. Voor ik hier heen ga, eerst nog even langs de studio. Voor de kabelkrant nog een advertentie geplaatst. Marcel was tegen 17.00 uur weer thuis. We hebben samen koffie gedronken en tegen 17.30 uur ga ik naar het stadhuis. Natuurlijk waren de hoofdrolspelers weer te laat. Dat zie je vaker. Maar goed, voor mij maakt het niet uit. Mijn reportages staan pas voor morgen gepland. Voor vandaag lukt dit niet meer. Nadat ik Wouter Bos en ook Erik Helder, de wethouder die ook o.a. de luchthaven in zijn portefeuille heeft voor de microfoon te hebben gehad. Ga ik naar de studio. Hier maak ik alles gereed voor de uitzending van morgen. Tegen 19.15 uur was ik weer thuis. Net op tijd, want Marcel had vanavond een afspraak op Landschap Overijssel in het Koetshuis. Dus we zagen elkaar gelukkig nog even. Verder een rustige avond gehad. Was benieuwd naar de uitzending van NOVA en Pauw en Witteman. Want natuurlijk zou het over de uitzending van misdaadverslaggever Peter R. de Vries gaan. Gelukkig behoren wij niet tot die achterlijke 7 miljoen kijkers die naar dat sensatie beluste programma op die verdervelijke zender SBS6 hebben gekeken. Morgen dinsdag. Moet morgenmiddag eerst naar de studio voor mijn interview’s en tegen 16.30 uur weer het wekelijkse persgesprek in het stadhuis.

zondag 3 februari: Een hele rustige zondag, maar een dag met een zwart randje. Want deze dag eindigde met het overlijden van ons ratje. We hadden vandaag een rustige dag. Ondanks dat alle weermannen en -vrouwen die Nederland rijk is ons een mooie zonnige dag beloofden, was het hier in het oosten gewoon de hele dag bewolkt. Ons ratje meldde zich al vroeg in de middag. En ik dacht, ach laat hem maar lekker bij mij op schoot liggen. Het was echt te merken dat hij aan het einde van zijn krachten is. Ik heb een aantal zaken van mijn cursus nog eens door genomen. Later heb ik weer mijn boek gepakt. Tegen de tijd dat wij moesten eten, wilde ik het ratje in de kooi terug zetten. Maar het ging helemaal niet meer. Hij viel zo om en bleef zo liggen. Ik Marcel geroepen. We stonden beiden versteend bij de kooi. Toen heb ik hem er maar uit gehaald. Want als hij op dat moment kwam te overlijden, dan liever bij ons in onze armen. Aan alles was te merken dat het niet goed ging. Het arme diertje keek me af en toe aan met een blik van alsjeblieft help me. Maar zelfs als zouden we nu naar de dierenarts gaan. Ook deze zou niets meer kunnen doen. Afgelopen week toen we bij de dierenarts waren, was dit ons al verteld. Tijdens het eten heb ik hem maar gewoon op mijn schoot laten liggen. En ‘s avonds tijdens het tv kijken kroop hij dan ook afwisselend dan bij Marcel en dan bij mij op schoot. Tegen ongeveer 22.50 uur is het diertje dan toch in geslapen. Morgenochtend krjigt hij een mooie, zijn laatste, rustplaats ergens bij ons in de tuin. Toch heeft het ratje langer geleefd dan ons 1 1/2 geleden werd voorspeld door de dierenarts. Want toen bleek dat hij een tumor in zijn hoofd had en de dierenarts hem 3 weken, hooguit nog een maand gaf. En een aantal weken geleden constateerde de dierenarts hartproblemen. Aanleiding om naar de dierenarts te gaan was omdat hij heel moeilijk ging ademhalen. Het eten werd hierdoor een zware beproeving voor hem werd en hij sterk was afgevallen. Toch hebben we bijna 2 jaar plezier aan ons ratje mogen beleven.

zaterdag 2 februari: De dag begon met zon, maar helaas gaandeweg de ochtend werd het toch weer bewolkt en later viel hier ook natte sneeuw uit. Gelukkig duurde dit niet lang en scheen later de zon toch gewoon weer. We zijn gezellig de stad in geweest. Verder een lekkere rustige zaterdag. Helaas gaat wel de gezondheid van een van onze ratjes sterk achteruit. Het arme diertje wil alleen nog maar bij mij op schoot liggen. En als ik hem weer terug in de kooi doe, dan weet hij niet hoe hard hij moet lopen, om weer bij mij op schoot te kruipen. Maar dat hem dit te veel is, dat is dan ook wel aan alles te merken. Het arme diertje is bij het minste geringste helemaal bekaf. Maar het diertje zit nog steeds vol met levenslust. ‘s Avonds mijn berichten en foto’s over de Geheimen van het Stadhuis in de rubriek Opmerkelijk geplaatst.

vrijdag 1 februari: Onze dag begon lekker rustig. Eigenlijk net als het weer buiten. Gisteren waaide je bijna van je fiets en als je tegen de wind in fietsen moest kon je beter gaan lopen, ging je sneller. Maar vanochtend lekker rustig aan gedaan. Ach je kent het wel, het gewone ritueel wat ieder mens op zijn eigen manier heeft. Tegen 11.00 uur ga ik naar de studio. Ik wil op tijd aanwezig zijn, want Hans moet mij even een aantal technische zaken voor de uitzending uitleggen. Helaas kwam Hans pas tegen 12.00 uur, dus weer veel te laat. Op de redactie spreekt iedereen zijn teleurstelling hierover uit. Je moet kunnen bouwen op iemand. Van de organisatie van de Februari Muziekmaand komt het verzoek of ik weer, net als vorig jaar, het smartlappenfestival wil verslaan. Maar ik bedank voor die eer. Vorig jaar ging het zo slecht met de opnamen in de schouwburg. Ik leen mij niet meer voor dat soort organisaties die ons niet serieus nemen en alleen maar slecht werk leveren. Ik leg onze hoofdredacteur Flip uit hoe de samenwerking vorig jaar in de schouwburg is verlopen. Ook vind ik dat als wij iets moeten doen, organisaties zich tijdig moet melden, en niet op het allerlaatste moment. Ook krijg ik een telefoontje van het stadhuis dat mijn afspraak voor vanmiddag i.v.m. ziekte niet door gaat. Dit schuiven we door naar volgende week. Om twaalf uur gaat de uitzending helemaal de mist in. Door een netwerk storing in de computer lag alles eruit. Gelukkig duurde dit maar ong. een halve minuut. Na de uitzending nog even op de kabelkrant gewerkt. Tegen 15.00 uur was ik weer thuis. Marcel was nog niet thuis. Hij wilde voor onze Amerikaanse vrienden speciale kaarten halen. Een van hen is volgende week jarig. Via de mail krijg ik nog een bericht voor de kabelkrant, een weg gelopen katertje, dit zet ik direct op de kabelkrant. Toen Marcel terug was samen lekker koffie gedronken. Een telefoontje gehad van de HIV-vereniging. Er werd een beroep op mij gedaan voor ondersteuning van de afdeling i.o. Hier ga ik de komende week over nadenken. En beloof dat ik uiterlijk volgende week vrijdag antwoord geef. Verder een heerlijke rustige avond gehad. Én heerlijk het weekend staat weer voor de deur. Het weer beloofd dit carnavalsweekend koud en onstuimig te zijn.

donderdag 31 januari: In de ochtenduren rustig aan gedaan. ‘s Middags had ik een afspraak in de modelwoning. We hebben een fout ontdekt in de tekening voor onze komende renovatie. Dus weer naar de modelwoning. Hier was het weer een drukte van belang. Ook Ingeborg, mijn overbuurvrouw was in de modelwoning. Helaas was ik getuige van dit gesprek. Maar ik kende haar vraag al, want zij had mij hier vorige week over gebeld. Ik had haar gezegd dat ze beter met de uitvoerder over haar vraag contact kon opnemen. Blijkbaar heeft ze dit niet gedaan, want ze mag die man niet. Maar ja, voor wijzigingen in de renovatieplannen moet je toch echt bij de uitvoerder zijn. Dus was het antwoord wat zij kreeg te horen voor mij geen verrassing, want dat had ik haar ook al gezegd vorige week. Ik leg Domijn onze bouwtekening voor en laat zien waar de fout zit. Inderdaad, wij hebben gelijk, de tekenaar had een niet onbelangrijk onderdeel in de tekening vergeten. Dus die fout werd snel herstelt. Met de nieuwe bouwtekeningen voor onze komende renovatie ga ik weer. Binnenkort komen ze ook bij ons langs om de maten opgenomen van de ramen en de plaats waar onze tuindeuren komen. Later in de middag ben ik nog bij een paar huizen geweest waar de renovatie inmiddels is begonnen. Ook hier weer een enorme puinzooi. Maar ja, dit kan ook niet anders. Het uiteindelijk resultaat mag er straks dan ook zijn. Maar dat houdt in dat je voor die tijd in een enorme puinzooi zit. Later in de avond hebben Marcel en ik het over de komende renovatie en de problemen die ook ons te wachten staan. Morgen vrijdag moet ik naar de studio om de techniek te doen voor het programma tussen 12-14 uur. En om 14.30 uur heb ik een afspraak met afdeling communicatie in het stadhuis over de toekomstplannen voor een politiek radioprogramma bij de omroep. En blij toe dat het morgen 1 februari is. Zijn we eindelijk verlost van de overdaad aan die mediagekte rondom de verjaardag van Beatrix. Als rasecht overtuigd Republikein zal ik zowel God als Allah op mijn blote knieën danken dat wij, het volk, eindelijk zelf eens onze eigen staatshoofd kunnen kiezen en wij eindelijk verlost zijn van die monarchie. Maar ik vrees dat mijn generatie dat niet zal mee maken, helaas.

woensdag 30 januari: Veel bijzonders over deze dag valt er niet te vertellen. In de ochtenduren voornamelijk enige zaken in het huishouden gedaan. De noodzakelijke boodschappen. Marcel had een afspraak met het Nationale Reis Opera. Hij zou pas rond 17.00 uur weer thuis zijn. Ik moest tegen 12.00 uur naar de studio. Vandaag weer mijn bijdrage voor de redactie en de voorbereidingen voor het uur welke ik presenteer tussen 17-18 uur. Tegen 14.30 uur de wekelijkse redactie vergaderingen. Vandaag voor de laatste keer. Want met ingang van volgende week wordt deze op de donderdagmiddag gehouden, omdat Hans op woensdag in het vervolg vrij is. Dit omdat hij met ingang van komende zondag weer de sportprogramma gaat verzorgen. Of ik dan de redactievergaderingen op de donderdagmiddag bijwoon weet ik nog niet. Want om alleen voor die vergaderingen naar de studio te gaan, dat heeft voor mij geen zin. De uitzending tussen 17-18 uur was desastreus. Tegen 18.15 uur was ik weer thuis na een lange vermoeiende dag bij de radio. ‘s Avonds voor de kabelkrant van TV Enschede enige berichten op de kabelkrant gezet.

dinsdag 29 januari: Op het moment dat ik dit schrijf is het donderdagavond. Dus is het altijd moeilijk na te gaan wat je de dagen ervoor precies gedaan hebt. Maar goed, echt mijn hoofd hierover breken doe ik niet. Dus het blijft bij wat algemeenheden. Wat ik wel weet van de dinsdag dat ik, zoals iedere dinsdag naar het persgesprek ben geweest. Ditmaal, i.v.m. de renovatie van de B&W kamer werd het persgesprek gehouden in de werkkamer van wethouder Jelmer van de Zee. Ook Ed Wallinga schoof aan. Veel spectaculairs hadden ze niet te melden. Dus tegen 17.30 uur kon ik de collegebesluiten afleveren in de studio.

maandag 28 januari: Op tijd op gestaan. Marcel heeft een afspraak met de Nationale Reis Opera. Bel met de dierenarts om een afpraak te maken. Vanmiddag om 14.00 uur kunnen we terecht. Een paar dingen in het huishouden gedaan. Moest ook nog even naar de Aldi. Marcel was weer rond 12.00 uur terug. Tegen 14.00 uur gaan we naar de dierenarts. Zij constateert dat ons ratje een lichte vorm van ontsteking onder aan zijn voetje heeft. Bij ons mensen zou we, als we lang in bed liggen, doorlig plekken krijgen. Daar moesten we het mee vergelijken. Oorzaak: te veel en lang “zitten” op de achterpoten. Iets wat deze knaagdieren altijd doen, vooral bij het eten. Maar het probleem is makkelijk te bestrijden met vette uienzalf en antibiotica. Iets over half 3 waren we thuis. En toen we aan de koffie zaten, schoot me ineens te binnen dat ik mijn afspraak met Ineke helemaal vergeten ben. Zij zou na twee uur een kop koffie komen halen. Door het bezoek bij de dierenarts is dat er helemaal bij in geschoten. Ik neem voor haar vanavond even te bellen. (maar óók dat ben ik vergeten te doen) Later ‘s middags nog even de stad in geweest. ‘s Avonds een lekkere rustige avond. Morgen dinsdag, weer het wekelijkse persgesprek op het stadhuis.

zondag 27 januari: Een heerlijke rustige zondag gehad. Marcel ging ‘s middags naar Landschap Overijssel, een groepje natuurliefhebbers ging Wilgen Knotten. Althans, er werd over verteld. Het knotten gebeurd in een ander jaargetijde. Ik heb lekker rustig aan gedaan en genoten van de zondag. Met Ineke gebeld. We spreken af dat ze morgenmiddag, na haar radioprogramma tussen 12-14 uur bij ons op de koffie komt. Later met mijn cursus webdesign aan de gang geweest. Ach gewoon een heerlijke zondag. ‘s Avonds ontdekt Marcel dat een van onze ratjes een onsteking aan zijn achterpoten heeft. Dus hier ga ik morgen mee naar de dierenarts.

zaterdag 26 januari: Gisteravond naar Café Stonewall geweest. Ach eigenlijk tegen beter weten in. Want het was weer zoals altijd een waardeloze slappe bedoeling. Vandaag een heerlijke rustige zaterdag gehad. Het was lekker weer, tenminste voor eind januari. Zon en wolken wisselden elkaar af. Af en toe een dreigend wolkje. We hebben lekker gewinkeld. Ik heb vanavond een nieuw recept uitgeprobeerd. Boerenkoolsoep, verrukkelijk, een echte aanrader. ‘s Avonds naar Paul de Leeuw en Deadline gekeken. Voor de kabelkrant van TV Enschede een aantal berichten geplaatst. Helaas ook weer een aantal e-mails van die Hans Hofte “mogen” ontvangen. Jammer dat hij mijn uit gestoken hand niet wil aan nemen. In plaats daarvan blijft hij bezig met zijn schofferende haat mails te sturen. Morgen zondag, heerlijk nog een lekkere rustige vrije dag in het vooruitzicht.

vrijdag 25 januari: Het kan verkeren in smans leven. Zo maak je leuke plannen voor een dag en zo worden al je plannen teniet gedaan. En in dit geval door een bacterie. Een MRSA bacterie, maar dan wel een hele aggressieve variant op de toch al gevaarlijke MSRA ziekenhuis bacterie. Wat was het geval. Vandaag was op radio 5, in het kader van de week van het nederlandstalige lied, de nederlandstalige top 100. Deze wilde ik vandaag in zijn geheel opnemen. Je weet nooit welke bijzondere liedjes je opneemt, die elders absoluut niet meer te krijgen zijn. Ook niet via internet. Maar tegen 10.00 uur gaat de telefoon. Tom van de Linde van de radio. Of ik het verhaal over het MST, de uitbraak van de MRSA bacterie had mee gekregen. Ja dat had ik. Ik had het gisteravond nog in het late journaal gezien. De radio moet alle zeilen bijzetten, want ook wij moeten hier natuurlijk over berichten. Om 12.00 uur werd in het ziekenhuis een persconferentie gegeven en of ik namens de omroep deze wilde bijwonen. Nou nee, dank je wel, ik heb andere plannen. De top 100 is een uniek eenmalig gebeuren en dat laat ik mij niet afpakken. Ook niet door een bacterie. Dus nee, ik kan niet. Maar goed, zoals het zo vaak gaat. Na zo’n belletje denk ik toch na en dan zwik ik alsnog. Natuurlijk is een top 100 ondergeschikt aan een zo’n belangrijk actueel gegeven. Ook realiseer ik me dat de redactie onderbezet is en dat we mensen te kort komen. Althans, mensen die dit kunnen doen. Dus gebeld met de omroep. Kreeg Flip aan de telefoon en zeg hem toe dat ik om 12.00 uur naar de persconferentie in het MST ga. Dus toen zag mijn dag er ineens heel anders uit dan dat ik me had voor genomen. Voor ik naar de persconferentie ga eerst nog even langs in de studio op de redactie. Eenmaal bij het ziekenhuis aangekomen leek de parkeerplaats van het ziekenhuis wel een oorlogsgebied. Beelden van tijdens de vuurwerkramp komen weer scherp op mijn netvlies. In het ziekenhuis tijdens de persconferentie was het een gekkenwerk. Net als destijds met de persconferenties na de vuurwerkramp. Maar goed, ondanks de rumoerige en chaotische persconferentie en het lange wachten daarna op de personen die ik voor de microfoon wilde hebben, toch mijn reportage kunnen maken. Tegen 13.30 uur was ik weer in de studio. In de uitzending vertel ik wat er tijdens de persconferentie is verteld. Daarna mijn reportages klaar gemaakt voor de uitzending tussen 17-18 uur. Tegen 15.30 was ik weer thuis. Het was een hele eneverende dag. Een dag waarin het begin en afloop niet te voorspellen was. Mijn top 100 heb ik opgenomen op de harde schijf van mijn computer, dus die hoor ik later wel een keer. Deze dag had ik niet willen missen. Maar gelukkig staat het weekend voor de deur.

donderdag 24 januari: Oeps, verslapen vanochtend. Vervelend, had graag nog zoveel willen doen. Vanmiddag zou een medewerker van de politie bij ons komen en voor die tijd wilde ik nog een aantal dingen doen. Tegen 10.00 uur komt Geert bij ons, Geert is een medelid van de bewonerscommissie. Hij wilde een aantal dingen overleggen. Eigenlijk kwam me dat dus helemaal niet gelegen. Want ik wilde nog zo veel doen. Maar goed. Tegen 11.30 uur gaat hij weer en ga ik toch nog een paar klussen opknappen. Omdat het buiten niet onaardig weer is, is Marcel de tuin in gegaan. Tegen 13.30 uur komt de medewerker van de politie. Het gesprek verliep prima, tegen 16.00 uur ging hij weer naar zijn buro. Hij kan aan de slag en we spreken af dat we contact houden. Eindelijk kom ik toe aan dat wat ik vanmorgen al wilde doen. Inmiddels was het ook gaan regenen. In kader van de renovatie zijn ze tegenover ons begonnen met de vloerissolatie. Voor mijn project maak ik hier foto’s van. Moest ook nog even naar A.H. en later (in de regen!) nog naar de Lidl. Drijfnat kwam ik dus thuis. Nou ja, snel droge kleren aan en koffie gedronken om weer op krachten te komen. Morgen vrijdag is op radio 5 de top 100 in kader van de week van het nederlandstalige lied. Ik ga dit in zijn geheel opnemen. Dus morgen een mooie klus.

woensdag 23 januari: ‘s Morgens enige zaken afgehandeld. ‘s Middag’s redactie. Het overleg met de redactie duurde langer dan voorzien. Hierdoor wordt het voor ons, redactie, hard aanwerken om de voorbereidingen voor het uur tussen 17-18 uur tijdig klaar te krijgen. Maar dit lukte wonder boven wonder. Ik had leuke onderwerpen tijdens mijn uur tussen 17-18 uur welke ik altijd op woensdag presenteer. Het uur verliep prima en het was dan ook zo 18.00 uur. Morgen een drukke dag. Een medewerker van de politie komt bij ons voor overleg.

dinsdag 22 januari: Je kunt het verschil toch direct merken. Vandaag was het een hele mooie voorjaarsdag. De zon heeft bijna onafgebroken geschenen, strakblauwe luchten. En dan dat ene verdwaalde wolkje, ach wie maalt daarom. Mede door dat soort mooie dagen krijg je vreselijk veel zin om veel te doen. Het stimuleert wel, in ieder geval mij wel. En ik weet zeker velen van ons. Op tijd op gestaan. Gezellig met Marcel de ochtend door gebracht. Ach je kent het wel. Koffie, krantje, ontbijt, koffie, de afwas. Nog meer koffie. Marcel ging later de tuin in. Ik heb enige tijd geleden een nieuw project gestart. Het maken van foto’s van de renovatie bij ons in de wijk. De voortgang van de renovatie. Straks bij ons, eventuele buurtfeest, ter afsluiting van de renovatie, wil ik iets doen met de gemaakte foto’s van de gehele renovatie. Dus foto’s gemaakt. Moest ook even de stad in. Voor mijn gevoel kwam ik tijd te kort. En in feite was dat ook zo. Omdat wij tegen 18.15 uur weg moeten voor de uilenexcursie, realiseer ik me eigenlijk dat het persgesprek op het stadhuis hierdoor in de knel komt. Dus ik bel met communicatie van het stadhuis en laat weten dat ik niet kom. De collegebesluiten liggen voor me klaar, dus ik kan deze halen. Dat doe ik dan morgen wel, voor ik naar de studio ga voor mijn werkzaamheden. Moet ook eigenlijk nog een paar brieven schrijven, maar dat schuif ik maar door naar donderdagavond, want hier wil ik even voor gaan zitten. Morgen zit ik de hele dag in de studio en donderdag krijgen wij Felix van de politie over de vloer waarmee ik vorige week heb afgesproken. De uilenexcursie was een lachertje. Omdat het dus vandaag een prachtige mooie dag was, was het héél druk, en waren veel mensen op de uilenexcursie afgekomen. Te veel, ook met kinderen. Doordat het een grote drukke groep was, waarvan sommigen zich niet aan de afspraken hielden, dus te rumoerig en teveel met het licht van zaklantaarns in de bomen schenen, hebben we dus geen enkele uil gezien. Maar het was wel een mooie wandeling, volle maan en dat maakte het wel romantisch. Tegen 21.30 uur waren we weer thuis. De excursie was vroeger afgelopen dan gepland, maar dat kwam omdat sommigen te rumoerig waren. Later nog even mijn e-mail gekeken. En ja hoor, mijnheer Schofte kan het niet laten. Omdat hij het zo expliciet vraagt zal ik aan zijn verzoek voldoen. KLIK HIER voor zijn e-mail en lees hoe dom iemand kan zijn. Eigenlijk moet hij maar zijn eigen website beginnen, dan kan hij daar zijn onzin op plaatsen. En ik wil die site wel voor hem bouwen. Dan hoop ik daarna verschoont te blijven van zijn voordurende schofferende en beledigende haat e-mails.

maandag 21 januari: Marcel moest vandaag naar de Nationale Reis Opera. Dus op tijd op. OP Radio 5 is vandaag de week van het nederlandstalige lied begonnen. Normaal gesproken is radio 5 een prettige zender om te luisteren. Maar na een paar uur schakel ik toch weer over op andere zenders. Verder niet veel te melden wat het schrijven waard is. Behalve dan als je het leuk vind te lezen dat ik de vitrage gewassen heb en de boodschappen heb gedaan. En ‘s avonds het avond eten gekookt heb. Later ‘s avonds naar een goeie film op die verdervelijke zender sbs-6 gekeken. Later nog naar NOVA en Pauw & Witteman. Ook weer een mail van die Schofte gekregen. Ach iedereen heeft recht op z’n eigen mening. Maar goed te weten dat ook de collega’s van de media interesse hebben, altijd leuk om te weten. Alhoewel ik de bron absoluut niet serieus neem. Dus dat nemen we gewoon met het bekende korreltje… Wat dat betreft stel ik hem op één lijn met die extremist Wilders. Alhoewel hij te extremistisch blijkt voor de partij van Wilders. Want zelfs Wilders moet hem niet en mag hij niet voor diens partij uitkomen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. KLIK HIER voor de beledigende en schofferende e-mails die ik ongevraagd krijg, concludeer zelf en je begrijpt het. Te ziek voor woorden. En dat wil volksvertegenwoordiger worden. Shame on you! Morgen dinsdag, weer het wekelijkse persgesprek op het stadhuis. En morgenavond gaan we naar de uilenexcursie van Landschap Overijssel. Leuk.

weekend, zaterdag 19 en zondag 20 januari: Een weekend waarin we niet veel doen. Nog steeds veel regen, waardoor we niet weg kunnen. Ook vandaag weer gaf onze regenmeter ongeveer 20 mm. aan. De pijn in mijn schouder wil maar niet minder worden, ondanks de paracetamol. Omdat het heel erg regende zijn we lopend de stad in geweest. Snel de boodschappen. Want door de vele regen is het niet leuk om te shoppen. Zondag een lekkere rustige zondag. Heb een paar dingen weggestreken, terwijl ik naar het NK schaatsen op tv zat te kijken. Jammer, die val van Jan Bos. Heb mijn broer Harry nog even een brief gestuurd. Ik vond nog een oude klasse foto van hem tussen de spullen van mijn moeder. Die heb ik hem ook gestuurd. Mijn cursus Webdesign loopt op zijn einde. Vanmiddag loop ik nog een aantal zaken door die ik nog niet goed onder de knie heb. Ook weer een e-mail van die Schofte gekregen. Waar haalt dat ouwe wijf de arrogante bemoeienis en het beledigende schofferen vandaan. Echt te ziek voor woorden. Nou ja, hiermee maakt hij zich nóg belachelijker dan hij al is.

vrijdag 18 januari: Doordat ik een paar weken geleden, twee keer zelfs, een val van de trap had gemaakt, hebben mijn spieren in mijn schouders een behoorlijke opdonder gehad. Omdat ik begin jaren negentig een Whipless heb opgelopen, begint dit heel erg op te spelen. Zo erg dat mijn dagelijkse bezigheden er onder gaan lijden. Dus het enige wat ik kan doen is rustig aan doen, en mijn spieren niet overbelasten. Ook slapen is een pijnlijke bezigheid. Met paracetamol kan ik de pijn beheersbaar maken. Maar mijn dagelijkse bezigheden staan even op een laag pitje. Maar gped, op halve kracht kom ik ook waar ik zijn moet. Ook vandaag weer regent het met bakken uit de lucht. Het wil maar geen winter worden. Ook weer bij Ineke geweest. Haar huis wordt op dit moment gerenoveerd. Wat een puinzooi, niet voor te stellen. Het hele huis, van boven naar beneden, het ziet er allemaal niet uit. Maar gelukkig duurt de renovatie twee weken, en voor Ineke zit het er volgende week gelukkig weer op. En ons staat dit straks ook allemaal te wachten.

donderdag 17 januari: Een drukke dag. Marcel moet op tijd weg voor zijn werkzaamheden naar de Nationale Reis Opera. Voor de uitvoering van vanavond, waar wij ook heen gaan. Ik doe de gebruikelijke boodschappen en in huis enkele huishoudelijke dingen. ‘s Morgens nog naar de modelwoning geweest om enige wijzigingen door te geven i.v.m. onze aankomende renovatie. In de modelwoning was het een hele drukte van belang. Ook weer een e-mail van die meneer Schofte gekregen. Wat een ouwe lul. Waar bemoeit die bemoeial zich mee. Laat ‘m lekker dat stuk van een mislukkeling Marcel Hof in de kont kruipen. Onvoorstelbaar, wat een oud wijf. ‘s Avonds naar de uitvoering Snow White van de Nationale Reis Opera in de Twentse Schouwburg geweest. Wat een slechte voorstelling. Voor de kabelkrant schrijf ik later een kritisch stuk over deze productie.

woensdag 16 januari: Naar de redactie voor mijn werkzaamheden. Ook had ik een afspraak met iemand die onze airco moet repareren. De man in kwestie kwam te laat, waardoor ik in de knel kwam met de voorbereidingen van mijn uur tussen 17-18 uur. Dit verliep dan ook niet geheel vlekkeloos. Morgen, donderdag een drukke dag. ‘s Avonds gaan we naar de schouwburg, een nieuwe productie van het Nationaal Reis Opera.

dinsdag 15 januarii: ‘s Middags weer foto’s gemaakt in de B&W kamer. Tegen 16.30 uur weer het persgesprek, dit maal met wethouder Erik Helder. I.v.m. een communicatiefout zaten wij te wachten in een verkeerde kamer. Het bleek toch in de B&W kamer te zijn. En dit maal voor de laatste keer, omdat de B&W kamer binnenkort op de schop gaat.Veel nieuws had hij niet te melden, dus wij waren tegen 17.00 uur weer klaar. Snel naar de studio om de collegebesluiten in de redactie af te leveren.

maandag 14 januari: Een hele drukke dag gehad. ‘s Morgens veel in het huishouden gedaan. We werden door de politie gebeld. We hebben een afpsraak gemaakt voor volgende week donderdag, Komt hij bij ons thuis. ‘s Middag’s om 14.00 uur heb ik een afspraak op het stadhuis om hier foto’s en een reportage te maken over de B&W kamer. Maar voor ik hier heen ging, eerst naar Stadsveld naar een drogist voor speciale lijm. Na mijn afspraak snel even naar de studio. Moet een cd ophalen welke ik voor mijn schoonzus Ilse moet kopieeren. Hier had ze me gisteren over gebeld. Eenmaal thuis, snel de cd gekopieerd. Daarna op de bus gedaan. In mijn haast blijkt later dat ik de brief die ik voor Ilse geschreven had, vergeten om bij de brief in te sluiten. Nou ja, ik spreek haar morgen wel. Ook nog even bij Ineke geweest. Haar woning wordt nu gerenoveerd. Het is een enorme puinzooi bij haar. En dat komt ons ook te gebeuren straks over een paar weken. Marcel kwam tegen 17.30 uur thuis. Hij moest voor klussen naar het Nationale Reis Opera. Hij had kaarten mee genomen voor een voorstelling van de Nationale Reis Opera voor komende donderdag. Na het eten moest ik naar de studio voor een vergadering. Hiervan was ik tegen 22.30 uur weer thuis. Daarna nog even op de pc voor mijn e-mails. Morgen dinsdag weer naar de studio en ook het persgesprek op het stadhuis.

weekend: zaterdag 12 & zondag 13 januari: Een rustig weekend gehad, waarin weinig gebeurde wat het melden waard is.

vrijdag 11 jan.: Omdat ik nog steeds grieperig ben en last heb van enorme hoestbuien, waardoor ik slecht slaap, heeft Marcel mij laten liggen vanmorgen. Iets voor 10.00 uur werd ik wakker en ben op gestaan. Doodmoe. Ik besluit om het vandaag maar rustig aan te doen en mij niet te veel in te spannen. Een paar telefoontjes afgehandeld. Marcel is in de tuin gaan werken. Omdat de renovatie er snel aan begint te komen, half maart zijn wij in gepland, wil Marcel alle klimop van de muren verwijderd hebben. Dat is nog een hele klus. Met het stadhuis gebeld. Voor maandagmiddag een afspraak gemaakt om foto’s en een reportage te maken van de “geheimen” van de B&W Kamer. De brief, die ik gisteren ter zijde had gelegd, open gemaakt. En ja hoor. Precies wat ik dacht. Die kloot van een Marcel Hof kan de rekening van de grafsteen, die hij in eigen opdracht had laten plaatsen, niet betalen. Hierdoor blijkt dus ook dat zijn overige broers en zus hem als een baksteen laten vallen. Of wij even de resterende 600 euro wilden betalen. Nou, ik weet niet wat voor domme krachten bij dit bedrijf werken. Maar ze kunnen toch op hun vingers natellen dat ze niet bij ons moeten zijn. Wij zijn geen opdracht gevers in deze. Sterker nog. Wij waren er destijds sterk op tegen om een grafsteen te laten maken. En al helemaal niet, zolang het geld wat die lul van een Marcel Hof, wat hij van mijn moeders rekening gestolen heeft, terug betaald aan de erven. Maar goed, toch maar gebeld met het bedrijf Hagens in Almelo. Hier was ik snel klaar mee. De man, Hagens zelf, erkende ook dat hij destijds, vorig jaar in januari een brief van mij had gehad, dat wij niets met de bestelling van doen hadden. Sterker nog. Hij kon de brief letterlijk voor lezen omdat hij deze had bewaard. Dus hij zou zich weer melden bij Marcel, want zo zei Hagens, Marcel Hof was destijds degene die de opdracht had gegeven en hiervoor getekend heeft. De kloot, geen wonder dat zijn bar failliet is gegaan. Maar wel proberen mooi weer te spelen over de rug van anderen. Maar ja, hij staat mooi alleen in deze en laat hem nu ook maar zelf zijn eigen financiële problemen oplossen. Ons moeder zou zich in haar graf omdraaien, als ze wist wat voor soort vuile streken haar kind had uit gevreten en nog uitvreet.

donderdag 10 jan.: Omdat we niet al te laat bij mijn schoonmoeder wilden aankomen, op tijd opgestaan en tegen 10.00 uur met de trein richting Hilversum. Vorig jaar december is het nieuwe spoorboekje van de NS in gegaan. Gelukkig heeft dit voor ons wel goed uit gepakt. Want sinds invoering van deze nieuwe reistijden stopt de intercitytrein ook weer in Hilversum. Ons komt dit heel goed uit, hoeven we niet meer in Amersfoort over te stappen. In Hilversum de bus gepakt en tegen 12.30 uur waren we bij de moeder van Marcel. In het nieuwe complex, waar de noodwoningen staan, is het een drukte van belang. Er wordt nog steeds druk mensen verhuist. Voor de moeder van Marcel zit het erop, zij is inmiddels gezettelt. Wij moeten enige klussen voor haar doen, die we dan ook afwerken. Ik vind de woning qua grootte vreselijk tegenvallen. Ik krijg medelijden met m’n schoonmoeder, moet ze hier de komende 1 1/2 jaar bivakkeren, vreselijk, echt vreselijk. Maar veel keus heeft ze niet en ze moet zich schikken in haar lot. Arm mens. Uiteindelijk toen we klaar waren met klussen, het was inmiddels na vijfen, zijn we uit eten gegaan. Het was een heel gezellig etentje, en het heeft ons goed gesmaakt. Tegen 20.00 waren we weer terug in de noodwoning van mijn schoonmoeder. We hebben nog even naar het journaal gekeken en zijn daarna vertrokken, want de bus ging om 20.40 uur. En aangezien de bus maar één keer in het uur gaat, moesten we deze wel halen. Dan zouden we tegen 23.30 uur thuis in Enschede zijn. Iets over half twaalf kwamen we doodmoe thuis. En hier wachtte mij een verrassing, nou ja verrassing. Het bedrijf die het grafsteen voor mijn moeders graf heeft verzorgd had een brief gestuurd. Dus ik voelde de bui al hangen. Maar ik leg de brief ter zijde. Dat zien we morgen wel weer.

woensdag 9 jan.: Vandaag naar Amsterdam geweest voor mijn controle in het OLVG. Binnen 5 minuten stonden we weer buiten. Met mijn arts afgesproken dat we de controles in de toekomst anders gaan doen, want hij vindt het ook zonde van de tijd, om mij ruimt 2 uur te laten reizen voor dit soort kortstondige bezoekjes van een paar minuten. Dus in het vervolg doen we de consulten telefonisch. Daarna zijn Marcel en ik nog even naar Mr.B. in de Warmoestraat geweest. Marcel wilde een aantal Leatherbuttons kopen. Daarna hebben we een pilsje in The Web gedronken. Althans, Marcel een pilsje, ik zoals gewoonlijk een bitterlemon. Omdat ook in The Web het erg rustig was, zijn we snel weer weg gegaan. Het was niet alleen in The Web erg rustig, maar overigens overal in Amsterdam, opvallend rustig, vonden wij. Maar hierdoor waren we wel weer lekker op tijd in Enschede. Morgen, donderdag willen we weer op tijd op, want dan gaan we naar mijn schoonmoeder, de moeder van Marcel. Zij is gisteren over gegaan naar haar “nood”woning en we moeten bij haar klussen.

dinsdag 8 jan.: Ik word doodmoe wakker. Heb slecht geslapen. Mede ook doordat ik ineens afgelopen zondag heel erg verkouden werd. Ook vanwege de pijn in mijn lijf door mijn val gisteren van de trap. Verder een drukke dag gehad. Omdat we bijna door onze voorraad heen waren, onze voorraad aangevuld. Dus eerst de Aldi, daarna de Lidl en toen A.H. en toen de markt en de drogist. Tegen 16.15 uur ga ik lopend naar het persgesprek. Het persgesprek duurde kort. Wethouder Erik Helder stond de pers te woord. Veel nieuws had hij niet te melden. Tegen 17.00 uur ga ik weer richting de studio. Lever de collegebesluiten af, en ga weer naar huis. De moeder van Marcel is vandaag verhuist naar haar noodwoning. De verhuizing is dit keer zonder problemen verlopen. Deze week gaan we naar haar toe. Verder een rustige avond gehad. Morgen woensdag moet ik voor controle naar het ziekenhuis.

maandag 7 jan.: Eindelijk eens een keer géén radio. Lekker een dag voor mezelf. Marcel moet naar de Nationale Reis Opera. Later op de middag gebeurt, wat veel in vele huizen gebeurt. Nadat ik de was had op gehangen op onze zolder, wil ik naar beneden gaan. Ik zette mijn voet op de eerste tree en………. ja hoor, ik glij uit. En donder met een klap naar beneden. Hoe me dit heeft kunnen gebeuren is me nog steeds een raadsel. Gelukkig heb ik na enkele kneuzingen er niet veel aan over gehouden. Maar ik ben wel heel erg geschrokken. Dit soort ongelukjes zet je wel aan het denken. Iets anders is dat Essent eindelijk weer is begonnen met de verlichting van de achterpaden. Dus mijn klacht naar Domijn schijnt te hebben geholpen. Tegen 14.00 uur zijn de heren klaar met hun werkzaamheden. Volgens de weersberichten zou het vandaag een hele slechte dag worden. Met veel regen. Maar wel in de ochtend zon, later op de dag bewolkt en het waait wel heel hard. En ja hoor, tegen 16.40 uur brand zo maar ineens het achterpad verlichting. ‘s Avonds ga ik met mijn cursus aan de gang en niet te laat naar bed. Morgen is het dinsdag. Dan ook weer het persgesprek in het Stadhuis.

zaterdag 5 jan. & zondag 6 januari: Lekker rustig weekend gehad. Veel gelezen. Cursus gedaan. Zaterdagavond naar de verjaardag van Nellie. Was een leuk verjaardag. We waren pas tegen 02.00 uur weer thuis. Omdat mijn voeten erg zeer deden van vermoeidheid zijn we gegaan. Jan, de man van Nellie, was herstellende van een zware griep. Waarschijnlijk heeft hij me toch aangestoken, want nu ben ik verkouden. Ik loop de hele dag te niezen. Vervelend. Morgen maandag. Eindelijk eens geen radio meer. Heerlijk. Eindelijk eens tijd voor andere leuke dingen.

vrijdag 4 jan.: Werd op tijd wakker, koffie gezet voor ons. De krant gelezen, ontbeten. Daarna samen de afwas gedaan. Moest nog even een paar boodschappen doen. Tegen 11.30 uur naar de studio voor de redactie. Heb een hele drukke dag gehad. Omdat Hans met andere zaken bezig was, ook veel en vooral de kabelkrant van TV Enschede verzorgt. Tegen 14.30 was iedereen naar huis. Alleen Flip was er nog. Hij ging pas tegen 17.00 uur naar huis. Inmiddels was ook Rita gekomen om het uur tussen 17 en 18 uur te presenteren. Er lagen leuke onderwerpen op de plank, zij het niet dat het nog steeds kerstvakantie is, en dus mensen moeilijk bereikbaar. Gevolg, alle onderwerpen in het eerste halve uur. Na half 6 alleen non-stop muziek. Tegen 18.15 uur was ik weer thuis. Eindelijk, die klus zit er op. Vanaf vandaag kan ik weer enigszins over mijn eigen tijd beschikken. Waren hele zware weken. Zeker de laatste 5/6 weken bijna constant iedere dag aanwezig geweest voor werkzaamheden bij de radio. Of in de studio zelf, of buiten de deur voor reportage’s. Vanaf vandaag ga ik weer alleen dat doen, wat we hebben afgesproken. En kan ik eindelijk weer eens tijd besteden aan mijn cursus Webdesign. Heerlijk het weekend is begonnen. Morgen, zaterdag, eindelijk weer eens gezellig samen de stad in. En Nellie is dan jarig en daar gaan we ook heen, gezellig. Heerlijk het weekend is weer eens van ons.

donderdag 3 jan.: Op tijd op gestaan. Na het ontbijt en de afwas moest ik even naar A.H. Voor ik naar de studio ga, moest ik allereerst nog thuis e.e.a. regelen voor de uitzending. Tegen 13.30 uur kwam ik in de studio. Hans ter Horst was als enige aanwezig op de redactie. Ik doe de dingen die ik moet doen. Voor de kabelkrant van TV Enschede enige berichten geplaatst. Hier was ik geruime tijd mee bezig. Daarna de voorbereidingen voor het programma tussen 17 en 18 uur. Het programma stond in het teken van vooral de nieuwsjaarsreceptie in het Stadhuis. Het interview met burgemeester Peter den Oudsten, die zijn stem kwijtraakte. En de mensen die de Helden van Enschede worden genoemd en de Enschede Speld uitgereikt kregen door de burgemeester. De uitzending zelf verliep vlekkeloos. Tegen 18.15 uur was ik weer thuis. Samen met Marcel nog even iets gedronken en de dag door genomen. Na het avondeten het nieuws en het journaal gezien. Later een film op RTL7 en daarna NOVA. Na NOVA kwam een documantaire over veel te vroeg geboren baby’s. Een hele aangrijpende emotionele documantaire. Deze duurde tot over twaalven. Morgen vrijdag, weer naar de studio. Moet er tegen 11.30 uur zijn, want dan moet ik ook de techniek doen tussen 12 en 14 uur. Ik heb dienst tot 18.00 uur, dus dat wordt weer een hele lange dag.

woensdag 2 jan.: Omdat ik gisteren te laat in bed lag en toch op tijd weer op moest, was ik niet vooruit te branden. Marcel ging om 09.30 uur naar de Nationale Reis Opera. Vandaag begint hij hier als vrijwilliger. Ik ben eerst maar begonnen met de kerstboom verder af te tuigen. De afwas gedaan en nog even snel naar A.H. Tegen 12.00 uur weer naar de studio. Ondanks dat het komkommertijd is, vanwege de kerstvakantie, was het toch druk op de redactie. Doe wat ik moet doen. En nadat ik mijn programma tussen 17.00 en 18.00 uur heb gepresenteerd snel naar huis. Want veel tijd blijft er niet over. Snel eten en daarna naar de nieuwjaarsreceptie in het Stadhuis. Hier maak ik interview’s voor de uitzendingen voor morgen. Ik spreek weer met de burgemeester. Helaas laat tijdens het gesprek zijn stem het afweten, dus hierdoor hebben we het interview vroegtijdig moeten stoppen. Ook spreek ik met de mensen die vanavond verrast zijn met de Enschede Speld. Hierna naar de studio om de interview’s uitzend klaar te maken. En pas tegen 00.00 uur was ik thuis. Snel nog op de pc de inleidingen voor de interview’s voor morgen gemaakt en deze per e-mail naar de redactie gestuurd. Morgen weer op tijd op, want dan moet ik weer voor mijn werkzaamheden naar de redactie van de radio.

dinsdag 1 jan.: Ondanks dat het dus héél laat werd, of beter gezegd, vroeg in de ochtend, we lagen tegen 05.00 uur pas in bed. Ondanks dat, moesten we wel op tijd opstaan, want ik wilde vóór 14.00 uur weer in Enschede thuis zijn. De Textielbeat Festival ging vanmiddag in de herhaling en ik wil dit opnemen. Toch op tijd op gestaan. En na een vluchtig, maar smakelijk en uitgebreid ontbijt, zijn we over 12.00 uur vertrokken om met de trein van 12.50 uur te halen. Ondanks de pijn aan mijn voeten, ik heb blaren gekregen, waren we op tijd voor de trein en kwamen vóór 14.00 uur thuis. En dus net op tijd voor het opnemen van de Textielbeat. ‘s Avonds heb ik dit op 2 cd’s gebrand, 2 voor mijn broer Harry en 2 voor ons zelf. Ondanks dat ik morgen op tijd op moet, want ik heb weer redactie dienst op de radio, ben ik toch te laat naar bed gegaan. Marcel was al eerder naar bed als ik. Ook hij was gebroken van de viering van Oud&Nieuw in het COC in Deventer. Marcel heeft morgenochtend een afspraak met het Nationale Reis Opera en wil ook op tijd opstaan.

dinsdag 1 januari 2008: Uiteraard wil ik jou alles wensen wat maar wenselijk is en een goed en gezond 2008 toewensen.

1 januari 2008

maandag 31 december 2007: Niet al te laat op gestaan. Omdat we vanmiddag rond 15.00 uur weg willen naar Deventer, wil ik voor die tijd nog e.e.a. doen. Moet ook nog even naar de studio om de md’s voor het programma Enschede FM… een goed begin! af te leveren. Snel nog even een paar boodschappen gedaan. De kooi van de ratjes moet ik ook nog doen. Snel gedoucht en tegen 14.00 uur waren Marcel en ik klaar. We hebben samen nog even koffie gedronken en daarna hebben we de trein gepakt richting Deventer. We hadden voor de jongens als kado een speciale fles wijn meegenomen. Marcel had deze van de week in Duitsland gekocht. Ik had nog twee beschermbrillen gekocht voor Reza en Marcel als extra. We hebben een hele leuke jaarwisseling bij de jongens in Deventer gehad. Ze hadden meerdere mensen uit genodigd. Alleen het was weer héél erg overvloedig aan alles en nog wat, wat eten en drinken betreft. Het werd buiten steeds mistiger en tegen twaalf uur zat het zó dicht van de mist dat je geen hand meer voor je ogen zag. Van het vuurwerk hebben we dan ook weinig gezien. Toch bleek dat Nederland voor 60 miljoen euro aan vuurwerk had gekocht, maar van genieten kon je op dat moment niet. We hadden afgesproken dat we na de jaarwisseling naar het COC zouden gaan. Marcel en ik zouden met Peter en Remco mee gaan met de auto, zij zouden ons voor het COC afzetten. Inmiddels waren Marcel, Reza en de anderen vertrokken naar het COC. Maar omdat het zó dicht zat met de mist, was het onmogelijk om auto te rijden. Je zag dus echt absoluut niets, maar dan ook helemaal niets. Het was gewoon te gevaarlijk om te rijden. Dus besloten Peter en Remco op een andere wijze naar hun huis te gaan. Marcel en ik besloten om lopend naar het COC te gaan. Omdat ik 17 jaar in Deventer heb gewoond, wist ik de weg wel naar het COC. Tenminste, onder normale weersomstandigheden wel te verstaan. Uiteindelijk zijn we dan toch wel bij het COC aan gekomen, zij het met een omweg, want ik kon mij niet orrienteren met die mist. Uiteindelijk kwamen we een groep politie agenten tegen. Aan hun had ik de weg gevraagd. En zij waren zo vriendelijk om ons te escorteren naar het COC. Da’s toch vriendelijk van de agenten, ja echt wel. In het COC was het niet zo druk als was verwacht, maar dat kwam dus door het slechte weer. Toch was het afgeladen vol, maar dan minder dan gebruikelijk tijdens de jaarwisseling. Omdat ik erg last had van mijn schoenen, mijn voeten deden erg zeer. Zijn Marcel en ik iets eerder weer vertrokken. Toch was het inmiddels al 04.00 uur. Tegen 04.30 uur waren we weer in het huis van Marcel en Reza. Eindelijk kon ik die schoenen uitdoen. Het bleek dus dat ik een aantal blaren had, dat verklaarde dus de pijn. We hebben heerlijk geslapen. Omdat we de volgende dag op tijd weer in Enschede moesten zijn, moesten we op tijd op staan.

zaterdag 29 en zondag 30 december: Het weekend veel gedaan. Zaterdag behalve de broodnodige boodschappen ook naar de studio geweest om de laatste voorbereidingen te treffen voor de opname van het programma voor nieuwjaarsdag. Zondag op tijd op gestaan. Heerlijk ontbeten met zijn tweetjes. Ik laat Buitenhof schieten, ik neem het wel op. Want ik wil op tijd in de studio zijn. Tegen 13.00 uur was ik in de studio. Martijn was er ook. Ik was een beetje verbaasd. Maar goed, even lekker gekletst met Martijn. Daarna begonnen me de opname voor het radio programma voor morgen. Enschede FM… een goed begin! De opname waren geen goed begin, want de opname apparatuur haperde, dus ik moest een aantal keer opnieuw beginnen. Gevolg was dat ik pas tegen 17.45 uur klaar was met het opnemen. Maar goed, uiteindelijk staat het er allemaal op en kan Jaap morgen de md’s instarten. Marcel was ‘s middags naar het Koetshuis op Hof Espelo. ‘s avonds rustig aan gedaan. Het lijkt nu al oudjaarsdag, er wordt me wat afgeknalt met het vuurwerk. Vreselijk. Omdat we morgen naar Deventer gaan om bij Marcel en Reza de jaarwisseling te vieren, gaan we niet te laat naar bed.

vrijdag 28 dec.: Omdat ik vandaag weer naar studio moet om de werkzaamheden van Tom over te nemen, op tijd opgestaan. Marcel en ik hebben samen koffie gedronken ontbeten en daarna nog een paar dingen in huis gedaan. Moest ook nog even naar A.H. Daarna tegen 11.00 uur naar de studio. Omdat het nog steeds kerstvakantie is, is het dus nog steeds voor de omroep komkommertijd. Daarom had ik gelukkig ook nog even tijd voor mij zelf. Ben ook even naar de opticien geweest om de speciale beschermbrillen te kopen. Dit ter voorkoming van oogletsel als gevolg van vuurwerk. Heb later Jaap nog geholpen met berichten voor de kabelkrant. Hij beklaagde zich erover dat op nieuwjaarsdag, 1 januari, absoluut geen gepresenteerde programma’s zijn. Daar schrok ik van, want ik had begrepen dat hier voor gezorgd was. Dus niet. Met Flip hier over gebeld. Ook Flip was verbaasd, want ook hij dacht dat dit geregeld was. Met Flip spreek ik af dat ik voor 1 januari twee uur muziek opneem, welke dan 1 januari tussen 12.00 en 14.00 uur uitgezonden kan worden. Ik noem het programma dan maar, “Enschede FM… een goed begin”. Goed dit neem ik dan maar zondagmiddag op. Marcel is dan die middag bij Koetshuis Hof Espelo. Tegen 18.15 uur was ik weer thuis. Later op de avond hebben Marcel en ik naar een oude oudejaars uitzending van Wim Kan uit 1979 gekeken, via de zender Hilversum best. Wat was die man toch een perfecte cabaretier, fantastisch. Morgen zaterdag, een drukke dag. Veel voor bereidingen voor komende oud&nieuw. En zondag dus naar de studio om het programma voor 1 januari op nemen. Dus een druk weekend.

donderdag 27 dec.: Zo, de kerstdagen zitten er op. We kunnen terug kijken op een leuke kerst. Omdat ik op tijd in de studio moet zijn, tijdig op gestaan. ‘s Morgens rustig aan gedaan. Tegen 11.00 uur naar de studio. Help Hans met de voorbereidingen van de onderwerpen. Maar omdat het kerstvakantie is, is het moeilijk om onderwerpen rond te krijgen. Domweg omdat het vakantie is en dus voor de omroep komkommertijd. Op de redactie worden we op geschrikt door het bericht over de lafhartige moord op Benazir Bhutto, oppositieleidster in Pakistan. Voor de uitzending van 17-18 uur lukt het me dan toch om een live gesprek te plannen. Nadat Hans tegen 16.00 uur weg ging bleef ik alleen achter in de studio, want iedereen was inmiddels ook weg. Tegen 18.15 uur was ik weer thuis. ‘s Avonds na het nieuws ga ik weer met mijn cursus bezig. Morgen vrijdag, weer op tijd op want dan heb ik weer dienst op de redactie.

woensdag 26 dec: 2-de kerstdag: Weer voor de wekker afging werd ik wakker. Nou ja, ben er maar uit gegaan. Marcel sliep nog zo lekker, dus die heb ik maar laten slapen. Het was ook nog vroeg. Ondertussen koffie gezet, later het ontbijt klaar gemaakt. Tegen 09.00 uur naar de studio voor mijn kersthow. Deze verliep verder zonder problemen. Had een leuk gesprek met een van de heren van de band BearForceOne. Het weer overigens viel tegen. Het voelde water koud aan en het was de hele dag bewolkt. ‘s Middags toen we thuis waren, hebben we eerst een lekkere kerstlunch gegeten. Later moest ik even naar Ingeborg. Zij woont schuin tegenover ons. Zij had een programma op haar pc en die wilde ik bekijken. Tegen 17.30 uur was ik pas weer thuis. Later hebben we lekker gourmet gegeten. ‘s Avonds weer naar Harry Potter gekeken, op die verdervelijke zender SBS-6. ‘t Is omdat die Potter films goed zijn, anders kwam die verdervelijke zender er bij ons niet op. Morgen weer de redactie in de studio. Tom is twee weken met vakantie en ik vervang hem tijdens zijn vakantie. Hier zal die Hofte niet blij mee zijn. Mijn aanwezigheid in de studio stoort hem, want hij ergert zich aan mijn rotkop. Dat heeft hij mij onlangs via de e-mail laten weten. KLIK HIER om de e-mail van die Hofte te lezen. En ik had hem en zijn vrouw nogwel de beste wensen willen sturen met de feestdagen. Als blijk van goede wil. Maar ja, als je dan weer eens zulke e-mail mag ontvangen…

dinsdag 25 dec: 1-ste kerstdag: Tegen 06.45 uur werd ik wakker. Marcel was al wakker en zat al beneden. Samen koffie gedronken. Voor het ontbijt lekkere verse broodjes uit de oven. Tegen 09.00 uur zijn we naar de studio gegaan. De uitzending van de kerstshow verliep goed. Toen we klaar waren, iets over 12.00 uur, zat ik in de redactie mijn spullen op te ruimen. Ik hoorde de radio via de kabelkrant. Geerhard was net bezig met de aankondiging, toen plotseling het geluid weg viel en de computer de muziekcomputer aanzette. Da’s klote voor de programmamakers. Heb de storingsdienst hierover gebeld. Tegen 12.30 uur waren we thuis. We hebben samen koffie gedronken met een stuk kerststol. We hadden afgesproken dat we ‘s middags naar het graf van mijn moeder zouden gaan. Dat hebben we dan ook gedaan. Tegen 17.00 uur waren we weer thuis. Het vroor dan niet meer, maar het was wel erg koud buiten. ‘s Avonds hebben we heerlijk courmet gegeten. Later heb ik weer naar Harry Potter gekeken, op die verdervelijke zender SBS-6. Na het late nieuws op 4 naar bed, want morgen gaat de wekker weer om 07.00 uur. Morgen, tweede kerstdag de tweede uitzending van mijn kersthow. Ik wil weer tijdig in de studio zijn.

maandag 24 dec.: Vroeg op gestaan. Ik wilde nog een paar dingen doen voor ik naar de studio ga. Ook nog even snel naar de Lidl. Tegen 12.00 uur was ik weer in de studio. ‘s Middags de redactie gedaan. Het was moeilijk om de onderwerpen bij elkaar te krijgen. Zo vlak voor de feestdagen is het altijd komkommertijd. Iedereen is dan vrij en niet thuis. Dus altijd moeilijk om onderwerpen te krijgen. Het was weer heel druk in de stad. Je kon over de hoofden lopen. Ik moest het uur tussen 17 en 18 uur presenteren. Rita was er niet. Daarom was ik pas tegen 18.15 uur thuis. ‘s Avonds heb ik naar Harry Potter gekeken, op die verdervelijke zender SBS-6. Een walchelijke zender. Maar de film van Harry Potter is te goed om te missen. Marcel is bezig met zijn rubriek Buitenmuseum voor de kabelkrant op TV Enschede. Tegen 23.30 uur naar bed. Om 07.00 uur gaat morgenvroeg de wekker. Wil tijdig in de studio zijn voor de kerstshow.

zondag 23 dec.: We hebben eens lekker uitgeslapen. Heerlijk uit gebreid ontbeten. ‘s Middags moest ik naar de studio om nog e.e.a. klaar te maken voor de kerstuizendingen. Omdat het koopzondag is, i.v.m. de kerstdagen, is het stervensdruk in de stad. Je kon over de koppen lopen, zo druk. Tegen 17.00 uur was ik weer thuis. ‘s Avonds hebben we tv gekeken. Morgen, maandag op tijd op. Ik moet tijdig in de studio zijn.

zaterdag 22 dec.: We zijn op tijd op gestaan. Lekker uit gebreid ontbeten. Om half 11 was de medewerkersbijeenkomst in de studio. Toen we in de studio waren heb ik maar meteen de gelegenheid aangegrepen om e.e.a. voor mijn kerstshow voor te bereiden. Flip, de stationsmanager, ook wel hoofdredacteur, hield een presentatie van ons nieuwe huisstijl. Ontwikkeld door het ROC. Zag er allemaal zeer gladjes uit. De bedoeling is dat de nieuwe huisstijl, ook wel logo genoemd, medio februari ’08 aan het publiek wordt gepresenteerd. Voor die tijd mogen medewerkers hun visie er op los laten. Ik zie wel, het blijft mij om het even. Als ik maar radio kan maken. Later onze stationsmanager Flip geïnterviewd over de toekomst van de omroep, voor de oudejaarsuitzending op oudejaarsdag. Tegen 13.00 uur waren we weer thuis. ‘s Middag’s zijn we de stad in geweest. Later ben ik ook nog even naar de MediaMarkt geweest om mijn md-speler op te halen. Deze was klaar van de reparatie (á € 125,–). ‘s Avonds heb ik Paul de Leeuw gekeken. Marcel is met zijn correspondentie op de pc aan de gang gegaan. Later ben ik cd’s gaan afluisteren voor mijn kerstshow voor tijdens de kerstdagen. Morgen zondag, moet ik weer naar de studio. Dan moet ik de platenlijsten klaar maken voor de uitzendingen van mijn kerstshow. Dus morgen ook weer een drukke dag.

vrijdag 21 dec.: Een hele drukke dag vandaag. ‘s Morgens een aantal dingen in huis gedaan. ‘s Middags tegen 13.00 uur naar de studio. Iets over twee uur heb ik een afspraak met één van de heren van de band Bear Force One. Wat een leuk gesprek is dat geworden. We hebben heel wat afgelachen. Tegen 14.45 uur was ik weer thuis. Marcel en ik hebben eerst samen nog koffie gedronken. Daarna zijn we de stad in gegaan om de inbouw apparatuur te gaan kopen. Hier waren langer mee bezig dan we verwacht hadden. Maar ook die klus is tenmiste geklaard. Nu de renovatie nog. Het bedrijf die bij ons achter de nieuwe schuttingen plaatst schiet aardig op. De nieuwe schuttingen ogen prima. ‘s Avonds moest ik weer naar de studio om voorbereidingen te treffen voor de uitzendingen voor mijn kerstshow’s op de kerstdagen. Dit kostte mij meer werk dan ik voorzien had. Tegen 23.00 uur was ik pas thuis. Morgen weer op tijd op, want dan is de medewerkersbijeenkomst in de studio, waar dan ook de nieuwe huisstijl wordt gepresenteerd aan de medewerkers.

donderdag 20 dec.: Geen noemenswaardige dingen gebeurd vandaag. Marcel en ik zijn vanmiddag de stad in geweest en zijn onze inbouwapparatuur wezen uitzoeken. Inbouw apparaten die we tijdens de renovatie laten plaatsen. Thuis hadden we ons een beetje voor bereid, dus we wisten wat we wilden hebben. Scheelt een hoop geshop. Morgen moet ik eerst naar de studio voor het interview met Bear Force One. Marcel haalt me dan later op van de studio en dan gaan we samen de inbouwapparatuur kopen. Verder vanavond tv gekeken en mijn e-mail beantwoord. Was wel weer nodig, had al weer een aantal dagen mijn mailbox niet meer gezien. Marcel was naar de bijeenkomst van de Wijkraad geweest. Hij kwam thuis met een fantastisch mooi kerstpakket. Alle wijkraadleden kregen deze als dank voor hun inspanningen voor de wijkraad.

woensdag 19 dec.: Ik was van plan op tijd op te staan. Tegen 07.30 werd ik ook wakker en dacht, ik ga er nu uit. Maar tot mijn schrik werd ik pas een paar uur later wakker. Ik had me dus kats verslapen. Klote en ik moet naar de studio. Maar goed, toch tegen 12.30 kwam ik in de studio aan. Ik doe de dingen die ik moet doen. Tot mijn grote schrik kwam later ook nog die smerige maatennaaier in de studio. Afschuwelijke kwal. Radio Oost heeft hem ontslagen en nu probeert hij het weer bij ons. De lul, nog zijn minkukkel bij de omroep. Maar goed, die lul is ook lucht voor mij en dat laat ik hem dan ook duidelijk merken. Tegen 16.15 uur komt burgemeester Peter den Oudsten naar de studio. Ik heb een afspraak met hem voor een interview voor mijn kerstshow tijdens de kerstdagen. Is een leuk gesprek geworden. Wel een beetje lang, 12 minuten, maar het was zeer de moeite waard. Mijn programma tussen 17.00 en 18.00 uur verliep zonder noemenswaardigheden. Ik had maar liefst drie live gesprekken. Tegen 18.15 uur was ik weer thuis. ‘s Avonds was op Ned.1 het programma Het Groot Dictee der Nederlandse taal. Ik heb hier aan mee gedaan. En ach, ik had “maar” 40 fouten. Niet slecht vond ik. Maar een uitdaging om dit te doen. Later, namens de BC Hogeland-Noord Domijn een mail gestuurd over de gevaarlijke situatie die onstaan is doordat de betonnen schuttingen zijn verwijderd. Omdat de verlichting niet brand, is er een gevaarlijke situatie onstaan, mede door het hoogte verschil, tussen de achterpaden. Morgen is het donderdag. Gelukkig even geen omroep. Marcel en ik willen een aantal dingen doen ter voorbereiding van de ophande zijnde renovatie. En Haaksbergen had inderdaad dé primeur van de marathon op natuurijs.

dinsdag 18 dec.: Doordat het ‘s nachts blijft vriezen, wellis waar een graad of 5 á 6, raakt Nederland weer in de band van het marathon schaatsen op natuurijs. Haaksbergen heeft aangekondigd morgen de primeur te hebben voor de allereerste marathon op natuurijs te organiseren. Omdat ik vanmiddag pas om 16.30 uur mijn eerste afspraak heb, het persgesprek op het stadhuis, doe ik verder rustig aan. Ga alvast enige zaken voor bereiden. Morgenmiddag heb ik een gesprek met de burgemeester in de studio voor mijn kerstprogramma. Bel ook met het management van de homoband BearForceOne. Ineens zien we dat een bedrijf is begonnen om de betonnen schuttingen, die onze achterpaden scheiden, te verwijderen. Mocht tijd worden. Want de schuttingen leveren veel gevaar op. Het persgesprek verliep netjes. Ditmaal stond wethouder Ed Wallinga de pers te woord. Tegen 17.45 uur was ik weer in de studio. Zet een aantal berichten, die we tijdens het persgesprek hebben behandeld, op de kabelkrant. Martijn was ook in de studio, voor de opname van de hitparade de Winterse 50, die 2-de kerstdag wordt uitgezonden. Met Martijn neem ik het gesprekje op welke ik 2-de kerstdag tegen 11.45 uur uitzendt. Tegen 18.30 uur was ik weer thuis. Een rustige avond gehad. Morgen woensdag, moet ik weer de hele dag naar de studio.

maandag 17 dec.: Een lekkere rustige maandag. Moest wel mijn interview’s die ik gisteren gemaakt had op het Textielbeat Festival op tijd afleveren in de studio. Verder een rustige middag. Marcel had een leuk project voor zich begonnen. Een stoel van ons verfraaien. Doet hij verdomd handig. Wordt erg mooi. Inmiddels komen de kerstkaarten ook met “ladingen” binnen. We komen ruimte te kort. Leuk allemaal. Ben ook aan de gang gegaan met de voorbereidingen voor mijn kerstshow’s op 1-ste en 2-de kerstdag. ‘s Avonds hier mee verder gegaan. Morgen dinsdag. Heb geen dringende afspraken. Behalve dan ‘s middags het persgesprek in het stadhuis.

zondag 16 dec.: We hebben lekker uitgeslapen. Heerlijk uitgebreid ontbeten. Na Buitenhof nog even een aantal dingen doen. Tegen 14.30 uur naar Go Planet. Hier vindt vandaag voor de 10-de keer het Textielbeat Festival plaats. Het was een geweldig feest. Voor Enschede FM heb ik diverse interview’s gemaakt. Tegen 22.00 uur kwam ik dan ook kapot thuis. Dit soort festivals zijn leuk maar heel erg arbeidsintensief. Maar genoten heb ik gelukkig ook. En dan morgen mijn interview’s afleveren in de studio.

zaterdag 15 dec.: We hebben het lekker rustig aan gedaan. Omdat Ineke en Maaike ‘s avonds bij ons komen eten moesten we e.e.a. voorbereiden. Zij kwamen rond 17.00 uur. We hebben een hele leuke avond gehad. Marcel had zich weer flink uitgesloofd in de keuken. Maar hij had er wel iets heel bijzonders van gemaakt. Omdat een van de meiden vegetarisch is, moest het uitsluitend vleesloos. Maar dan nog is er een feestmaal zonder vlees te bedenken. Ditmaal op zijn Turks, met Bulgur. We hebben een hele leuke gezellige avond gehad. Morgen zondag. Dan ga ik naar het Textielbeat Festival.

vrijdag 14 dec.: Moest om half 12 weer in de studio zijn. Het wordt vandaag weer een hele lange dag. Door werkzaamheden elders in de stad, zijn kabels kapot gemaakt. Uitgerekend kabels waar Enschede FM en TV Enschede op uitzenden, zijn beschadigd. Hierdoor waren zowel de radio als tv niet te horen en te zien. Het zou tot ongeveer 15.00 uur duren voordat de kabels weer gerepareerd waren. Maar de uitzendingen gingen gewoon door. Want via internet waren we gelukkig nog te horen. Flip belde ook nog. Hij verzekerde mij dat ik tijdig opname apparatuur voor zondag tijdens de Textielbeat zou hebben. Want zondag is de 10-de Textielbeat festival. En hier ga ik ook naar toe. Maar goed, dat zondag. Vandaag verliep alles rustig. Over rustig gesproken. Tegen 15.30 uur was iedereen weg en bleef ik alleen achter. Maar vervelen zou ik me niet. Tegen 17.00 uur kwam Martijn nog langs. De uitzending tussen 17-18 uur verliep zonder noemenswaardige problemen. Deze had ik verder goed in elkaar gezet. Tegen 18.15 uur was ik weer thuis. Morgen zaterdag. Ineke en Maaike komen morgen bij ons eten. Dus dat wordt weer een leuke zaterdag.

donderdag 13 dec.: Op tijd op. Marcel moest vanochtend naar de tandarts. Een paar dingen in het huishouden gedaan. In de middag zijn Marcel en ik een kerstboom gaan kopen. We besluiten ereen in een pot te kopen. Een leuke boom is het geworden. Niet zo fors als twee jaar geleden. In verband met het overlijden vorig jaar van mijn moeder, hebben we toen de kerst aan ons voorbij laten gaan. Daarna naar de studio, moest een paar dingen doen. Dit liep uit. Was langer bezig dan ik verwacht had. Tegen 15.30 uur was ik pas weer thuis. Marcel had de kerstboom alvast op zijn plek gezet. We drinken eerst samen nog een kop koffie. Ik ga de cd van Wouter Hamel voor mijn broer Harry klaarmaken. Ik maak er een persoonlijke special edition van. Daarna de brief voor hem geschreven en de cd met brief op de bus gedaan. Nog even langs de studio om de apparatuur terug te brengen. Achteraf dacht ik dom, had het ook morgen mee kunnen nemen, want dan ben ik toch weer in de studio. Nou ja, geen punt, kwam toch langs de studio. Verder een rustige avond gehad. Marcel heeft een taart gebakken. Zaterdag komen Ineke en Maaike bij ons eten. Leuk, wij zien hier naar uit. Zijn echt leuke meiden. Niet al te laat naar bed, want morgen weer vroeg op. Op tijd naar de studio. Morgen moet ik eerst de techniek doen tussen 12-14 uur. Daarna de redactie, moet voor Hans invallen. Hij is vrij. En het programma tussen 17-18 uur presenteren. Dus morgen weer een lange dag.

woensdag 12 dec.: ‘s Morgens rustig aan gedaan. Gebeld met de secretaresse van de burgemeester. De burgemeester gaat graag in op mijn verzoek voor een gesprek in de studio, voor mijn kerstshow. We spreken voor volgende week af. Ook met het manegament van Wouter Hamel gebeld. Deze afspraak staat voor vrijdagmiddag gepland. Dit interview is ook voor mijn kerstshow. Zal morgen ook nog even met Frans Bauer bellen. ‘s Middags naar de studio. Heb een aantal dingen gedaan. Voorbereidingen voor het programma wat ik presenteer tussen 17.00 en 18.00 uur. We spreken af dat ik het onderwerp over de subsidie van de gemeente aan het COC doe. Het blijkt dat Ed Wallinga de stad uit is en vandaag niet beschikbaar. Morgen wel, maar dan is het achter de feiten aanlopen. Dus besluit ik om het alleen met de “woordvoerder” van het COC Bram de Vries te doen. Ik bel hem hierover op, en laat hem dat weten. Hij vindt het jammer, maar wil desondanks graag in de uitzending. De uitzending verliep verder klote, vooral technisch zat het slecht in elkaar. De live interview’s liepen gelukkig wel goed. Tegen 18.15 uur was ik weer thuis. Marcel was nog bezig met de kerstversiering. Morgen gaan we een boom kopen. We drinken saampjes een glaasje bier en gaan op weg. We zijn uitgenodigd voor de kerstbijeenkomst van woningcorporatie Domijn. Was een drukke, maar gezellige bijeenkomst. Tegen 20.00 uur waren we weer thuis. Van de 10 leden die onze bewonerscommissie telt waren er maar, met mij bij gerekend, 4 leden aanwezig. Twee van hen, Kirsten en Ingeborg gaan nog even mee om een kop koffie bij ons thuis te drinken. Ze bleven lang plakken, heel erg lang. Uiteindelijk zijn zij tegen 23.00 uur naar hun huis gegaan. Kirsten duidelijk met een glaasje wijn teveel op. Maar we hebben een leuke avond gehad.

dinsdag 11 dec.: Na zo’n heftige dag als gisteren vandaag een “iets” rustiger dag. Moest om 11.30 uur in de studio zijn om mijn reportage’s af te leveren. Omdat ik gisteren alle voorbereidingen al had gedaan, kon ik verder rustig aan doen in de studio. Tegen 13.30 uur was ik weer thuis. Marcel kwam hierna thuis, hij was naar boekhandel Broekhuis om zijn boeken op te halen die hij besteld had. We hebben samen koffie gedronken, daarna heb ik e.e.a. in het huishouden gedaan. Tegen 16.00 uur ben ik weg gegaan. Moest eerst even langs de kopieër winkel. Wilde de kopieën maken van de cd van Wouter Hamel. Daarna door naar het persgesprek in het stadhuis. Wethouder Erik Helder stond de pers te woord. Echt sensationeel nieuws was er niet. Wel was er weer iets over de Stad- en Streekmarketing te melden. Maar het belangrijkste nieuws voor mij was eigenlijk wel dat het college heeft besloten om het COC een subsidie van € 31.000,– (één en dertig duizend euro) te verlenen voor een project Allochtone Jongeren en Homosexualiteit. Ik stel Helder hier vragen over, maar voor de volledigheid verwijst hij mij naar Ed Wallinga, de wethouder die homo-emancipatie in zijn portefeuille heeft. Dus daar ga ik morgen aandacht aan schenken in mijn radio programma tussen 17.00 en 18.00 uur. Want ik heb heel veel vragen ineens. Hier zet ik mijn vraagtekens bij. ‘s Avonds met Jan Krol hierover gebeld. Hij was inderdaad zeer verrast, want dit wist hij nog niet. Toen ik hem uitlegde waar het om ging, wist hij wie ik hier voor moest hebben. Een zekere Bram de Vries. Hij belt mij later terug op verzoek van Jan Krol. Met hem maak ik de afspraak dat ik hem morgenmiddag spreek in de uitzending. Waarschijnlijk ook met Ed Wallinga, als hij morgenmiddag beschikbaar is. Goed, da’s dus een mooie klus als ik morgen uit mijn bed kom.

maandag 10 dec.: Het was vandaag mijn dagje wel. De dag stond in het teken van mijn reportage’s die ik zou maken tijdens de Regio Top. Een zware delegatie van minister Donner, zijn staatssecretaris Amhed Aboutaleb en staatssecretaris van onderwijs mw. Van Bijsterveld waren naar Enschede gekomen om samen met andere instanties een intentieverklaring over arbeidsmarkt te ondertekenen. Natuurlijk liep e.e.a. uit de hand, dus het werd weer een latertje. Minister Donner ging na zijn inleiding terug naar Den Haag. Hij werd door de tweede kamer ontboden. Wel heb ik de staatssecretarissen Aboutaleb en Van Bijsterveld kunnen interviewen. Ook wethouder Myra Koomen. Van de persvoorlichter van staatssecretaris Amhed Aboutaleb kreeg ik nog complimenten voor mijn professionele vraaggesprek met de staatssecretaris. Maar goed, iets over 19.00 uur was ik pas thuis. Hierdoor had ik geen puf meer om naar de vergadering van de Stedelijke commissie te gaan. Later op de avond heb ik de foto’s, die ik gemaakt heb op deze Regio Top, nog op de kabelkrant geplaatst. Flip belde nog op met een aantal vragen. Daarna moest ik ook nog de inleidingen schrijven voor de interview’s die ik gemaakt heb vanmiddag. De inleidingen e.d. zijn morgen middag nodig als de interview’s morgen worden uitgezonden. Dus dat betekend dat ik op tijd weer in de studio moet zijn. En morgenmiddag weer het persgesprek op het Stadhuis.

zondag 9 dec.: De dag begon vandaag met een strakblauwe lucht en dus scheen ook de zon. Maar helaas gaandeweg de ochtend kwamen steeds meer wolken en tegen begin de middag was het gedaan met de zon en was het bewolkt. Maar goed, zoals ik al gisteren al schreef, vandaag een geschikte dag om de kerstkaarten te schrijven. We hadden 5 boekjes gekocht, maar helaas we komen toch te kort. Nou ja, morgen haal ik er wel een paar bij. Morgenmiddag komen minister Donner en zijn staatssecretaris Ahmed Aboutaleb en staatssecretaris Van Bijsterveld naar Enschede. Ik moet namens de omroep naar deze bijeenkomst, waar ook de burgemeester en wethouder Myra Koomen aanwezig zullen zijn. Dus dat wordt een lange en drukke dag. En morgenavond de stedelijke commissie waar ook staatssecretaris Ahmed Aboutaleb aanwezig zal zijn. Dus een drukke dag morgen.

zaterdag 8 dec.: Vandaag eens lekker uitgeslapen. We hebben heerlijk uit gebreid ontbeten. Marcel moest nog foto’s maken voor zijn architectuur rubriek Buitenmuseum op de kabelkrant. ‘s Middags zijn we heerlijk wezen shoppen zoals ik me dat had voor genomen. ‘s Avonds tv gekeken. Morgen is het zondag en gaan we de kerstkaarten schrijven. Echt een klusje voor de zondag.

vrijdag 7 dec.: We hadden ons bijna verslapen, maar gelukkig net op tijd voor Vitens die de nieuwe meter kwam plaatsen. ‘s Morgens enige zaken in het huishouden. ‘s Middags naar de studio, moest een aantal dingen doen. Ook nog even met Frans Bauer gebeld, hem bel ik maandag nog even. Ook met het management van Thomas Berger gebeld. Tegen 14.00 uur naar boekhandel Broekhuis, want hier is de tattookoning Henk Schiffmacher voor een signeersessie. Heb foto’s voor de kabelkrant gemaakt en voor de radio het interview. Tegen 15.30 uur was ik weer in de studio en heb het interview uitzendt klaar gemaakt. Marcel was ook mee gegaan en samen zijn we tegen 16.00 uur naar huis gegaan. We hebben vroeg gegeten want we willen tegen 18.00 uur naar het Bölke waar de verkiezing van de Roze Persoon 2007 door de Roze Golf wordt opgenomen. Qua belangstelling vanuit de homowereld viel de belangstelling voor de opname van de Roze Golf eigenlijk tegen. RTV Oost had wel groots uit gepakt. Zelfs met twee reportage wagens, waarvan 1 satelietbus. Maar het was wel gezellig tijdens de radio-opname. Ik werd ook nog door Jan Erik geïnterviewd over de oprichting van de Positieve Homomannen en over mijn site Marktplaats GayLeater.nl. Uiteindelijk werd pastoor Kerhof Jonkman uit Tubbergen uitgeroepen tot Roze persoon van 2007. zie elders op deze site. Jan Krol kwam later ook nog even in Bölke. We hebben nog een tijd staan praten. Eindelijk is het hoge woord eruit. Medio 2008 stopt hij eindelijk als voorzitter van de vereniging COC Twente/Achterhoek. ‘s Avonds toen wij weer thuis waren heb ik nog even de foto’s en bericht over Henk Schiffmacher op de kabelkrant gezet en daarna nog even tv gekeken. Morgen is het zaterdag en ik neem me voor eens weer ouderwets te gaan winkelen.

donderdag 6 dec.: Nog vlug even iets krabbelen op mijn log. ‘t Is nu alweer veel te laat geworden en eigenlijk had ik graag op tijd naar bed gewild. Morgen om 08.00 uur staat iemand van Vitens bij ons aan de deur. Onze watermeter wordt vervangen. Nog zo’n klus wat in de wijk wordt geklaard. Vanmorgen waren de monteurs van Essent ook al vroeg bezig om de verlichting in de paden te monteren. Dit ging met veel geweld. Afschuwelijke afzichtelijke lampen hangen nu aan de muren. Gelukkig zien we er niets van, en als de lampen branden hebben we er ook geen last van. Blijven afzichtelijke lampen. Vanmiddag Ineke geholpen in haar nieuwe woning. Ze moest meubels verplaatst hebben. Marcel heeft vanavond bijna de hele avond achter de pc gezeten. Hij heeft met zijn oude klasgenoten uit de lagere school uit Huizen een leuk e-mail contact. Er wordt wat afgemeeld tussen de oud-klasgenoten. Wel leuk. Ondertussen belde mijn broer Harry ons ook nog. Het blijkt dat ook hij de zanger Wouter Hamal heeft ondekt. Ja, ‘t is een bijzonder Jazz zanger. Omdat Marcel nogal lang achter de pc zit en dit lang duurde kon ik pas laat achter mijn pc om op de kabelkrant nog e.e.a. te doen. Moest het bericht over mijn radio uitzending op 1-ste en 2-de kerstdag nog aanpassen. Maar door een storing in de database van de kabelkrant krijg ik geen toegang. Wel lukt het me om in de rubriek Cultuur het bericht te plaatsen. Afin, nu is het dan wel erg laat geworden. Morgen weer veel afspraken. Vroeg op voor Vitens. ‘s Middags naar de studio. Om 14.00 uur naar Boekhandel Broekhuis. Henk Schifmacher, de tattookoning komt voor zijn boekpresentatie. Maak ik een reportage voor de radio over. En dan later in de middag naar Bölke voor de verkiezing van de Roze Persoon van Twente 2007, waar ik ook een reportage van maak. Dus morgen een drukke dag.

woensdag 5 dec.: Op tijd op gestaan een drukke en lange dag vandaag.Marcel en ik doen niet aan Sinterklaas, alhoewel…. Marcel weet niet dat ik vandaag voor hem een leukigheidje koop. Marcel wil vanmiddag naar Hof Espelo. Hij heeft wel geen dienst, maar wil een aantal mensen spreken. Al voor 12.00 uur was ik in de studio. Kwam gelijk met Flip binnen. Ik ga doen wat ik wil en moet doen in de studio. Ga tussen door ook nog even naar het postkantoor om de brief voor mijn broer Harry, met het artikel over de Top 2000 uit het NRC op de bus te doen. Hierna koop ik mijn sinterklaas kadotjes voor Marcel. Ik wilde voor hem een mooie melkchocolade letter bij de bankketbakker kopen. Maar helaas, die letters “M” waren er niet meer. Maar ze hadden wel die hele mooie banketstaaf in verschillende letters. Ook de letter “M”. Dus mijn keus was gauw gemaakt. Ook koop ik er nog een pure chocolade letter “B”. Weer terug in de studio. Overleg over invallen in de vakantie van Tom. Ik neem voor hem een aantal keren over. Behalve op oudejaarsdag, want dan hebben Marcel en ik al afgesproken. Ook besluit ik om op de eerste én tweede kerstdag het programma tussen 10.00 en 12.00 uur de presentatie voor mijn rekening te nemen. Ik besluit er een soort van kerstshow met verzoekjes er van te maken. Vanavond zal ik op de kabelkrant een aankonding voor maken. De uitzending tussen 17.00 en 18.00 uur ging verder goed. Was om 18.15 uur thuis. ‘s Avonds varras ik Marcel met de Sinterklaas-kadotjes en ga ik later weer met de website van Marcel verder. Ook plaats ik berichten op de kabelkrant, ook het bericht over de kerstdagen. Morgen is het donderdag. We gaan dan naar Ineke. Ze had een paar sterke kerels nodig om enkele meubelstukken te verplaatsen in haar nieuwe woning.

dinsdag 4 dec.: Omdat ik vanochtend een afspraak heb met Domijn, samen met Geert Pot, ook lid van de bewonerscommissie, was ik tijdig klaar met het ochtend gebeuren. Maar toen het bijna 11.45 uur was, werd ik toch wel een beetje nerveus. Geert was er nog steeds niet, terwijl hij altijd heel vroeg op zijn afspraken is. Ik had al gebeld, maar er nam niemand op. Toen ben ik naar zijn huis gegaan. Ook niemand aanwezig. Ik begreep er niets van. Ik besloot dan maar alleen naar Domijn te gaan. En wie tref ik daar op de trappen van Domijn aan. Inderdaad, Geert. Hij moest nog e.e.a. doen in de stad en was hierna naar Domijn gegaan. Afin, ons gesprek met Domijn was eigenlijk wat ik er van verwacht had. De soep werd niet zo heet gegeten, als-ie werd opgediend. Na ongeveer één uur zijn we weer gegaan. Hierna ben ik nog even de markt overgelopen en de stad in geweest. Toen ik tegen 14.30 uur weer thuis was, hebben Marcel en ik eerst samen koffie gedronken. Hierna moest Marcel zijn administratie bijwerken op de pc. Ik ben met het huishouden aan de gang gegaan. Tegen 16.00 uur naar de studio en tegen 16.30 uur naar het persgesprek op het stadhuis. Ditmaal stond wethouder Jeroen Goudt de pers te woord. Veel spectaculairs te melden was er niet. Het belangrijkste nieuws was dat de gemeente met supermarkten afspraken gaat maken om het energie verbruik terug te dringen, met maar liefst 40 tot 55%. Da’s een boel energie. En volgens de berekeningen zouden op jaarbasis hier 1400 tot 1900 gezinnen een jaar lang energie van kunnen gebruiken. Ook presenteerde de gemeente het rapport “Beter Geregeld”, waaruit blijkt dat de gemeente goed scoort met de dienstverlening. ‘s Avonds met de website van de reünie van Marcel aan de gang gegaan. Breng veranderingen aan, en voeg nieuwe foto’s toe. Later op de avond blijkt dat we ineens geen contact met de server meer hebben en alle website “offline” zijn. Dit gaat even mijn pet te boven. Hopelijk is morgen de storing weer verholpen. Morgen woensdag 5 dec. weer de hele dag naar de studio en tussen 17-18 uur het uur actualiteiten presenteren. Dus morgen weer een lange dag.

maandag 3 dec.: Bij het opstaan vanmorgen scheen de zon, dus lijkt het een mooiere dag te worden dan gisteren, althans wat het weer betreft. Geert Pot ook lid van de bewonerscommissie belde op. Ik was even bezig met iets anders, dus ik zei tegen Marcel dat ik later terug zou bellen. Toen ik later terug belde, wilde hij een aantal misstanden met mij bespreken. Een paar maanden geleden zijn hier in de wijk door Essent in de achterpaden lichtmasten geplaatst. Alleen branden deze masten nog. Met natuurlijk het gevolg dat het nog steeds pikke donker is achter de woningen. Geert wil van Domijn nu eindelijk weten wanneer deze masten hun werk gaan doen. Ook vind hij dat zijn buren onrecht wordt aan gedaan. Zij wonen tijdelijk in de modelwoning aan de Javastraat. Dit in afwachting tot hun woning grondig wordt gerenoveerd. Er bleek zoveel mis, dat deze mensen hun huis tijdelijk uit moesten. Deze week gaan ze weer terug. Maar ze krijgen als vergoeding maar een bedrag van € 150,–. Dat is inderdaad een fooitje. Met Gert Jan van Domijn hierover gebeld. Morgen ochtend hebben wij een afspraak met Domijn over deze punten. Verder vanmiddag de stad in geweest. Foto’s van Sandy opgehaald. Wat een schatje is het toch. Zo aandoenlijk. Ik mis haar echt wel. Verder veel aan mijn cursus gewerkt. Gisteren van Flip onze (nieuwe) hoofdredacteur een e-mail ontvangen dat TV Enschede vandaag om 19.00 uur een programma over Sinterklaas zou uitzenden. Dus wij klaar zitten om 19.00 uur. Maar wat er gebeurde, geen uitzending. Alleen maar veel technische storingen. Nou ja, toevallig vandaag bij het NOS-journaal om 20.00 uur ging het ook falikant mis en bij het late NOS-journaal. Dus ach, het overkomt de beste zal ik maar zeggen. Klungels. Amateurs. Wat een afgang. Nou ja, morgen ook weer het persgesprek op het stadhuis. Hopelijk hebben de burgemeester en de wethouders toevallig vanavond niet naar TV Enschede gekeken. Maar ja, dat hoor ik morgen wel.

zondag 2 dec.: Omdat het een frisse druilerige dag is vandaag, besluiten we om maar niet naar de stad te gaan. Het is vandaag weer koopzondag. Omdat we thuis blijven ga ik lekker met mijn cursus Webdesign verder. Marcel is gaan lezen. ‘s avonds lekker tv gekeken. Via de Marktplaats had ik ook een reactie ontvangen van iemand die geïnteresseerd is in de leren broeken. Blijkt iemand uit Enschede te zijn. Woont notabene hier vlakbij, in de Espoortstraat. Komt ‘s avonds even langs. Morgen is het maandag. Ik weet nog niet of ik naar de studio ga. Heb vooralsnog geen afspraken. Maar dat kan morgen zo weer veranderen als ze mij nodig hebben. Maar goed dat zien we morgen dan wel weer.

zaterdag 1 december: Het is vandaag Wereld Aidsdag. Dit zal vandaag geheel aan mij voorbij gaan. Onze vrienden Marcel en Reza zijn het weekend bij ons, dus zullen we hier op onze eigen manier bij stil staan. Mijn Marcel was, zoals vaker, als eerste wakker en heeft voor koffie en thee gezorgd. We hebben heerlijk en lang uitgebreid ontbeten. Daarna zijn we op pad gegaan. Eerst naar tuincentrum Oostrik in Denekamp. Hemeltje lief. Je weet niet wat je ziet. Bijna het hele tuincentrum, en die is op z’n minst een paar voetbalvelden groot, en dan lieg ik niet. Bijna het hele tuincentrum was ingericht met alles, maar dan ook met alles wat met kerst te maken had. Geloof me, Als dit Oostrik het niet heeft, dan heeft een ander het ook niet. Onvoorstelbaar, je kunt het zo gek niet bedenken, of je kon het daar wel krijgen. En druk. Maar we hebben wel heerlijk uren kunnen shoppen. Daarna, het was toen al bijna 16.00 uur. Zijn we eerst over de grens gegaan. Iets over de grens heb je ook een groot winkelcentrum. Eerst bij XXXxLunt koffie gedronken en daarna weer heerlijk geshopt. ‘s avonds kwamen we bekaf, maar voldaan van een leuke dag, thuis. Omdat Reza te veel gelopen heeft speelt zijn rug erg op. De pijn wordt zo erg, dat hij en zijn Marcel besluiten ‘s avonds naar Deventer, waar ze wonen, te gaan. Mijn Marcel had een heerlijk uitgebreid eten gemaakt. Het was een leuke dag. En het weer was prima. Veel zon, wel een frisse stevige wind.

vrijdag 30 nov.: Een hele drukke dag. Vandaag komen Reza en Marcel. Vanochtend om 11.00 uur moest ik naar de studio. Indien de schooljeugd in de stad zouden gaan “staken” tegen de 1040 uren norm, dan zouden wij hier verslag van doen, live op de radio. Of het waren de maatregelen die de gemeente getroffen hadden met schoolbesturen of het slechte weer. Maar van een proteststaking in de stad was verre van sprake. Sterker nog, er gebeurde niets. Tegen 15.00 uur ben ik naar huis gegaan. Per slot wilde ik thuis nog e.e.a. doen voor onze gasten kwamen. Gelukkig waren Reza en Marcel op tijd bij ons. We besluiten ‘s avonds om een kroegentochtje te doen langs de homokroegen. Als eerste zijn we eerst naar Stonewall gegaan. Omdat deze niet ver van ons huis lopen is, en Reza vanwege zijn rug geen lange wandelingen kan maken. Vandaar uit zouden we dan naar Café4You gaan en dan verder zien waar we heen gingen. Per slot kent de Oude Markt ook leuke kroegen. In de Stonewall bleek de Fetishavond te zijn. Een “feestavond” voor liefhebbers van leder en Fetish en……Erg druk was het niet. Dit soort avonden wordt nooit erg druk bezocht en het zijn altijd de “vaste” klanten van Stonewall die dit soort feesten bezoeken. En toen gebeurde er iets vreemds, wat mij heeft doen besluiten dat dit voor mij echt de aller laatste keer was dat ik deze kroeg heb bezocht. Het bestuur meet echt met twee maten. De hele avond, althans vanaf het moment toen wij al binnen waren. Was er een stel mannen bezig met extreme SM-spel. Prima vind ik, moet kunnen, ik stoor mij er niet aan. Leven en laten leven. Later ging er ook nog een andere groepje mannen met hun “Spel” bezig. En tot ieders stomme verbazing kreeg dat groepje van het bestuur, nota bene, te horen dat dat niet werd getollereerd. Wat een hypocretie. De hele avond werd er zware extreme SM bedreven. Dat mocht en wat die anderen deden mocht niet. Hier kon ik dus geen speld tussen krijgen. Zo blijkt dus wel weer, een al vriendjes politiek en een grote hypocriete mislukkelingen, vooral dat bestuur. Ik hoor het Paul toen, destijds, nog zo zeggen, hij had graag gewild dat in de Stonewall meer actie was tijdens de Fetish avonden. Nu is er actie, en wordt er met twee maten gemeten. Nou ja, iedereen die getuige was van deze merkwaardige hypocriete opstelling van dat bestuur sprak hier schande over. Klantje wegpesten heet dat. Moeten ze vooral zo doen, houden ze niemand meer over. Wat een hypocriet beleid. Nou ja, wij zijn hierna lekker verder wezen stappen op de Oude Markt. Omdat Reza erg veel pijn had in zijn rug en liever niet lange afstanden wilde lopen hebben we het maar niet erg laat gemaakt. Komt bij, dat we zaterdag graag op tijd weer op willen omdat we dan naar het tuincentrum in Denekamp en naar Nordhorn willen.

donderdag 29 nov.: Niet alleen het weer was vandaag saai, ook de dag zelf. Eigenlijk niets om opgewonden van te geraken. Heb gedaan wat ik moest doen. Vanmiddag naar de studio geweest. Kwam zelfs Hans Hofte tegen. Tja, wij zijn nog steeds lucht voor elkaar. Gelukkig toe, moet vooral zo blijven. Wel had ik even de neiging om hem te complimenteren met zijn ingezonden brief, waarvan ik afgelopen maandag al een e-mail over mocht ontvangen. Gelukkig heeft hij iemand bereidt gevonden die zijn brieven schrijft. Maar ja, complimenteren, dat vond ik te veel eer. Temeer omdat ik dus vanavond weer een kut e-mail met haat opmerkingen van Hofte mocht ontvangen. Ach ja, leren zal hij het ook nooit waarschijnlijk. In zijn ingezonden brief beschuldigd hij de raadsleden van de ChristenUnie van schijnheiligheid. Maar ja, zijn haat e-mail lezende. Hofte kan er ook wat van. Tja en over schijnheiligheid gesproken. Moet ik meteen denken aan dat sms-je van dat voormalige familielid Marcel, welke ik afgelopen zaterdag mocht ontvangen. Wat een eer. Maar niet heus. Maar goed, morgen is het vrijdag. Een drukke dag. Moet om 11.00 uur in de studio zijn. We gaan de “staking” van de scholieren verslaan. Waarschijnlijk gaan ze weer protesteren voor het stadhuis. Voor de omroep om groot uit te pakken. Ik ga met de zendmicrofoon de straat op, om in de programma’s “in te breken” als de situatie er naar is. En morgen komen onze vrienden Reza en Marcel voor het weekend over. We gaan dus een druk maar leuk weekend te gemoet.

woensdag 28 nov.: Omdat ik het gisteren te laat heb gemaakt, voor de cursus Webdesign moest ik formulieren “leren” maken, had ik moeite met opstaan. Maar goed ik had een afspraak in de studio. En ik moet tussen 12 en 14 uur het programma doen met Henk. Een hele drukke dag verder. Het programma tussen 17.00 en 18.00 uur ging dit keer wel goed. Helaas zat er een storing in de hoofdtelefoon, waardoor ik soms de gasten niet kon horen. Dit is heel vervelend, want dan mis je stukken van het gesprek. En dat kun je niet hebben op de radio. Besluit om ‘s avonds de storingdienst hier over een e-mail te sturen. Met Flip afgesproken dat ik hem vanavond een e-mail stuur. Dat heb ik dan ook gedaan. We hebben vanavond de film De Zwarte Meteoor gekeken. Deze had ik gisteren opgenomen. Er zaten veel opnamen bij die hier in Enschede zijn opgenomen. Ook van de wijk Roombeek, vlak voor de ramp. Morgen weer naar de studio. Heb o.a. ook een afspraak met Flip. Oja, vandaag stond er een leuke spotprent over Frans Bauer in de Tubantia. Frans Bauer treedt binnenkort maar liefst 18x op in Ahoy in Rotterdam. klik hier voor de spotprent over Frans Bauer.

dinsdag 27 nov.: Er gaat geen moment van de dag voorbij, of Sandy zit in mijn gedachten. We missen ons moppie nog steeds heel erg. Vandaag e.e.a. in het huishouden gedaan. Marcel is zoals gewoonlijk bezig in de tuin. Hij maakt alvast voorbereidingen voor de komende renovatie, want de buitenkant wordt ook aan gepakt. En alles, maar dan ook alles moet van de muren. Tegen 16.15 uur naar het persgesprek in het stadhuis. Eigenlijk was dit een beetje een saai persgesprek. De burgemeester, die de pers te woord stond, had eigenlijk niet veel te melden. Maar wat veel leuker was, dat de burgemeester begon met de mededeling dat de B&W kamer, waar altijd de persgesprekken zijn, binnenkort op de schop gaat. En toen kwam de burgemeester los. Hij heeft ons enkele “geheimen” van de B&W kamer laten zien. Dit gezien én aangehoord hebbende realiseer ik me dat hier een leuke reportage inzit. ‘s Avonds bespreek ik dit met Marcel. Hij ziet er wel wat in en gaat er achteraan. Leuk. ‘s Avonds ben ik ook weer met mijn cursus aan de gang gegaan. Door de problemen en het overlijden van Sandy is hier een beetje de klad in gekomen. Morgen wel weer vroeg op. Ik moet om 11.00 uur in de studio zijn. Moet de techniek doen met Henk. Voor de kabelkrant aan de gang. En het programma tussen 17.00 – 18.00 uur presenteren. Dus dat wordt een hele lange dag in de studio.

maandag 26 nov.: Ook vandaag weinig spectaculairs beleefd. Besluit om niet naar de studio te gaan. Wel had ik een aantal persberichten binnen gekregen voor reportages, maar andere zaken hebben nu even prioriteit, dus even geen omroep. Morgen is het dinsdag en dan ga ik ook weer naar het persgesprek op het stadhuis. Overigens, woensdag, donderdag en vrijdag ben ik ook voor de omroep bezig, dus dat is voorlopig wel voldoende. Moet ook aan ons privé leven denken.

zondag 25 nov.: Een zondag zoals vele zondagen. Ook vandaag begon de dag stralend, maar gaande weg de dag vorderde werd het steeds bewolkter en later regende het, zelfs hagel. Moest ook nog even naar de studio. Ik had een krantenartikel nodig. Later weer met mijn cursus aan de gang gegaan.

zondag 18 nov.: t/m vrijdag 23 nov. Het verlies van Sandy is heel groot. De hele week blijft het ons achtervolgen. Wat missen wij ons moppie. Vreselijk, wat doet dat pijn. Donderdag naar de moeder van Marcel geweest. Ze was jarig die dag, 22 nov. Ze is 86 geworden, een hele leeftijd en kranig dat ze is. Vandaag, vrijdag 23 nov. is Sandy weer thuis gekomen. ‘s Middags zijn we naar het crematorium gegaan. We hadden de speciale urn bij ons. Een speciale hele mooie pot, die mijn moeder, toen zij nog leefde, op haar vensterbank had staan. Hier hebben we de as van Sandy in gedaan. Nu is ze weer lekker bij ons. Morgen zaterdag 24 nov. is het precies één jaar geleden dat mijn moeder is overleden. Wij gaan naar haar graf en plaatsen de urn met de as van Sandy op het graf van mijn moeder. Zijn ze eindelijk weer samen. klik hier voor foto’s van de bijzetting van Sandy

zaterdag 17 nov.: Marcel en ik zijn de hele dag kapot door het overlijden van ons moppie Sandy. Marcel besluit om onze afspraak van vanavond, Met Ineke en Maaike, twee vriendinnen van ons uit Hengelo, om hun af te bellen. Zijn hoofd staat dus helemaal niet naar gezellig en uitgebreid eten. Marcel prikt een nieuwe datum met de meiden. Gisteren bij de dierenarts hadden we gezegd dat we wilden dat Sandy werd gecremeerd en dat we haar willen bijzetten op het graf van mijn moeder. Volgende week zaterdag 24 november, is het precies één jaar geleden dat mijn moeder is overleden. Het leek ons dan een mooie gedachte om Sandy die dag, op mijn moeders sterfdag, Sandy bij haar vrouwtje haar laatste rustplaats te geven. De rest van de dag lopen we met onze ziel onder onze armen en doen alles gewoon op de automatische piloot. Het is zo stil in huis. Om mijn gedachten te verzetten ga ik voor de kabelkrant van TV Enschede een paar berichten plaatsen. Voor de website van de reünie van de school van Marcel ga ik ook nog werken. Alle 145 foto’s die ik tijdens de reünie gemaakt heb, moet ik nog bewerken. Dus een mooie afleiding. Marcel gaat een taart bakken. Maar het blijft zo stil zonder Sandy.

IN MEMORIAM: SANDY

vrijdag 16 nov.: Een zwarte dag in ons leven. Een pikzwarte dag. Wij hebben vandaag afscheid van ons moppie Sandy moeten nemen. Omdat ik het niet meer langer aan kon zien dat het zo slecht ging met Sandy. Besloot ik dus om de dierenarts te bellen. Ze vroeg of wij naar de praktijk willen komen. Ze wil Sandy toch zien. Eenmaal daar kregen we eigenlijk direct te horen dat Sandy bezig was met versterven. Haar temperatuur was nog maar 36,5, een onder temperatuur, wat volgens de dierenarts erop wees dat haar lichaam het opgaf en Sandy binnen 24 uur zou komen te overlijden. Alsof wij een klap in onze gezicht kregen. Uiteraard weet je dat er ooit een keer een moment komt dat je afscheid moet nemen van je huisdier. Maar die klap komt dan toch nog keihard aan. De dierenarts raadde ons aan om haar niet langer te laten lijden, want ze zou een moeilijke dood sterven. En als je ons Moppie ook zo zag, dan gaf je niets meer voor haar. Ze was helemaal op, totaal verzwakt. Ze kon amper nog op haar pootjes staan. Ze zakte ook door haar achterkant. Ze was echt op. De tumoren in haar buik zijn haar parten gaan spelen. We spreken af dat we eerst nog naar huis gaan en dat we tegen kwart voor drie terug komen om Sandy uit haar lijden te verlossen. Nou je mag weten dat ik best heb lopen te vloeken in mij zelf. Dit kon toch niet waar zijn. Nou zijn Marcel en ik grote kerels, maar bij dit vreselijke nieuws konden we onze ogen niet droog houden. We zijn echt van Sandy gaan houden, echt intens. Dus het afscheid zal heel zwaar zijn. Thuis heb ik nog even met mijn broer Harry gebeld en hem met tranen die over mijn wangen liepen van de situatie op de hoogte gebracht. Omdat mijn moeder bij haar leven ons vertelde dat ze Sandy niet die zware operatie wilde laten ondergaan, dus de tumoren verwijderen. Mijn moeder wilde Sandy dit besparen en haar liever laten inslapen als het zover was. En nu was het dan zover. Dag lieve schat, dank je wel voor alles.

donderdag 15 nov.: We zijn vroeg op gestaan. Sandy is nog steeds héél slecht. Ze is totaal afgezwakt en is al haar kilo’s kwijt die ze de afgelopen maanden bij ons er heeft op gekregen. Mijn hemel, wat is er toch met ons Mopje aan de hand. Dit kan echt niet zo langer, dit kunnen we niet meer aanzien zo. Marcel besluit om vandaag maar niet naar zijn afspraken te gaan en thuis bij Sandy te blijven. Hij wil dat ik toch naar Amsterdam ga voor mijn controles. En wil met Sandy naar de dierenarts. Ik bel op en ‘s middags om 14.00 uur kan hij bij haar terecht. Gelukkig, over een paar uur weten we wat er met haar aan de hand is. Het arme dier is helemaal afgezwakt, zo zielig. Het doet ons pijn om haar zo te zien lijden. Ik pak om 13.00 uur de trein. De hele reis naar Amsterdam kan ik niet meer anders denken aan ons mopje Sandy en ben heel nieuwsgierig hoe het bij de direnarts verloopt. Toen ik om 15.00 uur in Amsterdam aan kwam heb ik direct Marcel gebeld om te vragen wat de dierenarts had gezegd. Marcel vertelde me dat de dierenarts haar helemaal onderzocht had, maar eigenlijk niets bijzonders kon ontdekken. Ja, haar tanden waren slecht. Maar dat zijn ze al jaren. Maar daar kon ze niet zo ziek van zijn. De dierenarts was niet zeker van haar zaak, misschien dit of misschien dat. Waar ze wel bang voor was zijn de tumoren in haar buik, de dierenarts vermoedde dat Sandy hier ook last van heeft. Ik ga naar mijn afspraak in het ziekenhuis en toen ik klaar was weer snel met de trein naar Enschede. Ik wilde zo snel weer thuis zijn. Tegen 19.00 uur was ik weer in Enschede. En toen ik thuis kwam was Sandy zo verzwakt dat ze niet eens in de gaten had dat ik al thuis was. Terwijl ze anders mij al hoorde aankomen als ik de poort van de tuin binnen kwam. Dan werd ik altijd uitbundig door haar begroet. En de hele wereld mocht het dan weten. Maar nu bleef ze in haar mand. En toen ze mijn geur oppikte toen kwam ze met heel veel moeite overeind en probeerde met veel moeite uit haar mand te komen. Ach het arme ding. Marcel had van de dierenarts pijnstillers voor haar mee gekregen en speciaal gemalen voer. Marcel had 1 tabletje fijn gemalen en dat door 1 klein lepeltje gedaan wat ze warempel ook nog had opgegeten. Maar verder was ze één hoopje zielig hondje. Ik overweeg toch om morgen weer naar de dierenarts te gaan. Dit vind ik niet goed. Ze ademt kort en heel snel door haar neus. Je ziet dat alles haar teveel is.

woensdag 14. nov. Het blijft slecht gaan met Sandy. Ze heeft nu al de hele week niet meer gegeten. Gelukkig drinkt ze wel, maar ze zwakt helemaal af. Lieve help, wat is er toch met ons lieve moppie aan de hand. We zien het nog een dag of wat aan, anders gaan we toch maar naar de dierenarts. Ik onderzoek haar buikje, ik was even bang dat ze misschien wel gebakken spons of zo heeft gegeten. Maar haar buik voelt ontspannen aan, dat is het dus niet. Zielig hoor. Ga tegen 11.00 uur naar de studio voor mijn werkzaamheden vandaag. Wordt een lange dag. Eerst de techniek tussen 12 en 14 uur. Daarna redactionele werkzaamheden voor zowel de radio als de kabelkrant. En ik presenteer vandaag het actuatlitieten uur tussen 17 en 18 uur. Tegen 18.15 uur ga ik weer naar huis. Het uur tussen 17 en 18 uur ging niet zo goed. Ik had twee live gesprekken. Een nam de telefoon niet op. De dame in kwestie, een internist van het MST, bleek al naar huis. Het ziekenhuis biedt 1000 x haar excuus aan hiervoor. Jammer. En van de redactie had ik van het andere live gesprek, wat ging over de kaveluitgifte van de grond op het voormalig terrein van de bierbrouwer, een verkeerd telefoonnummer gekregen. Na lang puzzelen kom ik toch achter het goede nummer, dus de man in kwestie toch nog even in de uitzending gehad. Doodmoe ging ik naar huis, na een héééle lange dag in de studio. Bij thuiskomst voelde ons Mopje Sandy zich nog steeds niet lekker. Ach arm ding. Morgen moet ik eigenlijk voor mijn controle naar het ziekenhuis in Amsterdam. Maar als Sandy zo slecht blijft, zeg ik dit af en ga ik toch met haar naar de arts, want ik vertrouw het niet helemaal. Sandy is zó zwak, ze eet haast helemaal niet meer.

dinsdag 13 nov.: Met Sandy gaat het niet zo lekker. Ze ziet er belabberd uit en is lusteloos, krijg een beetje meelij met haar. Misschien heeft ze iets verkeerds gegeten. Krijg van Tom een telefoontje dat op het stadhuis om 16.00 uur een persconferentie door wethouder Erik Helder wordt gegeven, of ik hier ook naar toe wil. Geen punt, ga toch ook naar het persgesprek. De persconferentie gaat over het compromis wat de Larinkstichiting met de gemeente heeft gesloten over de panden aan de Noordenhagen. Na de persconferentie interview ik de wethouder en de voorzitter van de Larinkstichting en wil daarna naar de studio gaan om mijn interview’s af te leveren, zodat ze nog tussen 17 en 18 uur kunnen worden uitgezonden. Maar de burgemeester verzoekt mij toch te blijven, want hij had goed nieuws voor mij. En dat bleek dus ook, want de burgemeester opende het persgesprek meteen met het goede nieuws. Het college wil de raad voorstellen de nieuwe Stichting Omroep Enschede een fikse lening te geven, maar liefst een van € 80.000,–. Da’s niet slecht. Het persgesprek duurt ongeveer een half uur en hierna snel ik naar de studio. Was gelukkig op tijd om mijn interview’s op de radio te krijgen, én voor de kabelkrant van TV Enschede heb ik twee mooie primeurtjes. Het compromis over de panden aan de Noordenhagen en de lening aan de Stichting Omroep Enschede. Vanavond op tijd naar bed, want morgen moet ik om 11.30 uur in de studio zijn. Moet eerst Henk “schuiven” tussen 12 en 14 uur. Daarna redactionele voorbereidingen voor zowel de radio als de kabelkrant van TV Enschede.

maandag 12 nov.: Voor mijn gevoel duurde deze dag mij te kort. Heb heel veel gedaan. Moest ook even naar de studio. Ben gaan lopen, zover wonen wij niet van het centrum en heb Sandy mee genomen. Kan merken dat het arme diertje ouder wordt. Helemaal goed in haar vel zitten doet ze niet. Onderweg heb ik haar af en toe maar gedragen, want lopen ging wat moeizaam. In de studio een aantal dingen gedaan. Op de pc van de kabelkrant van TV Enschede krijgen we voortdurend een storing. Dit had ik ook al vorige week vrijdag. Vervelend, het aantal berichten wat geplaatst moet worden “stapelt” zich maar op. Hopelijk heeft onze storingsdienst het morgen opgelost. Onze nieuwe hoofdredacteur, Flip van Willegen, vond mijn programma voorstel een leuk en vooral een origineel voorstel, dus dat is prima. Omdat Marcel de foto’s die vorige week zaterdag gemaakt zijn tijdens zijn reünie met zijn lagere school klasgenoten, op een website geplaatst wil hebben, ben ik bezig voor hem een website aan het bouwen. Dit vordert prima. Morgen naar de studio en morgenmiddag weer het wekelijkse persgesprek op het stadhuis.

zondag 11 nov.: Een heerlijke rustige zondag gehad. Het weer werkte nog steeds niet mee. Felle opklaringen worden afgewisseld door buiën. Ik ga mijn e-mail eens bekijken en waar nodig beantwoorden. Weer een mail van Hofte. Ditmaal over cijfers van de HIV-vereniging en AIDS-fonds. Heb hem maar fantoenshalve een bedankmail terug gestuurd. Van onze nieuwe hoofdredacteur een uitnodiging voor een vergadering gekregen. Hier heb ik voor bedankt. Techniek is niet echt mijn ding en veel bijdragen aan de vergadering zal ik niet. Ook stuur
ik Flip mijn programma voorstel, welke ik hem toegezegd had toe te sturen. We gaan lekker op tijd naar bed. Morgen maandag en dus weer het begin van een week. Benieuwd wat deze week ons zal brengen.

vrijdag 9 nov, zaterdag 10 nov,: Vrijdag een dag als vele andere dagen, het weer was ook al heel slecht. Alleen hier viel het allemaal dus wel mee met de storm. Wel weer veel regen. Zaterdag op tijd op. Marcel heeft een reünie van zijn lagere school. Dit is in Huizen. We gaan tijdig op weg. We willen eerst bij Henk en Rob in Amersfoort langs, zijn we toch in de buurt. Was weer leuk om de mannen weer te zien. Henk is lange tijd ziek geweest, dat was hem ook aan te zien. Rob idem, maar beiden waren er gelukkig weer bovenop gekomen. Ja, ook hier gaan de jaren tellen. De reünie in Huizen was een bijzondere reünie. De (oud)klasgenoten hadden elkaar dus in ruim 40 jaar niet weer gezien. Dus ja, wat doe je dan als oud klasgenoten na veertig jaar weerzien. Zelfs ik als buitenstaander vond het ook een bijzondere gebeurtenis, al met al vond zelfs ik het een geslaagde avond. Later zijn we gaan eten in een leuke tent aan de oude haven in Huizen. Ik had mezelf maar de taak opgelegd om foto’s te maken. Had ik ook een zinnige bezigheid. Toch nog ruim 150 foto’s gemaakt. We spreken af dat ik een website maak van de reünie. Hier zullen ook al de foto’s geplaatst worden. Ook wordt afgesproken om de reünie volgend jaar een vervolg te geven. Tegen 11.00 uur zijn Marcel en ik terug gegaan, voor ons was nog zeker 1 1/2 half uur terug rijden met de auto. Tegen 00.30 uur waren we dan ook weer thuis.

donderdag 8 nov.: gisteren een rustige dag gehad, nou ja rustig. Moest ‘s middags even een paar boodschappen doen in de stad. Sandy maar mee genomen. Marcel moest naar het Koetshuis van Hof Espelo van Natuurlijk Overijssel. Omdat ik aan mijn cursus wil werken ga ik de komende dagen niet naar de studio. En aan de cursus heb ik gisteren ook veel gewerkt. Net als vandaag, donderdag. Ik merk wel dat ik regelmatig de cursus moet bij houden. Marcel is vanavond naar een activiteit van Hof Espelo. Voor vanavond en vannacht wordt er een flinke storm aan de kust verwacht. Hier zal het wel mee, het zal een beetje hard waaien. Flink regenen doet het wel, eigenlijk de hele dag al. Omdat Marcel naar de activiteit van Hof Espelo is, werk ik vanavond aan mijn cursus.

woensdag 7 nov.: Gisteravond toch nog een hele drukke avond gehad. Had me voor genomen om aan mijn cursus te werken, maar dit kwam er haast niet meer van. Maar goed dat haal ik vanmiddag wel in. Voor de kabelkrant van TV Enschede enige berichten geplaatst. Marcel was gisteravond naar een lezing van Studium Generale op de Universiteit. Later op de avond toen Marcel weer thuis was van de Universiteit, heeft hij zijn architectuurrubriek Buitenmuseum van nieuwe tekst en foto’s voorzien. Ik moest een aantal e-mail’s beantwoorden, dit nam meer tijd in beslag dan ik had voorzien. Ook de bewonerscommissie had mijn aandacht. Ook die Hofte moest weer zo nodig reageren. Ik begrijp niet dat die man niet op een volwassen manier mensen kan bekritiseren. Ik vind het prima dat hij mij beledigd en schoffeert. Als homo zijnde heb je in het verleden een soort eelt op je ziel ontwikkeld en ben je gewend dat je wordt beledigd. Maar dat dat figuur zover gaat dat hij mijn overleden moeder beledigt, nee, dat gaat wel heel erg ver. Dat arme mens heeft hier niets mee te maken. Sterker nog, ze is overleden en kan zich dus niet eens meer verdedigen. Echt te ziek voor woorden. Lees hier de e-mail van Hofte

dinsdag 6 nov.: Je hebt van die dagen dat je ook alles, maar echt ook alles tegen zit. Het interview welke ik had opgenomen met wethouder Myra Koomen gisteren op het Bouwhuis, is door een technische storing op mijn md-speler van de schijf gewist. Er zit ergens een storing in het apparaat. Ook had ik mijn digitale fotocamera mee genomen. Ik druk aan het foto’s maken, waren plotseling de batterijen leeg. Stom dat had ik kunnen weten. Afgelopen zondag, tijdens de verjaardag van Marcel, hadden we nogal veel foto’s gemaakt, Stom. Heel vervelend, al met al was ik dan ook behoorlijk #&%G*)[@#$%}…eh….pissig. Maar het heeft dan wel weer het voordeel dat ik dus niet naar de studio hoef. Kan ik andere zinnige dingen doen. Ik denk dat ik dan maar vanmiddag even bij mijn vriendin Ineke op de koffie ga. Vanmiddag moet ik wel naar het persgesprek op het stadhuis, maar goed, dat is pas om half 5.

zondag 4, maandag 5 nov.: Gisteren de verjaardag van Marcel gevierd. Nou, dat heeft hij geweten, de schat. Hij was zichtbaar geraakt bij het opstaan, gisterochtend, toen hij de kamer inliep en al die versieringen zag. Was verder een perfecte dag. Zijn gasten hebben hem een leuke verjaardag bezorgd. Omdat de meesten bleven had Marcel een heerlijk maaltijd voor onze gasten voorbereid. Simpel, doch exclusief en heerlijk. Vandaag, maandag 5 nov. ja, omdat het gisteren zo druk was met het bezoek voor Marcel zijn verjaardag en de meesten vrij lang bleven en het dus errug laat werd komen we vandaag de “troep” tegen. Toen iedereen uiteindelijk weg was had ik het meeste al wel opgeruimd, maar nu wacht me een afwas, hemels, dit wil je niet geloven. Maar het is allemaal de moeite waard geweest. Vanmiddag voor Enschede FM op reportage. Wethouder Myra Koomen onthult op het Bouwhuis een aantal zitelementen en hier wil ik verslag van doen. Ik zal alles in het werk stellen om mijn verslag nog op tijd in de studio te krijgen zodat het vandaag nog kan worden uitgezonden, anders schuif ik het door naar morgen. Vandaag ook mijn e-mail binnen gehaald. Heb ook weer een mail van die Schofte gekregen. Wat een arrogantie. Nou ja, ik ben blij dat ik eerlijk voor mij mening uit kom, zonder anderen te schofferen en te beledigen.

zaterdag 3 nov.: En weer een kleurloze dag, vooral in de middag veel motregen. Ondanks onze drukke dag, voor de verjaardag van Marcel morgen, moeten we e.e.a. voorbereiden, zijn Marcel en ik toch naar het graf van mijn zusje Fennie gegaan. Wij hadden er allebei behoefte aan. Drijfnat van de motregen kwamen we bij het graf van mijn zusje Fennie. Maar het heeft ons beiden toch goed gedaan. Toen we weer thuis kwamen hebben we gezellig koffie gedronken. Daarna wilde ik nog even de stad in. Ik wilde cadeau inpakpapier kopen voor de cadeau’s voor Marcel wat ik voor zijn verjaardag had gekocht. Toen ik later weer thuis kwam rook het in huis heerlijk naar gebakken taart. Marcel wil graag zijn gasten op zijn verjaardag eigen gebakken taart aan bieden. Niet alleen rook het fantastisch, de taarten zagen er ook geweldig mooi en gelukt uit. Onze vriendin Ineke, die ik van de omroep ken, kwam nog even langs. Omdat Ineke lang bleef “plakken” gingen we vrij laat eten. Ineke wilde niet mee eten. Ze ging heerlijk die avond, zei ze, languit op de bank, met bord op schoot voor de tv. Marcel en ik hebben een gezellige rustige avond gehad. Uiteraard in afwachting op 00.00 uur, want dan is mijn man jarig. Toch maar na twaalven mijn Marcel zijn cadeau’s gegeven. Uiteraard boeken, want lezen is zijn grootste hobby. Én de CD’s van de Top 100 van de jaren 50 én het Concert van de jaren 50, die ik voor hem opgenomen en gebrand heb. Toen het bedtijd was, het was toen al bijna 01.00 uur!!! heb ik met een smoes Marcel alvast naar bed gestuurd. Want ik wilde als extra de slingers voor Marcel nog ophangen en de de kamer gezellig versieren. Wacht hem dus morgenochtend als hij wakker wordt en beneden komt nog een leuke verrassing. Zo, en nu gauw naar bed, want morgen wacht ons een hele drukke dag.

vrijdag 2 nov.: Het is vandaag de verjaardag van mijn overleden zusje Fennie. Als ze zou hebben geleefd dan zou ze 47 jaar zijn geworden. Helaas heeft dat allemaal niet meer mogen zijn. Bij haar foto boven onze piano thuis, heeft Marcel een bosje rozen ter ere van haar geplaatst. Vandaag moest ik de hele dag naar de studio. Tegen 11.00 uur was ik al aanwezig. Ik moest (nou ja, moest) voor Tom invallen, hij was vrij, en dus de redactie doen. Er hing een prettige werksfeer op de werkvloer. Een schoonmaak bedrijf heeft gisteren en vandaag de studio onder handen genomen. Jeeee, dat is te merken. Hopen dat wij het met z’n allen ook zo houden. Ik merk dat onze nieuwe hoofdredacteur zijn enthousiasme goed kan overbrengen op de anderen. Alleen Coen en Geerhard zijn nog steeds gehumeurd. Zij hoeven er niet meer op te rekenen dat de DCW op de voorstellen van het nieuwe bestuur ingaan. Dat houdt in dat de DCW op zoek gaat naar ander werk voor hun. Ach, met Geerhard heb ik niet zo’n meelij. Hij heeft zijn problemen over zichzelf afgeroepen. Omdat ik vandaag dus de hele dag, tot 18.15 uur, in de studio aanwezig moet zijn, kon ik niet naar het graf van mijn zusje Fennie, om ter ere van haar verjaardag een bos bloemen op haar graf te leggen. Maar gelukkig heeft Marcel dit wel gedaan. Morgen is het zaterdag, dan hebben we het druk. Marcel is zondag jarig dus dat houdt in dat we e.e.a. moeten voor bereiden voor het bezoek. Want druk zal het worden.

dinsdag 30 oktober t/m donderdag 1 november: Kleurloze dagen waarin eigenlijk niets spectaculairs gebeurde wat het melden de moeite waard is. Kleurloos ook zeker het weer.

maandag 29 okt.: Helaas kwamen de weersverwachtingen ditmaal wel uit. Want het heeft de hele dag geregend, onze regenmeter gaf behoorlijk veel milimeters aan. Vandaag kennis gemaakt met onze nieuwe hoofdredacteur. Flip de Willigen, leuke vent. Enthousiast is-ie in ieder geval wel. Hem wacht een hele zware klus. We hebben in ieder geval goed en constructief met elkaar gesproken. Vanavond het persbericht van de Marktplaats voor GayLeathermen verstuurt. Toch nog weer bijna 30 stuks, naar verschillende media. (lees hier het Persbericht) Ondanks dat ik nog geen reclame maak voor de nieuwe Marktplaats blijken veel mensen deze site al te kunnen vinden. Ook weer even voor de kabelkrant van TV Enschede iets gedaan. Gelukkig was de storing opgeheven. Morgen is het dinsdag, weer de wekelijkse persgesprek op het stadhuis.

zondag 28 okt.: Nog even snel een paar woordjes, want we gaan naar bed. Het was een lange maar erg leuke dag. Om 06.00 uur opgestaan. We gingen vandaag naar Kortenhoef, naar de moeder van Marcel. Na het verhuisdebacle had ze onze emotionele steun hard nodig. Was een leuke dag. Morgen naar de studio. Heb een afspraak met onze nieuwe hoofdredacteur Flip van Willigen.

zaterdag 27 okt.: Een lekkere rustige zaterdag. Ook vandaag weer zo’n kleurloze dag. Alleen voor het gevoel was het iets minder koud, het waaide minder. We hebben veel gelezen. Ook zijn we nog de stad in geweest. Voor TV Enschede heb ik een aantal berichten en advertenties geplaatst op de kabelkrant. Marcel wilde graag een aantal broden bakken. Hij wilde mij graag overtroeven. De schat, maar het lukte hem toch niet. Maar het smaakte wel lekker. Toen hij de broden klaar had en ze waren afgekoeld en gesneden, heb ik een stuk geproefd. Inderdaad, er gaat niets boven eigen gebakken brood. En dan niet in zo’n achterlijke broodmachine. Maar echt zelf bakken. Krijg je toch het beste resultaat. Ik doe het al jaren op die manier en het bevalt mij het beste. Vanavond de klokken een uur terug. Morgen is het zondag, en dan hebben we een aantal afspraken. Leuk. zie er naar uit.

vrijdag 26 okt.: Weer een kleurloze dag. Zelfs de weermannen en weervrouwen die Nederland rijk is klagen over het kleurloze weer. Moet je nagaan. En de wind maakt dat het ook nog voor het gevoel kouder aanvoelt. Vandaag dan toch maar besloten om het gastenboek op de site van Positieve Homomannen te sluiten. Want de niet aflatende beledigende respectloze berichten dragen zeker niet bij tot een positief beeld op Positieve Homomannen.com. Vandaag stond een bericht in het NRC over Geert Wilders. Hij had het plan opgevat dat er in Nederland een soort Qauntana Bay moet komen. Lijkt me een goede zaak, kunnen ze hem meteen als eerste gast opsluiten en als tweede Hofte er achteraan. En dan die Amerikaanse vernederende toestanden in die gevangenis, past goed bij dat soort mensen die alleen maar anderen kunnen schofferen en beledigen. Vanavond aan mijn cursus gewerkt. Morgen zaterdag. We hebben het weekend lekker rustig.

donderdag 25 okt.: Via de mail een paar leuk reacties gekregen op de bewegende teksten op deze site. Leuk, dank jullie voor de reactie’s. Iets minder leuk is dat er wéér klachten zijn binnen gekomen via de mail over de berichten in het gastenboek. Sommige bezoekers kunnen de toonzetting van de berichten van Hans Hofte niet waarderen. Ik overweeg om het gastenboek daarom maar voorlopig te sluiten. Vanmiddag zijn we in de modelwoning geweest. Wij waren aan de beurt om onze wensen kenbaar te maken voor de komende renovatie. Veel echte wensen hebben we niet. We nemen tuindeuren en de keuken wordt geheel verbouwd. Het aanrechtblad laten we helemaal doorlopen. Ik wilde eigenlijk een hoekkeuken, maar bouwtechnisch is dit niet mogelijk. Nou zo ben ik ook meer dan tevreden. En verder alle extra opties die wij willen. Ook beneden het toilet en boven de badkamer wordt geheel verbouwd. Op de bovenverdieping in alle kamers komen draairamen, met isoleerglas. Ik zie er heel erg tegen op, de komende renovatie. Want dat wordt straks een paar weken in de bouwrommel zitten. Maar we krijgen er ook iets bijzonders voor terug. Vanavond voor TV Enschede nog enige berichten op de kabelkrant gezet. Morgen is het vrijdag en dan begint het weekend weer, mmm heerlijk.

woensdag 24 okt.: Een heerlijke rustige dag. Marcel was veel in de tuin bezig. Ik heb me met het huishouden bezig gehouden. ‘s Middags moest ik even naar mijn huisarts. Het was een bewolkte dag met veel wind, uit het Oosten. Dit maakte het voor het gevoel nog kouder, vreselijk, we gaan weer de verkeerde tijd in. ‘s Avonds vroeg donker. Nee, niets voor mij. Marcel is tegen 14.00 uur naar de crematieplechtigheid van onze overleden buurman gegaan. ‘s Avonds na het RTL-Nieuws en het NOS-Journaal ben ik verder gegaan met mijn cursus. Ook leer ik een nieuwe toepassing die ik direct op deze site uitprobeer. Leuk die bewegende tekst. Maar wel een beetje druk. Ga morgen hier iets aan doen.

dinsdag 23 okt.: Een heerlijke rustige dag. De zon scheen buiten, het was overigens wel fris. Marcel ging vanmiddag naar een wandeling in het Aamsveen georganiseerd door Natuurlijk Overijssel. Dus dat gaf mij de kans om mij eens lekker uit te leven in het huishouden. Rond 16.00 uur met mijn schoonmoeder gebeld. Ik wilde weten hoe haar verhuizing was verlopen. Nou, niet dus. De brandweer had het de nieuwe noodwoningen afgekeurd. Dit hield dus in dat de hele verhuizing niet door kan gaan. Maar het hele huis van mijn schoonmoeder (én andere bewoners) was inmiddels wel leeg gehaald. Wat een toestanden zeg. Vreselijk! Vanavond hoor ik meer hierover en wat er dan gaat gebeuren. Tegen half 5 naar het persgesprek in het stadhuis. Ed Wallinga, wethouder, lichtte de pers in over zijn onderwerp. De ophanden zijnde verhuizing van Humanitas aan de Oldenzaalsestraat. Later nam burgemeester Peter den Oudsten het over. Tegen 17.30 uur was het persgesprek afgelopen en heb ik de besluiten van het college en mijn aantekeningen naar de redactie gebracht. Daar aangekomen bleek dat er tussen 17-18 uur óók geen uitzending was. Het wordt steeds gekker daar. Nog even, en dan draait alleen maar de muziekcomputer, vreselijk. Toen ik thuiskwam tegen 18.00 uur was Marcel net thuis. Hij zat nog aan de telefoon met zijn moeder. De leiding van het verzorgings tehuis heeft besloten, ná alle protesten van bewoners tegen de gang van zaken, om de verhuizing een week uit te stellen. Dus de verhuizer kon alle leeg gehaalde woningen weer voorzien van de eigendommen van de bewoners. Dat je dat moet overkomen op je oude dag, Vreselijk, ongelovelijk wat een stommiteiten. Niet te filmen. Marcel ging vroeg naar bed. Ik ben met mijn cursus verder gegaan. Morgen is het woensdag, Dan is de crematieplechtigheid van onze overleden buurman. Marcel wil hier heen. Ik bedank voor de eer. Tijdens zijn leven wilde hij ons niet kennen. Kan morgen mijn tijd wel anders besteden.

vrijdag 19 t/m maandag 22 okt.: Over deze periode valt weinig te melden. Vrijdag kregen we te horen waaraan onze overbuurman, die dood in zijn huis is gevonden, is overleden. De politie vond hem in de keuken. Vrijdag was er op de redactie van de radio geen activiteiten. De computer draaide de hele dag non-stop. Zaterdag een dag zoals zovelen. Het was heerlijk weer, dus we zijn lekker de stad in gegaan. Zondag op reportage. Het motregende bijna de hele middag. En totaal verregend kwam ik dan ook aan op de Westerbegraafplaats. Want hier wordt voor Krijn Torringa, door het bestuur van de stichting van de Textielbeat, een grafsteen onthuld. Omdat de familie van Krijn Torringa het graf van Krijn totaal hebben laten verwaarlozen, heeft de stichting besloten om Krijn alsnog te eren met een mooie steen. Heb voor de kabelkrant hier foto’s van gemaakt. Ben ook nog even bij het graf van mijn zusje Fennie geweest. En later, voorafgaand aan de start van de kaartverkoop van het Textielbeat Festival wat op 16 dec. voor de 10e keer wordt gehouden, heb ik de voorzitter Jan Leloux geïnterviewd. Uiteraard over het feit dat de stichting Krijn een grafsteen heeft bezorgd, maar ook over het tweede lustrum van het Textielbeat Festival. Ook op de website van Tubantia heb ik het bericht en foto’s geplaatst. Maandag mijn reportage op de redactie afgeleverd. ‘s Middag’s zijn we naar de Tubantia geweest. We hadden een uitnodiging gekregen voor een rondleiding in het gebouw. Omdat de studio’s van de radio daar ooit gehuisvest is geweest, ken ik het gebouw dus was het voor mij niets nieuws. Via de mail kreeg ik een bericht dat in het gastenboek weer een bericht was geplaatst. Ja hoor, Hans Hofte. Wat een hooghartigheid heeft die man toch. ‘t Is net als die gozer die volgens de wet mijn broer wordt genoemd. Hoogmoed komt voor de val. Nou ja, waar je mee omgaat wordt je mee besmet, zou ik maar zeggen. Het is jammer dat je niet van je familie kunt laten scheiden. Anders wist ik het wel. Morgen is het dindag. Omdat de radio nog maar summier live programma’s uitzendt, zijn er weinig activiteiten op de redactie. Wel moet ik morgenmiddag weer naar het persgesprek op het stadhuis.

donderdag 18 okt.: Een dag die begint en eindigt zoals vele andere dagen beginnen en eindigen. Maar zoals vaker zal blijken, schijn bedriegt. Want rond 16.30 uur vond de politie het levenloze lichaam van onze overbuurman. Nu moet ik er meteen bijzeggen, missen zal ik deze man niet. Klinkt respectloos, maar we hebben hem amper gekend. Het was een zonderling figuur, die uitsluitend op zichzelf woonde en leefde. Een gewezen alcoholist. De drank had de man zover gebracht dat hij niet meer zonder hulpmiddelen kon lopen. In het huishouden kreeg hij hulp van de Thuiszorg. En de thuiszorg was het ook die vandaag geen gehoor bij hem kreeg. Omdat onze overbuurman al wel vaker in de problemen is geraakt en hier ook wel eens politie aan te pas is geweest. En omdat de thuiszorg geen gehoor kreeg op het aanbellen en het niet vertrouwde, werd de politie ingeschakeld. Rond half 5 vanmiddag zag ik ineens allemaal agenten bij de voordeur van de overbuurman. Met maar liefst verschillende auto’s kwamen ze op de melding af. Ook toen op het aanbellen van de politie niet werd gereageerd, besloten ze met een breekijzer de achterdeur van het huis open te breken. Eenmaal binnen ging alles in een stroom versnelling. Het leek CIS wel. Even kreeg ik de indruk dat het hier niet om een gewone natuurlijke dood ging, maar om een geweldsmisdrijf. Maar waarschijnlijk hoort dat bij de standaard procedure. Het was een komen en gaan van agenten, al dan niet in uniform. Ook werden in het huis video-opnamen gemaakt. Uiteindelijk is het lichaam van de overleden buurman rond 20.00 uur door een begrafenisondernemer opgehaald. Nee, leuk was anders. Ook niet toen het dode lichaam naar buiten werd gebracht. Omdat de man pal tegenover ons woonde, konden we alles zien. Ja, een merkwaardige dag. Een dag waar ik ook nog naar de studio moest om mijn reportage af te leveren. Maar daarvoor eerst naar de fietsenmaker ben geweest, ik wilde een nieuwe binnen- en buitenband op mijn achterwiel laten zetten. Beiden waren slecht. De fiets kan ik morgen weer op halen. Ook was ik nog even naar AH. En wie kom ik daar tegen bij de ingang. Ja hoor. Die broer van mij, die na het overlijden van mijn moeder meende haar prive bankrekening leeg te plunderen, en het gestolen geld gebruikte om zijn torenhoge schulden van zijn failliete bar af te betalen. Ik zag het aan zijn gezicht, hij baalde als een stekker dat hij mij tegen kwam. De zielepiet. Heerlijk ik geniet daarvan, dat hij dan weer wordt geconfronteerd met zijn slechte geweten. Want dat gebeurd namelijk als hij mij ziet. Dan wordt hij eraan herinnert wat voor vuile minne streek hij geleverd heeft. Door van zijn overleden moeder geld te stelen. Wat overigens de erven toekomt. Maar goed, hier zijn advocaten voor. Morgen is het vrijdag, benieuwd wat deze dag ons brengen gaat.

woensdag 17 okt.: Marcel maakte mij wakker met koffie vanochtend, de schat. Heerlijk was dat. Maar lang genieten kon ik niet, want er stond vandaag veel op het programma. Omdat ik om 15.00 uur in het stadhuis moet zijn voor een reportage, wil ik voor die tijd dat doen wat ik wil doen. Het weer was ronduit slecht, veel regen gehad vandaag. Rond 14.00 uur heb ik gedaan wat ik wilde doen en is het wachten tot ongeveer 14.45 uur dat ik voor reportage weg moet. Ik zet koffie voor Marcel en mij en als het 14.45 uur is ga ik naar mijn afspraak in het stadhuis.. GroenLinks wil wethouder Myra Koomen een Armoedenota aanbieden. Voor de kabelkrant maak ik hier foto’s van en ik interview Tiny Hannink van GroenLinks en wethouder Myra Koomen. Ga later naar de studio om de reportages uitzendklaar te maken. De studio is leeg, iedereen is weg. De betaalde krachten die nu als vrijwilligers werken zijn allemaal naar huis. Zij hebben een conflict met het bestuur. Tom vertelde mij vanmiddag aan de telefoon dat zij het bestuur een e-mail hebben gestuurd en hun een ultimatem hebben gesteld. Zij wilden binnen 24 uur van het bestuur horen waar zij aan toe zijn. Of ze worden in dienst genomen, of ze blijven vrijwilligers. Vorige week donderdag tijdens de medewerkersbijeenkomst had het nieuwe bestuur toegezegd dat de medewerkers de volgende dag, dus vorige week vrijdag, te horen zouden krijgen of ze weer in vaste dienst genomen zouden worden. Het is nu woensdag, 6 dagen later, en het bestuur heeft sindsdien niets meer van zich laten horen. Dus dat wordt nog spannend. Morgen hoor ik meer hierover. Toen ik thuis kwam rond 17.00 uur heb ik de foto’s die ik gemaakt had, bewerkt. Later, samen met een bericht, op de kabelkrant van TV Enschede gezet. Ik besluit om niet naar de vergadering van de bewonerscommissie te gaan en meldt me af bij Domijn. ‘s Avonds buig ik me over de cursus. Morgenmiddag weer naar de studio voor mijn reportages.

vrijdag 12 oktober t/m dinsdag 16 oktober: Vorige week vrijdag t/m zondag zijn we bij mijn broer Harry en mijn schoonzus Ilse in Echt (limburg) geweest Het was een heerlijk ontspannend weekend waarin we heel veel gedaan hebben. Vrijdag begon het al het een heerlijk diner door mijn schoonzus Ilse bereidt. Zaterdag zijn we de hele dag in Maasstricht geweest. Mijn broer Harry kent deze stad goed, zodat hij ons de “verborgen” schoonheden van deze stad ons kon laten zien. Als afsluiter van de zaterdag heeft hij ons meegenomen naar een kroeg. Hier kunnen vele bar’s in veel steden, maar vooral Enschede, een punt aan zuigen. Wat was dat een leuke bar. We hadden het geweldig naar ons zin. Zondagochtend op tijd op, nou ja op tijd. Ilse is lid van een atletiekvereniging en loopt Marathon’s. Die zondag was er een veldloop door haar atletiekvereniging georganiseerd en aan deze veldloop van 10 km. wilde ze graag mee lopen. Wij zijn ook gegaan, maar dan als publiek en om Ilse vanaf de zijlijn aan te moedigen. Het weer was het hele weekend fantastisch. Hierdoor hebben we veel buiten kunnen vertoeven. Veel zon, blauwe luchten en een heerlijke temperatuur van ca. 20 graden. Het was een fantastisch weekend. Maandag moesten we naar Kortenhoef, dat is een dorpje bij Hilversum. Hier woont de moeder van Marcel. Komende week gaat het hele verzorgings tehuis waar zij woont verhuizen naar noodwoningen. Wij gaan naar haar toe om haar te helpen met de voorbereidingen. We hebben een auto gehuurd omdat we een aantal, nou ja aantal, spullen van haar bij ons op zolder willen opslaan. Zolang zij in haar noodvoorziening woont, kan ze niet alles meenemen en moeten haar spullen, net als dat van haar medebewoners, opgeslagen worden. Bij ons komen de voor haar, waardevolle en emotionele dingen in ons huis. Ook deze dag was het nog steeds heerlijk weer, met veel zon en blauwe lucht. Wel staat er een iets stevige frisse wind, wat niet weg neemt dat het gewoon heerlijk weer is. Dinsdag staat mijn dag vooral in het teken ter voorbereiding van de cursus Webdesign die ik ga volgen. Met Tom gebeld dat ik niet naar de radio kom voor de redactionele voorbereidingen. Ook André Leloux hierover middels de mail geïnformeerd. Komende week ga ik nog de lopende afspraken afhandelen aangaande de omroep. Maar vanaf volgende week staan de komende vier maanden vooral in het teken van mijn cursus. En komt de omroep op de laatste plaats. Morgen is het woensdag en morgenavond hebben we de vergadering van de bewonerscommissie Hogeland-Noord. En wat de dag verder brengt, ach dat zie ik morgen wel weer.

donderdag 11 okt.: Een hele drukke dag vandaag. Ondanks dat we heel vroeg op zijn gestaan, kwam ik toch tijd te kort. Om 11.00 uur naar de studio gegaan om mijn interview met Frans Bauer af te leveren. Ik moet deze nog uitzend klaar maken en de inleiding voor de presentatie maken. Het interview met Frans Bauer wordt om 12.10 uur uitgezonden. Hierna ga ik naar huis en doe wat ik wil doen. Omdat we maandag naar de moeder van Marcel gaan, ze moet verhuizen, wil ik alvast e.e.a. voorbereiden. Ze woont in een verzorgingshuis voor senioren. Omdat voor haar in het huis letterlijk alles wordt gedaan, dus het eten wordt ook verzorgd, heeft ze geen gelegenheid om zelf te koken meer. Hoeft ja immers niet, het wordt voor haar gedaan. Dus ik bereid alvast e.e.a. voor zodat het maandag alleen maar in de magnetron kan. Om 16.00 uur heb ik weer een afspraak met Frans Bauer in de Schouwburg waar hij optreedt vanavond. Omdat zijn liedje is verkozen tot het nieuwe Nederlands Volkslied, wil ik zijn reactie hierop. Omdat gisteren hadden afgesproken dat ik hem eerst zou bellen, ik heb zijn mobiele telefoonnummer, bel ik tegen 15.45 uur Frans eerst op. “Het is een gekkenhuis hier in de Schouwburg”, zegt hij. Alle media moest hem ineens voor de camera hebben. Ik moest maar gewoon komen en als ik er was zou hij tijd voor mij vrijmaken. Dus ik naar de Schouwburg. Eenmaal aangekomen moest ik even wachten, de collega’s van ShowNieuws waren bezig en Boulevard stond ook nog te wachten. Lang duurde dit allemaal niet. Inmiddels ben ik naar de artiestenfoyer gegaan en heb een kop koffie gedronken. Zijn vader was hier ook en heb met hem even zitten praten. Daarna kwam Frans mij halen en vroeg ik mee liep naar zijn kleedkamer. Gisteren had Frans voor mij jingle’s op de md ingesproken. Jingle’s voor Kerst- en Nieuwjaarsgroeten. Door een stommiteit van mij had ik ze per ongeluk gisteren gewist. Ik vraag Frans of hij ze weer opnieuw wil inspreken. Was geen punt voor hem. Daarna het interview gedaan. Het interview liep gesmeerd. We zijn nog even blijven na praten. Hij vertelde me dat ik hem gisteren aan het denken had gezet. Omdat het alweer zo lang geleden was dat we elkaar hadden gezien. Hij had hier van genoten. Ook nu weer geniet hij met volle teugen. Tegen 16.45 uur moet ik echt afscheid nemen, want ik moet mijn interview wel tijdig afleveren in de studio. Nou ja, gelukkig ligt de studio vlak bij de Schouwburg. Eenmaal in de studio had ik het interview en de inleidende teksten voor de presentatie zo klaar. Hans presenteerde het uur. Tegen 17.30 uur was ik weer thuis. Marcel had inmiddels het eten klaar, want we wilden niet te laat eten. Marcel wilde naar een lezing van Studium Generale op de Universiteit. Ik ga naar de medewerkersbijeenkomst van de omroep, in het Roessingh. De medewerkers bijeenkomst ging precies zoals was te verwachten. Het presenteren van de plannen. Dus in feite niets nieuws. Want dat hadden we vaker gehoord, van het vorig bestuur. Toch krijgt het nieuwe bestuur van mij het voordeel van de twijfel. Want ze hebben toch in een paar weken tijd een huzarenstukje weten neer te zetten. Tegen half 10 was ik weer thuis. Bij de Boulevard 1945 kom ik Marcel tegen. Hij kwam terug van de lezing van Studium Generale. Als we thuis zijn horen we elkaars verhaal aan. Daarna naar bed want morgen staat er weer veel op het programma.

woensdag 10 okt.: Een hele drukke dag vandaag. Kom tijd tekort. Marcel gaat tegen 12.00 uur naar het Koetshuis op Hof Espelo. Ik begin eerst gauw maar met de afwas. vreselijk…… Was onze vaatwasser er maar! Nou ja, niet klagen, maar dragen. Er zijn ergere dingen dan de afwas. Enige boodschappen gedaan. Het strijkgoed weggestreken. Hier heb ik geen hekel aan. Omdat ik in de vooravond een afspraak met Frans Bauer heb, wil ik op tijd eten. Marcel is tegen 17.30 uur terug van Hof Espelo. We drinken iets en nemen gezamenlijk de dag door. Het was druk geweest in het Koetshuis vertelt Marcel, vooral veel kinderen. Voor hun was er een speciale activiteit. Tegen 18.30 uur gaan we naar het Muziekcentrum. Ik dacht dat Frans Bauer hier moest optreden. Blijkt niet juist. Maar in de Twentse Schouwburg. Dus naar de Schouwburg gekacheld op de fiets. Eenmaal aangekomen was het weerzien met Frans bijzonder hartelijk. Hij herkende mij meteen. Omdat Frans bezig was zich om te kleden, moeten we even wachten en nemen we plaats in de artiesten foyer. Maar niet lang daarna laat hij weten klaar voor ons te zijn. We praten wat en halen herinneringen op. Terwijl ik later het interview doe, maakt Marcel foto’s. Omdat Frans Bauer ook meedoet in het tv programma waar een nieuw Volkslied gekozen kan worden, staat het gesprek een beetje in het teken hiervan. Frans nodigt ons later uit om bij zijn show te zijn, maar dat aanzoek moet ik afwijzen. Ik moet voor de kabelkrant het bericht over het optreden en de foto’s die Marcel gemaakt heeft op de kabelkrant plaatsen. We spreken af dat ik morgenmiddag weer terug kom. Dan ga ik hem interviewen over de uitslag van de tv verkiezing van het nieuwe volkslied. Frans maakt nog de grap dat hij verwacht op de zevende plaats te eindigen. (er dingen 7 liedjes mee) We spreken af dat ik morgen hem zowieso interview over de uitslag van de stemming van het nieuwe volkslied. Met die belofte nemen we afscheid. ‘s Avonds, als ik het bericht en de foto’s van Frans Bauer op de kabelkrant van TV Enschede heb geplaatst, kijk ik naar het tv programma en neem tegelijk alle liedjes op. In het programma van Pauw en Witteman wordt de uitslag bekend gemaakt. Van de jury krijgt Frans Bauer voor zijn volkslied maar ongeveer 11%. Later in het programma wordt het winnende liedje bekend gemaakt. En uiteraard……….Met ruime meerderheid wordt het lied van Frans Bauer “Mijn Vaderland” gekozen tot het nieuwe volkslied. Dus dat wordt morgen weer een heel leuk interview met Frans Bauer.

dinsdag 9 okt.: Door problemen met een programma op mijn pc, kan ik de website niet up-daten. Moet op zoek naar professionele hulp. Al vroeg na het ontbijt word ik gebeld door het management van Frans Bauer over mijn verzoek voor een interview. Karin, zo heet ze, wil een “deal” met me sluiten. De kaartverkoop valt tegen en ze wil graag dat Frans Bauer vandaag bij ons persoonlijk in de uitzending over zijn optreden morgen en overmorgen verteld. Daar heb ik geen problemen mee. Als mijn interview morgen maar gewoon doorgang kan vinden. Dat kan ook. Ik spreek af met Frans om 15.00 uur. Hij belt dan naar de studio. Later die ochtend moest ik nog naar de Aldi. In de middag ga ik naar de studio. Omdat de live uitzendingen beperkt zijn, is er voor mij niet veel te doen. Nou ja, wel voor de kabelkrant, dus daar ga ik dan maar mee aan de gang. Ik drink koffie en rook af en toe op het balkon een peuk. De andere medewerkers zijn gelukkig beter gemotiveerd dan andere dagen. Tegen 15.00 uur belt Frans Bauer. Hij geeft mij zijn mobiele telefoonnummer en zegt dat hij op dit nummer gebeld kan worden voor het interview. Ik de opnamestudio in en neem het gesprek op. Was een heel goed gesprek. Het interview wordt om 17.45 uur uitgezonden. Na het interview zegt Frans Bauer tegen mij dat ik zijn mobiele nummer moet bewaren en als ik hem eens nodig heb ik hem beslist moet bellen. Oké bedankt. Morgen zie en spreek ik Frans weer. Half 5 het persgesprek op het stadhuis. Ditmaal staat wethouder Jelmer van de Zee de pers te woord. Ik maak mijn aantekeningen en na het persgesprek lever ik mijn stukken, de besluiten van het college, af in de studio. Plaats nog een bericht op de kabelkrant. Tegen 18.00 uur ben ik thuis. Marcel en ik drinken wat en nemen onze dag door. ‘s Avonds tegen half negen belt mijn broer Harry mij. Later op de avond ga ik achter de pc en maak de cd’s klaar die ik voor mijn broer maak. Van de week van de jaren 50 op radio 5. De top 100 van de jaren 50 en het concert van de jaren 50. Zijn in totaal 5 cd’s geworden. Morgen is het woensdag. Weer op tijd op. Marcel moet ‘s middags naar het Koetshuis op Hof Espelo en ‘s avonds heb ik het interview met Frans Bauer.

maandag 8 okt.: Toen we vanmorgen opstonden beloofde het in eerste instantie weer een mooie zonnige dag te worden. Halaas gaande de ochtend werd het steeds bewolkter en later kwam de zon er ook niet meer aan te pas. Maar goed, ik moest tijdig naar de studio om mijn interview’s af te leveren. Bel even naar de studio om met Tom iets te overleggen. Verteldt hij mij dat de middag uitzending (weer) niet door gaan. Oké, dan plan ik mijn interview’s voor tussen 17 en 18 uur. Hierdoor is de noodzaak om vroeg in de studio te zijn niet meer aanwezig en doe eerst andere dingen die ik anders later op de dag wilde doen. Marcel had zijn overall aan getrokken, hij wilde in de tuin aan de gang. i.v.m. de komende renovatie volgend jaar in en aan de buitenkant van onze woning moeten alle klimplanten van alle muren worden verwijderd. En als je ons huis kent dan begrijp je wat ik bedoel. Bijna alle muren van voor naar achter en het platje achter is helemaal vol gegroeid met allerlei klimop. Overigens een prachtig gezicht dat wel. Marcel begint met de druivenstruik achter ons huis. Voor in de middag ga ik naar de studio. Er heerst een grafstemming. De medewerkers zijn allemaal heel erg gedemotiveerd. Begrijpelijk, want wie krijgt een vaste baan aan geboden en wie niet. Nou ja, gelukkig hoef ik mij hier geen zorgen over te maken. Ik ben en blijf vrijwilliger. Maar de sfeer is om te snijden. Als ik mijn reportage’s uitzendklaar heb gemaakt vertrek ik rond half 3 weer naar huis. Marcel is inmiddels klaar met de druivenstruik en heeft deze verlegd zodat de werkers volgend jaar hier geen last van hebben. Met het management van Frans Bauer gebeld voor een afspraak voor een interview komende woensdag. Daar wordt ik via de mail verder over geïnformeerd. Nadat Marcel en ik samen koffie hebben gedronken ga ik nog even met Sandy de stad in. Ook moet ik een kaart halen voor de dominee, Henk Schoon uit Enkhuizen, hij is over een paar dagen jarig. Als ik thuis kom verteldt Marcel mij de Bea haar man, onze buurman van een paar huizen verder, een herseninfarct heeft gehad. Daar schrik ik vreselijk van. Ga later bij de buurvrouw Bea langs. Gelukkig blijkt het allemaal mee te vallen en zal de buurman geen blijvende letsel aan het infarct over houden. Gelukkig. Eigenlijk moest ik vanavond nog een paar berichten en een advertentie voor de Oude Markt op de kabelkrant plaatsen. Maar hier heb ik eigenlijk niet zo veel zin meer in. Ik besluit het naar morgenmiddag uit te stellen. Morgen zit ik toch weer op de redactie van de studio en kan ik dit mooi doen. Morgen ook weer het wekelijkse persgesprek op het stadhuis. Dus weer een volle agenda.

zondag 7 oktober.: Omdat we vandaag de tijd aan ons zelf hebben, besluiten we het lekker rustig aan te doen. Het beloofd weer een mooie dag te worden. Wel niet zo warm als op onze trouwdag twee jaar geleden. Maar later was het wel heel mooi weer, blauwe lucht en dus veel zon. We besluiten om weer onze trouwfilm te kijken. Hier genieten we beiden met volle teugen van, wat is deze toch prachtig gemaakt. Gelukkig heeft de maker van de film ons toen het ruwe materiaal laten zien, waardoor we konden aangeven welke scenes met storende elementen wij er beslist uit wilden hebben. Maar gelukkig hadden we ook al van te voren aangegeven wat we wel en niet op de film wilden hebben. Heerlijk om weer mijn moeder te zien. Maar wel vreemd en onrealistisch. Maar wat zag mijn moeder er mooi uit. Marcel is ervan overtuigd dat ze nu heel trots vanaf haar wolkje naar ons zit te kijken. ‘s middags gaan we een stuk lopen, uiteraard met Sandy. Het is te mooi weer om binnen te blijven. ‘s Avonds rustig aan gedaan. Op tijd naar bed, want we willen morgen op tijd op. En ik moet mijn reportages die ik vrijdagavond gemaakt heb tijdens de galareceptie van de voorpremiere van Van Jonge Leu en Oale Groond afleveren in de studio.

zaterdag 6 okt.: Wat zich aanvankelijk liet aanzien als een rustige zaterdag, werd ineens een dag waarin alles anders werd. ‘s Middags staat Mart, een goede vriend, van ons aan de deur. Hij is psycholoog en de instelling waar hij werkt verkeert in bestuurlijke problemen. (waar heb ik dat eerder gehoord) Door deze problemen moet hij met een collega van diensten ruilen. Hierdoor kunnen hij en zijn man Joep zondagavond niet bij ons komen. Nou, zegt Marcel, als jullie tijd en zin hebben dan komen jullie vanavond toch. Dat wilden zij ook voorstellen en leek hun ook een goed alternatief. Na zich honderd keer verontschuldigd te hebben gaat hij huiswaarts. Wel dat houdt in dat we in een paar uur e.e.a. moeten voorbereiden waar we anders tot morgenavond de tijd voor hadden. Maar geen nood aan de man. Marcel is een prima Topkok en ik heb hier dan ook alle vertrouwen in. Het wordt een hele leuke gezellige en een geanimeerde avond. Het eten was verrukkelijk. Mart en Joep stonden verrast wat Marcel in de paar uur tijd voor elkaar heeft kunnen maken. En de wijn was perfect gekozen. Overigens kregen we van Mart en Joep een hele goede fles wijn. Een van hen zit bij een wijnclub en dan hoef je over kwaliteit niet te twijfelen. Ook kregen we van hun een eigen gekweekte plant voor de tuin. We tafelen nog door tot ongeveer half 12 en tegen 00.00 uur gaan de mannen weer naar huis. Marcel en ik blijven nog even na zitten met een wijntje en hebben het uiteraard over…….. Inderdaad, onze trouwdag, want deze was inmiddels aangebroken. zondag 7 oktober.

vrijdag 5 okt.: Vanmorgen wakker gemaakt door Sandy. Zij stond “boven op” mij en blafte naar hartelust. Ja baas, tijd om mij uit te laten heet dat dan geloof ik. Na de koffie en het ontbijt en de krant de andere dagelijkse rituelen gedaan. Moest naar het winkelcentrum in Stadsveld. Daarom ook bij Martijn langs geweest, hij woont daar in de buurt. Van Marcel moest ik hem een plantje afleveren voor de tuin en ik had de Gay Krant voor hem. Op de terug weg ook naar de stad voor andere boodschappen. Het strijkgoed weggewerkt. Het was vandaag schitterend mooi weer, af en toe een wolkje, maar veel zon. Van André Leloux de uitnodiging voor de eerste medewerkersbijeenkomst gekregen van de nieuwe omroeporganisatie, deze is dus volgende week donderdag. Maak op tijd het eten klaar, want we willen naar de feestelijke bijeenkomst van de premiere van de populaire serie Van Jonge Leu en Oale Groond, van RTV-Oost in de brouwerij van Grolsch. Dit was een hele leuke bijeenkomst. Veel hotemetotum was op deze feestelijke premiere aanwezig. Incusief uiteraard de complete cast van de serie Van Jonge Leu en Oalo Groond. Wij maken diverse foto’s voor de kabelkrant van TV Enschede. Ik interview diverse mensen, waaronder de directeur van RTV-Oost Hennie Evers en Producent Johan Nijenhuis. Na de vertoning van de premiere van de eerste aflevering van de derde reeks van deze populaire regiosoap snel naar huis. Ik wil vanavond de foto’s en het bericht nog op de kabelkrant van TV Enschede hebben, en dat is me dan ook gelukt. De interview’s worden maandag uitgezonden. Van deze bijzondere feestelijke gebeurtenis maakt Grolsch meteen “misbruik” om haar nieuwe witbier te introduceren. Na afloop van de premiere kregen alle bezoekers als afscheid maar liefst 4 beugelflessen met het nieuwe witbier als kado mee naar huis. Als ik voor de omroep reportage’s maak drink ik nooit alcohol. Maar als ik klaar ben met mijn werkzaamheden voor de omroep, dan drink ik soms wel eens iets. Afhankelijk van de situatie. Na mijn werkzaamheden als verslaggever had ik al kennis mogen maken met dit nieuwe bier van Grolsch. Mmm, niet slecht. Dus dit kado van Grolsch was een welkome geschenk. En toen Marcel en ik thuiskwamen, hebben we gezamenlijk dit nieuwe witbier gedronken ter afsluiting van een leuke en geslaagde dag en avond.

donderdag 4 okt.: Het is vandaag werelddierendag. Ons zegt dat verder niets, want eigenlijk is het hier iedere dag dierendag. De dag begint en eindigt altijd met aandacht geven aan Sandy, het hondje van mijn helaas overleden moeder. En krijgt ze geen aandacht, nou dan weet ze het wel te krijgen, de schat. Ook onze ratjes hebben hun aandacht nodig en die krijgen ze dan ook. Een gewone donderdag zoals iedere dag misschien, of toch ook weer niet. De gewone normale daagse dingen gedaan. Ook nog even met André Leloux via de e-mail gecorrespondeerd. Marcel is ‘s middags met zijn fiets en keukentrap op de schouders op weg gegaan om foto’s te maken voor zijn rubriek Buitenmuseum op TV Enschede. Ditmaal heeft hij het Ondernemingshuis in gedachten. Over deze speciale architectonisch gebouw valt veel te schrijven zegt hij. ‘s Avonds maakt hij de foto’s gereed voor plaatsing in zijn architectuur rubriek en maakt ook de teksten. In het weekend kan heel Enschede hier weer van genieten. Ik zelf moet ook nog in de rubriek Cultuur een bericht plaatsen over een speciale Voorstelling in de kloostertuin van De Wonne. Dat was zo gedaan. Van Ilse, mijn schoonzus uit Limburg, een e-mail ontvangen. We moesten er wel om lachen, de schat. Volgende week gaan we het weekend naar ze heen. Morgen de voorvertoning van de nieuwe serie van Van Jonge Leu en Oale Groond in de brouwerij van Grolsch. Beloofd een leuke persbijeenkomst te worden. Mijn website van de Marktplaats voor GayLeatermen heeft een ander uitstraling gekregen. Daar ga ik straks even naar kijken. En dan naar bed en morgen weer lekker vroeg op.

woensdag 3 okt.: Mijn plan om op tijd op te staan is iets anders geworden, heb me kats verslapen. Maar goed na de nodige koffie en de krant te hebben gelezen, ga ik toch dat doen wat ik wilde doen. Tegen 13.00 uur ga ik naar Jan Meijer, neem de nodige software e.d. mee die ik nodig heb. En iets over enen kom ik bij Jan. Gelukkig net op tijd. Want nu hoef ik niet naar dat radioprogramma te luisteren en hoef ik me niet aan die stoorzender te ergeren. De hele middag ben ik bezig om Jan e.e.a. uit te leggen. Gaande de middag wordt hij razend enthousiast. Ja Macromedia is ook een geweldig programma. Alleen je moet hem goed door hebben, hij is enorm uit gebreid, met heel veel mogelijkheden. Het heeft vanmiddag met bakken uit de hemel geregend. Van anderen hoorde ik later dat hier en daar in de stad alles weer blank stond. Nou, dat verbaasde me niks. Tegen 18.30 uur was ik thuis. Droog over gekomen. Heb bij Jan en Nellie gewacht tot de regen over was. Op internet konden we de regenbuien precies volgen en hierop konden we zien dat rond 18.00 uur de regen uit onze regio vertrokken was. Dat klopte aardig. Vanavond een begin gemaakt van de cd’s voor mijn broer Harry. Een paar weken geleden was op radio 5 de week van de jaren 50. De laatste 4 uur van de top 100 van de jaren 50 had ik via internet opgenomen. Nou moet ik hier nog fatsoenlijke luisterbare cd’s van maken. Alle, noem het maar “orgasmes” heb ik eruit gehaald en de echte hoogtepunten bewaard. Hier was ik de hele avond druk mee. Maar het resultaat mag er dan ook zijn. Was een eneverende dag. Morgen geen afspraken. Kan ik me aan het huishouden weiden. Vrijdag de kick-of van het tv programma Van Jonge Leu en Aole Groond, van TV Oost in de brouwerij van Grolsch. We zijn hier voor uitgenodigd. Maar morgen is het eerst donderdag.

dinsdag 2 okt.: Vanmorgen vroeg opgestaan, had veel te doen en vandaag mijn redactionele werkzaamheden voor de omroep. In de Tubantia staat een artikel over de omroep. Gisteren had ik het al over de rotte appels bij de omroep, dit wordt in het artikel van Tubantia nog eens dubbel en dwars bevestigd. Zelfs burgemeester Peter den Oudsten laat weten niet gecharmeerd te zijn door hun optreden. Zo zie je maar weer. Ach, en de rest van de rotte appels volgen vanzelf. ‘s Middags naar de studio gegaan. De aanwezige medewerkers, die voorheen betaald werden, maar nu als vrijwilligers bezig zijn, zijn allemaal een beetje gedemotiveerd. Pas over ongeveer twee weken weten zij wie van hun een vaste, betaalde functie krijgt aangeboden. Maar ja, je kunt op je vingers natellen wie dat worden. Tegen 14.00 uur is iedereen vertrokken en blijf ik alleen achter in de studio. Nu gebeurt dat wel vaker, maar het gaf nu toch wel een beladen gevoel. Er lagen nog al wat berichten die ik op de kabelkrant zet. Tegen 16.00 uur belt het stadhuis dat het persgesprek iets later begint. Tegen 16.40 uur ga ik erheen. Namens het college doet de burgemeester het woord. Hij was iets verlaat en verontschuldigd zich hiervoor. Een uit de hand gelopen bijeenkomst in de brouwerij van Grolsch. En hij rook niet eens naar de alcohol. (iets wat je van zijn voorganger soms niet kon zeggen) Later schuift ook Myra Koomen aan. Maar omdat zij een bepaald rapport niet heeft, gaat haar toelichting niet door. Ja logisch, als wij, de pers, geen rapport in hebben kunnen zien en gelezen, kunnen we hier geen vragen over stellen. Dus dit wordt uitgesteld. Het persgesprek duurde gelukkig niet zo lang en tegen 18.30 uur lever ik de besluiten van het college af op de redactie. Zo dat was weer een dag. Morgen weer op tijd op. Wil weer veel dingen doen en heb ‘s middags een afspraak met Jan Meijer. Ik ga hem leren hoe je website’s kunt bouwen.

maandag 1 oktober: Weer een kleurloze dag, althans was het weer betrof. De hele dag bewolkt en zo nu en dan een beetje motregen. Ik verlang echt naar de zomer, maar ja, daar moeten we dan tot volgend jaar zomer op wachten. Komende zondag 7 oktober zijn Marcel en ik 2 jaar getrouwd. Daar zie ik naar uit. Al weer twee jaar, waar blijft de tijd. Ik herinner mij onze trouwdag nog als gisteren. De film die gemaakt is, hebben we alweer een tijdje niet meer gezien. Maar ik denk dat hier komende zondag verandering in komt. En dan zie ik mijn moeder ook weer. Dat zal heel moeilijk zijn. Gewoon een rustige maandag vandaag. Ben even de stad in geweest. Heb Sandy mee genomen, ook goed voor haar, komt ze een beetje in beweging. Goed voor haar. Sandy is dan wel 13 jaar, maar ze heeft wel haar beweging nodig. Een aantal telefoontjes gepleegd. Ook een aantal gehad, waaronder iemand van de omroep. Het is nu duidelijk wie voor de nieuwe organisatie gaat werken, en wie niet. Marcel is met de voorraad electriciteitkabels bezig. Onze vriendin Ineke haar dochter gaat verhuizen. Ineke trouwens ook. Over een maand. Onlangs had Ineke te kennen gegeven dat ze een te kort had aan verlengkabels. Wij komen er in om en van ons mag ze wel een aantal hebben. Dus Marcel is dit aan het uitzoeken. Vanavond mijn e-mails beantwoord, ook een paar verstuurd. Lost komt vanavond weer op tv en daar gaan we straks naar kijken. Morgen weer naar de studio voor de redactie. Ook weer het wekelijkse persgesprek op het stadhuis. Ditmaal met de burgemeester denk ik. Maar dat zien we morgen wel weer.

zondag 30 sept.: Een leuke dag met mijn man Marcel beleefd. Het weer was wel niet zo denderend, maar met een jas aan was het te doen. Na Buitenhof op tv gekeken te hebben hebben we nog een paar dingen voor ons zelf gedaan. Ik wilde mijn schrijven aan Kassa en Radar nog iets aanvullen. Wij besluiten later om de fiets te pakken en naar Hengelo te fietsen, lekker door de bossen. En dan even een bezoekje te brengen aan het graf van mijn moeder in Hengelo. Sandy, het hondje van mijn moeder, die nu bij ons woont, had ook een leuke dag, zij vermaakte zich prima in het mandje voorop de fiets, lekker blaffen tegen alles en iedereen. De schat. Tegen 18.30 uur waren we weer thuis. Later op de avond nog even voor de kabelkrant van TV Enschede weer een paar berichten op gezet. Weer met mijn website aan de gang geweest. Peter zijn e-mail beantwoord. Marcel wilde zijn verfklusje op zolder doen, dus daar is hij mee aan de gang gegaan. Tegen half 11 begint de serie 24 en die ga ik dan ook bekijken. Morgen is het maandag. Op de redactie van de radio zijn geen activiteiten. De uitzendingen komen te vervallen, in de middag althans.. Voor een aantal van de ontslagen medewerkers, waarschijnlijk op 1 of 2 na, zal definitief het doek vallen. Nick en Jeroen hebben vorige week hun biezen al gepakt. Zo’n faillissement heeft toch ook zijn voordelen. Je komt op een goede manier van de rotte appels af. Ook zijn al een aantal vrijwillige medewerkers opgestapt. Wat nu overblijft zijn gelukkig alleen maar de leuke mensen, waar je heerlijk mee kunt samenwerken. En hier zie ik dan ook naar uit.

zaterdag 29 sept.: Gisteren schreef ik enthousiast dat het weekend was begonnen. Maar het heeft bijna de hele dag met bakken uit de lucht geregend. Marcel, de schat, heeft voor mij de boodschappen gedaan. Echt heel lief van hem, in de stromende regen naar de supermarkt. Ja, ik heb ook een fragiel gestel, en nat worden van de regen, nee bah. Eigenlijk had ik veel willen doen in het huishouden, maar door al die regen moet ik me beperken tot enige klussen in huis. Ook achter mijn pc gezeten. Voor de kabelkrant van TV Enschede zijn een aantal berichten binnen gekomen, deze zet ik alvast op de kabelkrant. Ook ben ik begonnen met mijn brief te schrijven voor de tv programma’s Kassa en Radar. Via de e-mail kreeg ik het advies van een jurist om het internetbedrijf aan te pakken. Dus hier moet ik voor gaan zitten. Marcel komt ondertussen thuis van de boodschappen, ach de stakker, zo nat van de regen, de lieverd doet het allemaal voor mij. Ik zet koffie voor ons tweeën. Later leest Marcel mijn schrijven voor Kassa en Radar. Zit goed in elkaar vindt hij. Prima geformuleerd. Oké, die kunnen dus op de bus, maar doe ik morgen wel als het niet zo regent. Later belt mijn broer Harry ons op. Hij en Ilse zitten in Berlijn, voor een marathon. Ook daar is het slecht weer. Hopelijk wordt het morgen beter. Jan Meijer nog een e-mail gestuurd ‘s avonds, mij waren dingen ter ore gekomen over een aantal medewekers van de omroep. Later op de avond krijg ik van Jan een e-mail terug. Dat wat ik hem schreef vond hij ook. Nou ja, dat zoekt André Leloux maar mooi uit. Als het waar is, dan weet ik nog niet of ik mee ga met de nieuwe omroep organisatie. Maandag hoor ik meer hierover.

vrijdag 28 sept.: Een drukke dag vandaag. Van alles gedaan, kwam tijd te kort. In de krant stond vandaag het artikel dat de omroep een nieuwe doorstart maakt. lees hier het artikel Ook over Hofte stond een artikel. Zijn deelname aan het satirische “De Not dr. Philshow”. Van bezoekers hoorde ik vanmiddag dat hij behoorlijk in de zeik is genomen. Dat was te verwachten. De foto in de krant liet dat ook duidelijk zien. Toch moedig van hem dat hij zich hiervoor leende. Oeps…en dat uit mijn mond. Voor TV Enschede een aantal berichten op de kabelkrant geplaatst. Ook weer een e-mail gestuurd aan André Leloux, heb hem o.a. gecomplimenteerd met de voortvarendheid dat hij binnen zo’n kort tijdbestek een nieuwe organisatie uit de grond heeft weten te stampen. Wel heb ik hem weer op gewezen dat hij de vrijwilligers niet moet ontzien. Zij hebben een belangrijke inbreng en een sleutelrol bij het welslagen van het succes van de omroep. Ook weer verder gewerkt aan mijn website voor de MarktplaatsGayLeater.nl. Met Peter via de mail enige info hierover uitgewisseld. In de Stonewall was vandaag weer de twee maandelijkse Leather Party. Ik zag geen reden om naar dit ouwewijffe clubje heen te gaan. Heb het zo langzamerhand wel gezien in die k*tbar. Zijn altijd dezelfde figuren en losers, en morgenavond kom je die ook weer tegen, bah. Nee, kan mijn tijd veel beter besteden. Marcel is wel gegaan. Tegen 01.00 uur was hij weer thuis. Ik was bezig met de code’s te leren van mijn nieuwe website. Hij vertelde me dat het weer business as usewell was in de Stonewall. Nee, dat is dus ook een aflopende zaak daar in die bar. Morgen is het zaterdag, heerlijk het weekend is begonnen.

donderdag 27 sept.: Een rare dag vandaag. Vandaag zal dan duidelijk worden wat André Leloux tot stand heeft kunnen brengen. Een doorstart met een nieuwe organisatie, of is het hem niet gelukt en zal dan de curator besluiten de stekker er definitief eruit te trekken. Met de studio gebeld, ik moest een e-mail adres van een collega hebben. De persoon die mail gestuurd, en nog geen half uur later belt hij me op. Daar Marcel en ik bezig zijn om spullen van de zolder te halen, en ons tuinbankje voor de winterperiode op zolder te zetten, vraag ik Henk of ik hem later terug kan bellen. Later wil Marcel wil naar de Karwei, waar hij dan ook heen gaat. Ik besluit eerst maar de afwas te doen.. Oooo, wat zal ik blij zijn als onze vaatwasser er is. Maar goed, niet klagen maar dragen, en voor ik het weet is de vaat weer weg. Toen Marcel terug was koffie gezet voor ons tweeën. Ik besluit naar de studio te gaan. Ik moet nog een paar jingle’s maken en over zetten op de jingle md. Rond 15.00 uur kom ik in de studio. Ik zie daar André Leloux staan. Hans is er ook, verder niemand, althans niet op de redactie. André klinkt optimistisch, hij heeft alles rond. Maar ja zeg ik tegen hem. Nu de invulling nog, want zonder vrijwilligers geen omroep, én voor zijn plannen heeft hij de vrijwilligers wél nodig. Ondertussen komt ook de curator binnen. Ik duik de montagestudio in en ga mijn jingle’s klaar maken. Tegen 16.00 uur ga ik weer naar huis. Ik hoor het wel via de e-mail had ik gehoord van André. Marcel laat weten dat hij rond 18.00 uur wil eten, want hij heeft besloten om toch naar een lezing van Studium Generale op de Universiteit te gaan. ‘s Avonds na het eten als hij weg is, doe ik de afwas. (wéééér) Nadat ik het nieuws heb gezien ga ik achter mijn pc om mijn mail te chekken en te beantwoorden. Iets over negenen komt er ook een e-mail binnen van de omroep, met de veel belovende titel als onderwerp: De omroep blijft in de lucht!!!!!. lees hier de e-mail Nou ja, dat is dan positief. Alhoewel ik scepties blijf, en ondanks toch in een afwachtende houding blijf. Ik blijf mijn twijfels houden. Niet in de doorstart, want dat is een feit, maar over de invulling. Én dit houdt ook in, dat de omroep moet gaan verhuizen naar een nieuwe locatie. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dat Theater Prismare in de wijk Roombeek. En dat zie ik dus niet zitten. Wéér een verhuizing. De vorige zit mij nog vers in het geheugen. Wekenlang heb ik me destijds uit de naad gewerkt, voor de verhuizing van de Tubantiasingel naar het pand waar we nu zitten aan de Raadhuisstraat. Daar heb ik wekenlang aan mee gedaan, tot diep in de nacht en dan vele nachten staan schilderen, helpen schoonmaken en nog meer van die klussen waar de betaalde medewerkers hun neus voor ophaalden. Dus dat moet ik voor mezelf nog zien. De serie Heroes bekeken, later naar Nova en een stukje Pauw en Witteman. En morgen zien we wel weer verder.

woensdag 26 sept.: Toen ik vanmorgen uit bed kwam en samen met Marcel aan de koffie zat, was ik begonnen met de krant te lezen. Ach dat doen we iedere ochtend. Marcel had hem al gelezen. En hij zij tegen mij dat ik een goed stuk had geschreven wat in de tubantia was geplaatst. lees hier de ingezonden brief Aangezien mij de inhoud al bekend was, was dat geen verrassing meer, alleen wat de redactie had over genomen. Juist, dat viel me niet tegen, bijna in zijn geheel is de brief over genomen. Nou, zei ik tegen Marcel, dan kun je erop wachten dat ik een reactie van Hofte krijg. Het zal mij benieuwen waar hij mij nou weer voor uitmaakt. Marcel moest ‘s middag naar het Koetshuis op Hof Espelo, van Natuurlijk Overijssel, hij is daar vrijwilliger medewerker. Hij was koud een kwartiertje weg, toen het met bakken uit de hemel regende. De stakker, als hij die bui maar niet op zijn hoofd krijgt. Toen hij weg was heb ik me op het huishouden gestort, er wachtte mij o.a. een aantal dingen die ik wilde strijken. Later de stad in geweest, ik moest ik nog even een paar boodschappen doen, o.a. ook een leuk bedankkaartje voor Jan Krol kopen. Toen ik weer thuis was, dat was tegen half 5, heb ik koffie gezet en mijn pc aangezet. En ja hoor, zoals verwacht, heeft die Hofte mij een mail gestuurd. lees hier de e-mail van Hofte Ook heeft hij, zag ik later, een reactie gegeven in het gastenboek hier op deze site van de Positieve Homomannen.com. Allemaal erg bekrompen en zeer ziekelijk. Tegen Hofte zou ik willen zeggen: “Verbaal geweld eindigt, waar respect begint“. Trouwens, wees een kerel, als je mij bekritiseren wil, doe dat dan in de media, maar niet op mijn prive e-mail. Later met Jan Meijer gebeld, de afspraak met hem om een reportage te maken over de reünie op de vliegbasis i.v.m. de sluiting van de vliegbasis kan ik niet heen. Dus hij moet op zoek naar een andere verslaggever. Overigens morgen is het uur van de waarheid, want dan komt André Leloux naar buiten met zijn plannen over de doorstart voor de nieuwe organisatie van de omroep. Voor mij zal het niet meer nieuw zijn. Zoals bekend zal o.a. De Woonplaats ook participeren in de nieuwe organisatie. En zal de omroep naar alle waarschijnlijkheid zijn intrek nemen in Theater Prismare in de wijk Roombeek. Maar goed dat horen we morgen allemaal. Peter heeft aangeboden mij te willen helpen bij de verfraaiing van mijn nieuwe website MarktplaatsGayLeather.nl. Dus daar gaan we morgen mee verder.

dinsdag 25 sept.: De dag staat weer een beetje in het teken van de werkzaamheden die ik ‘s middags moet doen voor de omroep. Eenmaal aangekomen blijkt dat er voor mij eigenlijk niet zo veel meer te doen is. Dit komt omdat een paar vaste medewerkers de diensten hebben geruild. Maar ja, mij vervelen doe ik me niet. Heb ook gebeld met het bedrijfje waar ik mijn website MarktplaatsGayLeather.nl heb gekocht. Op het laatste moment komen de politieberichten nog binnen, deze verwerkt voor de presentatie voor de uitzending en tegen 16.25 uur ga ik naar het stadhuis voor het wekelijkse persgesprek. Wel, dat hebben wij, de pers geweten. Ondanks dat het college maar op halve kracht was, de burgemeester en 1 wethouder zijn voor een werkbezoek naar Amerika, ondanks dat hadden de overige wethouders heel veel te melden. Dit keer stonden, zittend weliswaar, Myra Koomen en Jeroen Goudt de pers te woord. Dit persgesprek duurde maar liefst tot bij 18.00 uur. Een hele lange zit. En Marcel hoopte dat ik op tijd thuis zou zijn, want hij wil vanavond naar een lezing van Studium Generale op de Universiteit. Maar goed, ik was dus tegen 18.20 uur thuis. Even met Marcel de dag doorgenomen, maar veel kon ik hem niet vertellen, want ik had niet veel meegemaakt. En over de onderwerpen van het persgesprek kon ik hem alleen op enkele hoofdpunten vertellen. Tegen 19.00 uur is Marcel naar de Universiteit gegaan. Ik heb de afwas gedaan en later het nieuws gekeken. O ja, toen ik thuis kwam, zag ik dat we een hele grote bos bloemen, rozen van vershillende kleuren. Een schitterend boeket. Er zat ook een kaartje aan……met verontschuldigen dat zaterdag onze afspraak is fout gelopen. Toch wel weer lief van Jan Krol, dit tekend hem wel. Ik zal hem morgen even bellen hierover. Vanavond ga ik ook aan mijn website verder werken.

maandag 24 sept. Voor mij is meestal de maandag een soort tussendag. Veel doe ik dan ook niet. Zoals meestal doe ik wat huishoudelijke zaken. Marcel is nog steeds met zijn schilderproject bezig. ‘s Middags heb ik een afspraak met iemand van Domijn. Maar voor ik hier heenga, ga ik eerst langs bij Ingeborg, zij is penningmeester van de Bewonerscommissie. Ik heb nog wat bonnetjes die ik moet declareren. Daarna naar de medewerker van Domijn. Over een klacht van een bewoner, die ik als lid van de bewonerscommissie moet afhandelen. Sommige bewoners weten de Bewonerscommissie ook voor de meeste onzinnige dingen te vinden. Ook dit is een klacht die de bewoners eigenlijk zelf kunnen/moeten afhandelen, en is het niets voor de Bewonerscommissie. Nadat ik de medewerker van Domijn heb gesproken, ga ik even naar het huis van Geert Pot, een lid van de Bewonerscommissie waarmee ik veel zaken overleg. Tegen 15.00 uur ga ik weer naar huis. Marcel is nog steeds met zijn schilderklus bezig. Als ik thuis kom, geef ik hem een kus en ga koffie voor ons zetten. Na de koffie achter de pc en de foto’s voor Harry en Ilse op cd gezet. Deze later op de bus gedaan. Ik neem Sandy mee. Eigenlijk tegen beter weten in, want het is inmiddels gaan regenen. Toch maar gegaan. Nadat ik de cd’s voor Harry en Ilse op de bus heb gedaan en langs de glasbak ben geweest loop ik met Sandy naar de stad. Ik moet even langs de Xenos voor kaarsen. Maar ga ook even bij de MediaMarkt langs, ben op zoek naar de nieuwe cd van Marianne Weber. Maar besluit nog even te wachten met kopen. Ook nog even langs V&D geweest. Ik heb een leuke jas in hun folder zien staan. Niet al te duur, 50 euries. Maar de jas valt tegen. Wel zie ik een andere, een bruine leren, een kort jasje, ook 50 eurie. Misschien dat ik toch die maar koop. Maar wil hier nog even over nadenken. Mijn probleem is dat ik nooit kan kiezen, zie altijd weer iets wat toch weer leuker is. Nou ja, ik zie wel. Buiten is het harder gaan regenen. Bij de Xenos de kaarsen gehaald. Bij de kassa staat een onbeschofd jong meisje te bellen terwijl ze moet afreken. Wat een onbeschofheid, dat vind de cassiere ook en laat dat goed blijken. Maar het wicht belt rustig door en heeft niets in de gaten. Tegen 17.30 uur weer thuis. Sandy zo goed en kwaad als het ging droog gemaakt. Meteen de keuken in, want ons moppie krijgt haar eten. Moet nog even met Jan Meijer bellen. Daarna samen met Marcel een pilsje gedronken. Marcel wil koken. Ik ga nog even achter de pc, moet voor TV Enschede een advertentie op de kabelkrant plaatsen. En dan is het weer avond. Morgen weer naar de studio, want dan doe ik weer de redactie en later naar het wekelijkse persgesprek op het stadhuis. ‘s Avonds Gooise Vrouwen gekeken. Later nog even een mail gestuurd naar het bedrijf wat de Hosting voor mijn website MarktplaatsGayLeather.nl doet. Ik begrijp de handleiding niet. Lijkt wel het Chineeswoordenboek. Ook de website van MarktplaatsGayLeather bij gewerkt.

zondag 23 sept.: Het is vandaag de verjaardag van mijn moeder, als ze nog had geleefd, zou ze vandaag 80 jaar zijn geworden. Op tijd opgestaan, want Harry en Ilse komen straks. Volgens de weerberichten wordt het vandaag een prachtige warme zonnige dag. Buiten is het een beetje dampig, maar de zon schijnt ook. Volgens de kalender begint vandaag de herfst. Het is rond de verjaardag van mijn moeder bijna altijd mooi weer. Ik was geïrriteerd op Marcel. Zijn drift om milieuzuinig bezig te zijn, daarin slaat hij erg door. Ik wil me douchen, maar krijg geen warm water. Ik had mijn gezicht inmiddels met scheerzeep ingesmeert. Maar er komt alleen maar koud water uit de kraan. Geïrriteerd ga ik naakt naar beneden. Nou ja, omdat we een menigsverschil krijgen, ga ik me scheren en besluit me met koud water bij de kraan te wassen. Later snel even ontbijten. Terwijl Marcel zich gaat douchen (hij had inmiddels dus wel warm water) en aankleden, doe ik ondertussen alvast de afwas. (mijn god, wat zal ik blij zijn als we volgend jaar onze vaatwasser krijgen) Tegen tienen komen Harry en Ilse. We drinken gezamenlijk koffie en wisselen de laatste nieuwtjes uit. Tegen 11.00 uur gaan we naar Hengelo, naar de begraafplaats waar ons moeder is begraven. Als we hier zijn plant Marcel de Aster die ik gisteren voor mijn moeder heb gekocht. Harry en Ilse hebben een mooi ovaal rose bakje met rose rozen meegenomen. Deze heeft Ilse zelf gemaakt. Tegen 12.00 uur gaan we weer. Nu gaan we naar Enschede. Harry en Ilse willen ook even naar het graf van ons zusje Fennie, Zij is twee jaar geleden overleden. De schat, ik mis haar nog steeds iedere dag en het doet me heel veel pijn dat ze is overleden. Harry en Ilse hebben een mooie roos voor haar meegenomen. Na ongeveer een half uur gaan we weer. Ilse nodigd ons uit voor een lunch in de stad. We besluiten later uiteindelijk naar SamSam te gaan. Ook omdat op dit terras de zon schijnt. Het is inmiddels erg warm, de zon heeft nog heel veel kracht. De auto hebben we geparkeerd in de parkeergarage onder Het van Heekplein. Toen we na de lunch weer richting auto gingen heb ik Harry en Ilse uitgenodigd mee te gaan voor een rondgang in de wijk Roombeek. Het voormalig vuurwerk rampgebied. Hier hebben ze wel oren naar en vinden het een goed idee. We parkeren de auto bij het Rijksmuseum en beginnen onze rondgang bij de Museumlaan. Harry en Ilse waren verrast hoe mooi de wijk is geworden. Leuk detail is, zo vertelde Harry, dat de architect, Pi de Bruin, die mede verantwoordelijk is als architetect voor de wederopbouw van de wijk Roombeek, familie is van zijn vorige vrouw Joke. Later zijn we weer naar ons huis gegaan. Harry en Ilse hebben nog iets gedronken en zijn tegen 17.00 uur weer richting Echt, Limburg vertrokken. Ik beloof dat ik de foto’s die ik gemaakt heb vandaag, via de e-mail op te sturen. Toen zij waren vertrokken zijn Marcel in ik nog in de tuin gaan zitten met een pilsje, want de zon scheen nog en het was heerlijk weer. Maar helaas duurde dit niet lang, want nog geen half uur later begon de lucht te betrekken en verdween de zon achter de wolken en werd het ineens een stuk koeler. Ik besluit om dan maar de foto’s die ik gemaakt heb vandaag van de kaart over te zetten in mijn pc en ze op te sturen naar Harry en Ilse. Oeps…..het blijken toch iets meer dan 60 foto’s te zijn. Bij het opsturen gaat er iets mis, ik zie het direct, het duurt te lang. Een paar minuten later krijg ik de mails terug met een fout melding. Dit kan alles inhouden. Of het zijn te veel foto’s in de bijlage, te grote aantal kb’s, of Harry en Ilse hun postvak is vol of, of, of…..Ik besluit te stoppen en de foto’s maar op een andere manier naar hun op te sturen. Dus ze op een cd zetten en met de post op te sturen. Tegen 19.00 uur gaat de telefoon. Harry, hij wil even laten weten dat ze goed over zijn gekomen, ondanks alle dagjesmensen op de weg door het mooie weer, konden ze toch goed opschieten en ging de terugreis voorspoedig. Hij bedankt ons voor de bijzondere dag die wij hun bezorgd hebben. Wij uiteraard hun op ons beurt. Het was inderdaad een hele leuke gezellige dag. Ook al was de aanleiding een hele verdrietige. Het bezoeken van het graf van ons moeder. Harry verteld dat hij en Ilse naar een verjaardag gaan, samen met de moeder van Ilse. Hij snakt naar een koel glas bier. Hij was de BOB vandaag en kon niet drinken. Maar nu hij thuis is, mag hij een pilsje, want hij hoeft geen auto meer te rijden. Ik wens hun een hele prettige avond en een leuke verjaardag. Ik laat hem nog weten dat het niet gelukt is om de foto’s te sturen, maar dat ik ze morgen op een cd zet en ze op de post doe. Hebben ze de foto’s dinsdag. Dus dat doe ik morgen. Later hebben Marcel en ik tv gekeken. Wij kijken terug op een mooie geslaagde gezellige leuke dag.

zaterdag 22 sept.: In de krant staat weer een artikel over de failliette omroep. Volgens het artikel zou woningcorporatie De Woonplaats benaderd zijn om mee te doen in de nieuwe organisatie na de doorstart van de omroep. Maar dit klopt niet, want niemand van de omroep is na het faillissement handelings bevoegd. Op de internetsite van de Tubantia plaats ik een reactie onder het arktikel. Lees hier het artikel en mijn reactie. Jan Krol komt vanmiddag bij ons. Ik had hem uitgenodigd zo tussen 16-17 uur. En ik moet nog heel veel dingen doen. Maar eerst ga ik naar de markt. Ik wil voor mijn moeder een grote bolchrisant voor op haar graf kopen, net zo een als ik vorige week voor Ineke had gekocht. Een hele bijzondere en een hele mooie én heel groot. En hij koste maar 4 euro. Dus snel op de fiets naar de markt. Eenmaal aangekomen blijkt dat ze deze niet meer verkopen, alleen kleintjes, maar dat wil ik niet. Wel zie ik een hele mooie grote paarse Aster staan, ook heel bijzonder. Uiteindelijk besluit ik deze mee te nemen. De plant is door z’n omvang en gewicht lastig om mee te nemen op de fiets, maar het lukt. ‘s Middags doe ik de rest van het huishouden en doe nog enkele boodschappen. Marcel is ondertussen aan het klussen in huis, hij is nog steeds met schilderwerk bezig. Het is bijna 16 uur en Jan Krol kan elk moment komen. Half 5, ik zet vast de koffie klaar, voor als Jan Krol koffie wil. En zo wordt het 17.00 uur, 17.30 uur, 18.00 uur, Jan Krol blijft wel lang weg, hij had er allang moeten zijn. 18.30 uur, ik bel mijn broer Harry even, wil met hem afspreken voor morgenochtend. Hij laat me weten dat zij vroeg vertrekken en rond 09.30 uur bij ons verwachten te zijn. Of ik dat te vroeg vond vraagt hij. Nou ja, wel vroeg, maar we zijn dan wel op. Of we dan ook wakker zijn, zeg ik grappend, is een tweede. Als het inmiddels 19.00 uur is geweest word ik toch wel heel nerveus. Er is vast iets gebeurd of wat dan ook. Misschien is Jan wel in een kroeg blijven hangen, je weet het niet. Uiteindelijk besluit ik Jan toch maar te bellen. Eigenlijk tegen mijn princiepe in, maar ik vind het wel heel raar. Krijg Jan zijn voice-mail. Ik spreek deze in. Als ik op hang, gaat mijn telefoon nog geen minuut later over. Jan Krol aan de telefoon. Allemaal excuses en verontschuldigingen. Aan de accoustiek hoor ik dat hij in zijn huis is, vreemd, hij had allang bij ons moet zijn. Nou ja, het komt hier op neer, dat we besluiten om het hier maar bij te laten. Marcel is furieus, ik zag het aan zijn gezicht. Jan Krol heeft meteen bij hem afgedaan. Kan ik me heel goed voorstellen. Als wij mensen te eten vragen dan worden onze gasten met alle egards ontvangen en bereidt Marcel altijd een luxueus menu met vele gangen voor en koopt hij hele bijzondere wijnen. Dus hij had zich de afgelopen dagen voor niets lopen uitsloven. Uiterst teleurgesteld zijn we in Jan Krol. Dat, wat we aan hem wilden voorleggen over het COC dat gaat dus ook niet door en dat lossen we nu wel op onze eigen manier op, zonder Jan Krol. Nou ja, morgen komen in ieder geval Harry en Ilse. Het weer beloofd prachtig en warm te worden. Dus hier kijken we naar uit.

vrijdag 21 sept.: Deze vrijdag staat vooral in het teken van allerlei huishoudelijke zaken. Morgen komt Jan Krol bij ons op bezoek, en Marcel wil hem graag trakteren op een uitgebreid etentje. Komende zondag, 23 september, komen Harry en Ilse bij ons, we gaan dan gezamenlijk naar het graf van ons moeder. Zij zou die dag 80 jaar worden. Met Jan Meijer, van de omroep, gebeld. Volgende week donderdag 27 september is er een reunie voor oud-gedienden van de Vliegbasis Twente. Wij, de omroep, zijn hiervoor uitgenodigd en wij gaan hier naar toe. Alleen heb ik niet zo veel met de vliegbasis. Althans niet zoveel als Jan Meijer. Een paar maanden geleden zijn we ook al geweest. Toen kwamen enkele vliegers van de F-16 terug op de basis om te oefenen voor de vliegshow’s. Dus ik heb niet zo veel zin om te gaan. Nou ja, ik zie wel.

donderdag 20 sept.: ‘s Middags naar de persbijeenkomst geweest. Was een lange en vervelende zit. Zoas de meeste persbijeenkomsten zijn. Aangezien alle drie directeuren van de woningcorporaties hun verhaal willen doen, krijg je veel informatie te verwerken. De lange zit werd ingeleid door de wethouder Roelof Bleker. Maar goed, de woningcorporaties willen ruim 1 miljard euro investeren in bepaalde wijken tot 2010. Dus allemaal erg ambitieus. Na de presentatie gesproken met de wethouder en Fons Cateau directeur van De Woonplaats. Snel naar de studio om de interviews uitzend klaar te maken en de inleidingen voor de presentatie klaar te maken. Hans presenteerd vandaag het uur tussen 17-18 uur. Nadat ik me mijn werkzaamheden klaar ben, snel naar huis want vanavond willen Marcel en ik naar het Debat over onverdraagzaamheid in theater Prismare. Wat een waardeloos debat. En wat een lul is die Hans Hofte toch. Ook Jan Krol had, net als de andere “panelleden” niet veel zinnigs te zeggen. Voor het verslag van het debat, klik hier. Na het debat zijn we nog even in het café van het theater Prismare geweest. Hier hebben we met een aantal mensen gesproken. Waaronder ook met Evert van den Beld, de directeur van het theater. (Ik ken Evert nog van zijn tijd bij het UitBuro) Ik was héél verbaasd wat Evert mij kon vertellen over de activiteiten van André Leloux, die achter de schermen dus bezig is om een nieuwe omroeporganisatie op poten te zetten. Dus zo geheim is alles niet en ligt het gewoon op straat.

woensdag 19 sept.: Ik heb me vandaag echt verslapen, ging gisteren dus weer te laat naar bed. Marcel en ik hebben samen een eiken tafel van zolder gehaald en deze op de logeerkamer gezet, Marcel wil hier de planten neer zetten, voor de overwintering. ‘s Middags moest ik een aantal zaken afhandelen voor de Bewonerscommissie. Ook namens de Bewonerscommissie een klacht bij Domein doorgebeld. Moest Gert Jan spreken over een nieuwe vergaderdate, maar hij was niet bereikbaar. Ik zou terug gebeld worden. Boodschappen gedaan, eerst bij Schelker en later ook Sanders. Later hebben we gezellig samen koffie gedronken, met een heerlijke foute spritskoekje met choco………maar wel lekker. Gert Jan belde later in de middag, met hem e.e.a. besproken. Ook met mijn broer Harry gebeld. Hij kreeg net bezoek voor zijn werk en vroeg of hij me later in de avond terug kon bellen. Tegen 17.00 naar de brievenbus, mijn bevestiging voor de ledenvergadering van 28 oktober van de HVN op de bus doen. Sandy mee genomen en nadat ik de brief gepost heb, ben ik bij alle leden van de Bewonerscommissie langs geweest om hun mijn gesprek met Gert Jan mede te delen. ‘s Avonds achter mijn pc, en inderdaad, mijn aangetekende brief aan het bedrijf waar ik mijn website van heb gekocht en die maar niet de afspraken nakomen, hebben gereageerd. En inderdaad, de website voor de marktplaats is Online!!!!! Joepieeeee… Een beetje dreigen helpt inderdaad soms dus wel. Zo dus hier kan ik ook mee aan de gang, want dit vergt ook heel veel voorbereidingen. André Leloux belde tegen 21.00 uur naar aanleiding van mijn e-mail van gisteren. Hij had goed nieuws en daar kom ik later wel op terug. Mijn broer Harry belde tegen 21.30 uur. Komende zondag, 23 september, is de verjaardag van ons moeder. Als zij nog zou leven zou ze komende zondag 80 jaar zijn geworden. Helaas heeft ze dit niet meer mogen meemaken, omdat ze vorig jaar in november is overleden. Mijn broer Harry en zijn vriendin, mijn schoonzus Ilse komen zondag deze kant op. Wij gaan dan gezamenlijk naar het graf van ons moeder. Ook hebben we eindelijk een weekend kunnen prikken wanneer we naar hun heengaan in Echt (limburg) Later ook nog even met Jan Meijer gebeld, ja inderdaad, de omroep. Toen nog even achter mijn pc om aan mijn nieuwe website te werken. Dus het wordt weer laat en morgen moet ik wel op reportage voor de omroep……..De woningcorporaties ondertekenen op het stadhuis met de wethouder een confenant. Oeps…….ik had me hiervoor moeten aanmelden, nou ja, dat doe ik dan direct morgenochtend als ik wakker wordt. Gelukkig kennen ze me, dus dat is geen probleem als ik iets later bel. En morgenavond het Debat over onverdraagzaamheid tegen Homo’s. (zie elders op deze site)

dinsdag 18 sept.: Vanmiddag weer naar de radio om de redactie te doen. Maar eerst voor ik ga de gebruikelijke huishoudelijke zaken afhandelen. Met Marcel nog even een kop koffie gedronken. Marcel vraagt of ik ook vanavond op tijd thuis wil zijn. Hij wil vanavond weer naar een lezing van Studium Generale op de Universiteit. Rond 13.00 uur ariveer ik op de redactie. Ook vandaag is er maar weer één uur vanaf 12.00 uur uitgezonden. Jeroen is inmiddels bezig met de voorbereidingen voor de uitzending van 17.00 uur. Later neem ik dit over van hem. Omdat ik nog steeds zit te wachten, dus nu al ruim 2 maanden, wanneer de website van mijn marktplaats op internet eindelijk eens een keer online gaat. Besluit ik ondertussen een brief te schrijven aan het bedrijf die maar steeds de afspraken niet nakomt. Met Martijn bespreek ik de problemen die ik heb met het bedrijf waar ik de software van mijn site heb gekocht. Als ik de brief klaar heb, besluit ik om deze alvast naar het postkantoor te brengen en de brief aangetekend te versturen. Ik hoop dat dit effect zal hebben. Nadat de voorbereidingen voor de uitzending van 17.00 uur klaar zijn, wacht ik tot het 16.30 uur wordt en tijd is voor het wekelijkse persgesprek op het stadhuis. Vanmiddag blijkt wethouder Erik Helder de pers te woord te staan. Omdat we (de pers) nog even moesten wachten, bespreek ik met de collega’s van de Tubantia de problemen bij onze omroep. Maar ik maak de heren niet wijzer dan ze mogen zijn. Het is perslot niet aan mij de pers over de omroep te woord te staan. Het persgesprek leverde leuke nieuwe feiten op, dus de collega’s hebben morgen op de redactie weer wat te doen…….. Of ze er iets mee doen, is een tweede…..Iets over 17.00 uur is het persgesprek klaar en lever ik mijn teksten af op de redactie en kan eindelijk naar huis. In de vooravond, toen Marcel naar de UT is gegaan, ben ik achter mijn pc gaan zitten. Ik heb besloten om André Leloux een e-mail te sturen. Ik zit vreselijk met de hele gang van zaken aangaande de problematiek van de omroep in mijn maag en moet aan iemand mijn ei kwijt. Omdat André Leloux namens de gemeente achter de schermen bezig is om een nieuwe omroeporganisatie op poten te zetten, lijkt hij mij de aangewezen persoon om mijn verhaal te doen. Marcel is lekker op tijd thuis, zo rond 21.30 uur en toen hij binnen kwam zat ik nog te bellen met Jan Meijer, over…..inderdaad, de problematiek bij de omroep.

maandag 17 sept.: Een gewone maandag. Marcel is druk met rommelen boven. Hij is bezig met schilderen van de kasten en dergelijke. Ik heb een tijd achter de pc gezeten. De boodschappen gedaan. Omdat de kabelkrant op TV Enschede ook weer actief is, heb ik voor de kabelkrant een aantal berichten op de kabelkrant gezet. Straks ga ik tv kijken, Lost komt straks op Veronica. Morgen weer de redactie op de radio. En ‘s middags het persgesprek op het stadhuis. Ik zie hier erg tegenop. Ook om naar de radio te gaan.

zondag 16 sept.: Het beloofd vandaag een prachtige mooie zonnige zondag te worden. Dus besluiten we, na Buitenhof te hebben bekeken, Lekker de fiets te pakken en van het mooie weer te genieten. Nadat ik eerst nog even de kooi van onze ratten heb schoongemaakt, hebben we de fiets gepakt. We hebben uren richting Buurse en richting Duitsland gefietst. Sandy kon lekker mee in het mandje voor op de fiets. Was een prachtdag.

zaterdag 15 sept.: He, He. eindelijk weekend. Lekker andere dingen doen. Onze vriendin Ineke Spaan is vandaag jarig. Eind van de middag gaan we naar haar toe. Maar eerst ga ik de stad in voor de broodnodige boodschappen. Ook moet ik voor Ineke nog iets kopen, wat………..ik weet het nog niet. Op de markt loop ik langs de bloemenkramen. Ineens zag ik het. Een pracht van een plant, een bolchrisant. Dus mijn keus was snel gemaakt. Later die middag, nadat ik uitgeshopt op de markt was, zijn we naar Ineke gegaan. Was een hele leuke verjaardag. Ineke had heerlijk Italiaans gekookt. Helaas moest ik bedanken. Vanwege de overvloed aan uien moest ik overslaan. Ik ben allergisch voor uien en aanverwante groenten. ‘s Avonds toen we weer thuis waren, hebben we lekker tv gekeken.

vrijdag 14 sept.: Door alle problemen die de omroep aangaan, is het net of er niets anders is. Voor mij is dat op dit moment ook even, want het gaat me erg naar aan het hart. Ik ben een radioman in hart en nieren en kan me niets anders voorstellen. Dus het faillissement raakt me heel zwaar. Maar goed vandaag neem ik de redactie over van Hans. Een, naar later bleek, moeilijke dag. Uiteraard is het faillissement en het ontslag van de betaalde medewerkers het gesprek van de dag. Je merkt het door alles heen. Ook zijn de medewerkers ineens een stuk minder gemotiveerd. Frustraties, onbegrip en boosheid voeren de boventoon. Maar bovenal ongenuanceerd denken. Emoties spelen de overhand. Omdat de gemeente voor de komende twee weken de kosten voor haar rekening heeft genomen, met als voorwaarde dat de ontslagen “betaalde” krachten, gewoon (nou ja, gewoon) hun werk zouden doen, voelden zij zich de hoeren van de omroep in opdracht van de gemeente (lees artikel). Maar waar ik mij héél boos over maak is het feit dat, met name, de betaalde krachten, zich afreageren op personen. Dat men het bestuur de schuld geeft van het falend beleid en het faillissement, daar kan ik inkomen. Hoge bomen vangen nu eenmaal de meeste wind. Maar dat dit zó direct op de persoon wordt gespeeld, en in dit geval onze voorzitter Jan Meijer, nee, dat is ongehoord. Ongenuanceerd iemand beschuldigen van iets wat buiten hem om is gegaan. Oké, besturen is vooruit kijken. En dus kon het bestuur het faillissement aan zien komen. Overigens klopt dit ook, want de afgelopen jaren waarschuwde het bestuur ook, dat als de financiële situatie niet beter werd, een faillissement omontkeerbaar zou zijn. Dus zo onverwacht kwam het faillissement niet. Ook niet voor de betaalde krachten. En zoals ik al schreef, vind ik het fout en ongepast om het zó direct en op de persoon te spelen. Maar goed terugkomend op mijn werkzaamheden die middag op de redactie. Ik hoorde de gefrustreerde beschuldigingen aan het adres van onze voorzitter Jan Meijer zo aan. Tot ik het welletjes vond en de “betaalde” krachten er op wees dat ze wel heel erg fout bezig waren en dat hun beschuldigingen ongegrond waren. In eerste instantie had dit zijn effect, maar in discussie met één van de medewerkers kreeg het gesprek toch een andere wending, waar hele harde woorden vielen. Ook nu weer: wat een stelletje Hypocriete egotrippers. Die middag kwam ook André Leloux nog langs. Hij werkt namens de gemeente achter de schermen aan een nieuwe organisatie. Hij kwam naar me toe en we spraken over een aantal zaken. Ik vind dat Leloux wel erg gemakkelijk over de zaken denkt. Maar goed, wij zullen zien wat hij over een aantal weken voor elkaar heeft kunnen krijgen.

donderdag 13 sept.: Wakker geworden met een soort van kater. Hoe zal het verder gaan. Op de radio klinkt nog steeds ruis en de kabelkrant op tv staat nog steeds op zwart. Ik bel één van de (betaalde) medewerkers en krijg te horen dat de betaalde krachten die middag om 14.00 uur een gesprek hebben met de curator. Later de dag rond 15.30 uur probeer ik de radio en JA…. er klinkt weer muziek op de zender. Ik kijk naar de kabelkrant op tv, JA, ook hier beeld en geluid. Naar later bleek heeft de curator met de gemeente een afspraak gemaakt. De gemeente neemt voor twee weken de lopende kosten, zoals huur, energie, telefoon en internet etc. voor haar rekening. Op deze wijze kunnen we weer uitzenden, zij het maar voor twee weken. In die twee weken moet alles op alles gezet worden om juridisch e.e.a. klaar te maken om na die periode van twee weken een doorstart te kunnen maken. Met een nieuw bestuur, nieuwe, nieuwe, nieuwe alles nieuw met andere mensen, maar wel met de vrijwillige medewerkers. De betaalde krachten hebben allemaal ontslag aangezegd gekregen. Maar kunnen wel terug keren als vrijwillige medewerker………….Hoe dubbel en hypocriet………. Maar in ieder geval kunnen we voorlopig weer uitzenden. En morgen moet ik de redactie doen. Ik neem de dienst over van Hans, hij wilde die dag vrij en de afspraak was al lang geleden gemaakt.

woensdag 12 sept. Vandaag is het dag van de waarheid. Rond 11.00 uur zal de rechter het faillissement uitspreken van de SLOE, (st. Lokale Omroep Enschede) en een curator aanwijzen die de zaak afhandeld. (zie vonnis rechtbank) Die curator krijgt een hele zware klus, het is niet zomaar een bedrijf wat failliet gaat, nee het betreft hier een lokale omroeporganisatie, met een radiozender en een tv met kabelkrant. Maar wel met een schuld van € 130.000,– (130 duizend euro!!!!). Die dag ben ik in de studio om mijn reportages die ik de vorige avond gemaakt heb, uitzendklaar te maken voor de uitzending van 17.00 uur. Niet wetende wat ons boven het hoofd hangt. Rond 14.00 uur komen onze voorzitter, Jan Meijer, met twee voor mij vreemde mannen in de studio. Naar later blijkt, de curator en de advocaat die namens de gemeente het bestuur van de SLOE van Juridisch advies voorziet. Tegen 15.00 uur ben ik klaar met mijn werkzaamheden en daar het wachten op dat wat gaat komen mij te lang duurt, besluit ik naar huis te gaan. Achteraf was ik heel blij dat ik weg ben gegaan, want nog geen uur later had de curator bevolen om de stekker van de omroep eruit te halen. De radio ging op ruis en de tv op zwart. Toen ik hierover door Coen was ingelicht werd ik zeer verdrietig, boos, radeloos, onmacht maakte zich meester van mij. Hoe kon dit mogelijk zijn. Heb ik mij hiervoor jarenlang ingezet. Tijdens de verhuizing naar het huidige pand heb ik tot diep in de nachten staan schilderen en schoonmaken en allerhande klussen gedaan waar de betaalde krachten hun neus voor optrokken. Hiervoor had ik me toch niet jarenlang ingezet om samen met mijn collega’s van de omroep een succes te maken. Nee, dit kon niet mogelijk zijn. Toch was het inderdaad een feit. Op de radio was alleen maar ruis te horen en de kabelkrant op tv stond op zwart. De motivatie van de curator was dat hij tot zijn besluit kwam omdat er géén inkomsten meer binnenkwamen voor o.a. de huur, energiekosten, telefoon, internet etc. etc. Later in de avond heb ik uit onmacht en uit verdriet en boosheid, en frustratie de burgemeester een e-mail gestuurd in de hoop dat misschien vanuit het college eventueel iets tegen het besluit van de curator gedaan kon worden. Uiteraard tegen beter weten in, want ook ik realiseer met maar ten volle dat ook een college niet tegen het besluit van de rechtbank en de curator in kan gaan. Tenzij de gemeente bereid is om de schuld á 130 duizend euro en de personeelskosten over te nemen. Maar zo gek zijn ze bij de gemeente niet (meer)…….of……..Later op de avond kreeg ik via de e-mail een antwoord van de burgemeester. De geplande schoonmaakactie die we zaterdag in de studio zouden houden, komt met deze actie van de curator te vervallen. Ik stuur de schoonmaakploeg hierover een e-mail.

dinsdag 11 sept.: Vandaag mijn werkzaamheden voor de omroep opgepakt. Er heerste een grafstemming op de redactie. Iedereen heeft er behoorlijk de smoor in. Morgen (woensdag 12 sept. wordt het faillissement aangevraagd) Ik probeer zo goed en zo kwaad mogelijk te doen wat ik moet doen. Vanmiddag uiteraard ook weer het bijwonen van het persgesprek met de burgemeester. Via de mail liet afdeling communicatie weten dat het persgesprek iets later zou beginnen. Toen ik op de afgesproken tijd aankwam, bleek dat het persgesprek weer naar een nog later tijdstip was verschoven. Vervelend, want dit komt mij dus helemaal niet uit. Want ‘s avonds is er ook een vergadering van de stadsdeelcommissie Centrum en hier wil ik ook bij zijn. Dus ik vraag de papieren van de besluiten van het college en meldt mij af voor het persgesprek. Marcel had mij gevraagd niet al te laat thuis te komen, want hij wil niet te laat eten. Hij wil voor een lezing naar de UT, de Studium Generale, iets over hersenen. Ja hoor, echt iets voor mijn man. De vergadering van Stadsdeelcommissie Centrum was een bijzondere vergadering. De nieuwe variaties voor de nieuwbouw van De Wonne wordt ter sprake gebracht. Ook staat de Beltstraat weer op de agenda. Helaas merk ik dat ik nog niet goed genezen ben van de griep, en dat ik vandaag te veel hooi op de vork heb genomen. Ik trek het niet om de hele vergadering bij te wonen. In de pauze maak ik toch mijn interview’s voor de radio. Vanwege de accoustiek doe ik dit maar in de kamer van B&W. Ik denk dat het college mij dit niet kwalijk neemt dat we ongevraagd hier gaan zitten. Toch verlaat ik doodop, de vergadering iets over 22.00 uur.

maandag 10 sept.: Begin langzaam maar zeker weer tot het land der levenden te behoren. De griep had behoorlijk huis gehouden de afgelopen week. Maar ik begin er nu weer bovenop te komen. Gelukkig komt mijn eetlust ook weer terug. Wat nu nog rest is de verkoudheid. Gelukkig kan ik me ook weer wijden aan het huishouden, dat is er de afgelopen tijd bij in geschoten. Het zelfde geldt ook voor mijn werk voor de Bewonerscommissie. Ik ben voorzitter van de Bewonerscommissie Hogeland-Noord. Bij ons in de wijk worden de woningen gerenoveerd, en de bewonerscommissie begeleid e.e.a. in aanloop naar en tijdens de renovatie. Wij zijn volgend jaar maart 2008 aan de beurt. Als ik me zo voel zoals nu, dan pak ik morgen weer mijn werkzaamheden voor de radio op. Maar ga vanavond liever nog niet naar de gemeenteraadsvergadering. Marcel gaat vanavond naar de vergadering van de Wijkraad Zuid-Oost.

maandag 3 t/m 10 sept. De hele week met een zware griep in bed gelegen, of de bank gehangen. Wat heb ik mij beroerd gevoeld. Afgelopen woensdag toch maar naar mijn huisarts gegaan. Helemaal vertrouwen doe ik het niet echt, want ik ben er ook heel erg benauwd bij en dat “benauwd” me toch wel een beetje. ‘s middags naar het ziekenhuis voor een foto en bloed laten prikken. Mijn huisarts vermoedde een longontsteking. Brrrrrrrrr….. later op de dag de uitslagen binnen gekregen, gelukkig geen longontsteking en de bloedwaarden lieten zien dat ik een echte griep heb, maar dan ook een echte. Maar goed, dat wist ik zelf wel. Vrijdag 7 sept. ben ik op de weegschaal gestapt, Ik schrok wel, de weegschaal gaf 57 kilo aan. Dit wordt me toch echt te gek! Deze week ook een leuke kaart van Harry en Ilse gehad, een geurkaart………..gelukkig kan ik hier de humor wel van inzien.

Dinsdagavond 4 sept.: Toch maar met mijn broer Harry gebeld, want we zouden het komende weekend naar hem en mijn schoonzus Ilse heengaan. Maar ik ben bang dat ik dan nog lang niet hersteld zal zijn van mijn griep. Dit heeft ook gevolgen voor mijn werkzaamheden voor de radio, hier heb ik me dus voor de komende week ook maar afgebeld.

zondag 2 september: Het bedrijf waar ik mijn webwinkel heb gekocht laat eindelijk weer eens iets van zich horen. Verdorie weer formulieren invullen. Mijn god dat wisten ze 2 maanden geleden toch ook dat dat moest. Stelletje amateurs zijn het. Oké, maar invullen en opsturen. Via de mail laten ze weten dat de site dan morgen online kan. Nou moet het nog zien. Inmiddels heeft de griep ook toe geslagen en voel ik me heel beroerd.

zaterdag 1 september 2007: tussen alle ontwikkelingen door van de ophanden zijnde faillissement van de omroep, ben ik ook bezig met andere leuke dingen. Het bouwen van website’s heeft mij volledig in zijn beslag genomen. Ik heb een idee voor een andere marktplaats voor 2-de handsgoederen. Het bedrijf waar ik de webwinkel heb gekocht heeft helaas niet van service gehoord, het duurt me nu wel heel erg lang. En de griep gaat me ook parten spelen.

woensdag, 29 augustus 2007: Vandaag de medewerkersbijeenkomst gehad in café De Boemel in Enschede. En inderdaad, het bestuur heeft aangekondigd dat volgende week het faillissement aangevraagd gaat worden. Dit betekend onherroepelijk het ontslag voor de betaalde medewerkers. Voor een aantal van hen heb ik geen pardon wat het ontslag betreft. Vooral de hoofdredacteur heeft veel narigheid over zich heen afgeroepen, en nu hangt hij het slachtoffer uit. Ook Geerhard H. is een hypocriete achterbakse lul. Uiteraard is hij weer de gene die de grootste bek heeft. Weer afgeven op anderen, maar zelf niet met een constuctieve oplossing komen, zo goedkoop. Terwijl hij afgeeft op anderen (lees bestuur) heeft hij niet in de gaten dat hij op dat moment door andere medewerkers wordt uitgelachen. Ik wacht maar af en zie wel wat er komen gaat, maar leuk vind ik het allerminst. En voor een aantal collega’s vind ik het ook een vervelende situatie, maar omontkeerbaar.

maandag 20 aug.: via de mail wordt er wat afgecommuniceerd. Tristan J. liet vorige week een oproep naar iedereen sturen met de vraag om ook onze mening op de situatie te geven. Ik heb deze oproep naast me neer gelegd. Ik vind die vent een een grote onbeschofd klootzak. Dus hier heb ik geen zin in. Maar toen via de mail de reacties werden verstuurt en ik ook de reactie van de lul van een Tristan J. las, werd ik toch wel heel boos. Waar haalt die arrogante onbeschofte kerel het vandaan om Jan Meijer, onze voorzitter zo persoonlijk aan te vallen. Ik besluit om toch ook mijn mening te geven. Deze lees je hier

eind augustus 2007, de laatste week van mijn “vakantie” voor de omroep waar ik voor werk. Het wordt een hele rare week, want het bestuur van de omroeporganisatie heeft een medewerkersbijeenkomst aangekondigd. Iedereen kan aanzien komen wat op deze medewerkers bijeenkomst ons wordt medegedeeld: Het faillissement van de SLOE (st. Lokale Omroep Enschede). Het hing al heel lang in “de lucht”, maar nu blijkt het ook een feit te zijn. Nou, ik sta hier helemaal achter en het liefst zou ik persoonlijk de stekker eruit willen trekken. Een raar idee, mijn vakantie loopt ten einde, volgende week ga ik weer beginnen en er zit een faillissement aan te komen. Daar komt bij, dat ik mij niet al te goed voel, denk dat ik de griep ga krijgen. Vorige week maakte de Tubantia al melding van het feit dat er problemen aan zaten te komen. Een e-mail van Nick van Poelgeest is door iemand, al dan niet in opdracht van, naar de Tubantia gestuurd. Ik vond dit een absolute foute actie. Maar het kwaad was al geschied. Deze week dan inderdaad de melding van het op handen zijnde bankroet van de Omroep. lees hier de artikelen

dinsdag 3 juli 2007: Eigenlijk is deze week mijn vakantie begonnen. De maanden juli en augustus zijn echte komkommertijden voor de omroep. Dus omdat die maanden niet veel te doen is, heb ik besloten de maanden juli en augustus vrij te zijn. Dat ik twee maanden vrijaf neem heeft ook te maken met de sfeer die de laatste tijd op de redactie hangt. De relatie betaalde krachten versus het bestuur wordt met de dag slechter. Amanuel heeft een paar weken geleden plots een nieuwe baan gevonden. Nu komen zijn werkzaamheden op het bordje van Ilona. Alsof ze niets te doen heeft. Ik vind dat de betaalde krachten wel erg hoog spel spelen. Vooral de PL (Programma Leiding) maakt heel veel fouten. De hoofdredacteur doet dingen die hij niet moet doen. Zijn taken als hoofdredacteur voert hij niet meer uit. Het enige wat hij doet, is de hele dag achter zijn pc zitten. Hierdoor sluit hij zich helemaal af voor de medewerkers en heeft hij geen idee wat zich op de redactie afspeeelt. Het is mij wel eens overkomen dat ik hem iets vroeg, hij mij afblafte en mij afwees en liet weten hij niet voor “dat soort zaken” was aan genomen. Omdat de afspraak al een tijd geleden was gemaakt, ga ik vandaag voor de omroep op reportage. De bouw van de woontoren aan de Boulevard heeft zijn hoogste punt bereikt. Dat wordt vandaag op bijzondere wijze gevierd. Met genodigden, toekomstige bewoners en bouwvakkers. Ook is de burgemeester aanwezig. Het regent die dag vreselijk. De bouwplaats is één grote modderpoel. En in de stromende regen worden de bijzondere handelingen verricht. Het hoogste punt, de lichtmast, wordt op de woontoren geplaatst. Het is onmogelijk om in dit slechte weer voor mij gewoon mijn werk te doen. Toch doe ik het. Maak voor de kabelkrant foto’s en heb over het bereiken van het hoogste punt van de woontoren interview’s. Helaas zullen de interview’s niet worden uitgezonden. Want de betaalde krachten willen het bestuur een hak zetten en hebben een “staking” georganiseerd. Hierdoor komen alle programma’s voor vandaag te vervallen en is de non-stop machine aangezet. Ik ben hier verbolgen over. Ze hebben totaal geen respect voor andere medewerkers en organiseren acties zonder de vrijwillige medewerkers hierover te spreken. Respectloos. Arrogant. Hypocriet en Egotrippers. Met name Nick en Geerhard, zij zijn de grootste oproerkraaiers. Door hun opstelling en voortdurende negatieve uitlatingen over de omroeporganisatie zorgen zij voor een hele vervelende sfeer op de redactie. Je raakt hierdoor behoorlijk gedemotiveerd. Ik vraag me af waar ik het allemaal voor doe, nog wel.

De eerste week van september begin ik weer, en waarschijnlijk met lood in mijn schoenen en behoorlijk gedemotiveerd…

Geef een antwoord