Enkele up-dates en morgen meer…

Het bedenken van een titel bovenaan een bericht is niet aan mij besteedt. Zo creatief ben ik niet.
Ja, ik zie dat ik toch vaker deze blog bij moet houden, veel gebeurt er niet.
Dat kan ik niet zeggen voor mijn leven, is alles behalve saai. Tenminste, zoals ik er tegenaan kijk. Maar een ander kan het anders zien. Ach whatever.
Afgelopen weekend is het alweer 7[!] maanden geleden dat ik gestop ben met het roken. Een hele verademing, het, om in de sfeer te blijven, lucht behoorlijk op. Ben gelukkig verlost van die vreselijke hoestbuien, met name in de ochtend, waar rokers aan te herkennen zijn. Dat mijn longen door het roken blijvend beschadigd zijn, dat kan ik heel goed merken. Ze noemen dit ook wel COPD, klinkt erg en zo voelt het ook. Gelukkig, als ik hier over spreken mag, valt het in mijn geval mee. Toen ik vorig jaar [2011] bij de longarts kwam viel ik onder type 3 neigend naar type 4. Deze ziekte is in 4 typen te onderscheiden. Je begrijpt van licht, type1,  tot zeer ernstig, type 4.
Nu, na hard werken en een gerichte therapie, dus [ook] niet roken, val ik nog onder type 1. Dus voor mij voorlopig geen scootmobiel met een zuurstoffles achterop, en slangetjes in mijn neus, om toch enigszins lucht te krijgen. Maar dat mijn longen door het roken beschadigd zijn, dat merk ik dagelijks bij veel zaken. Moet rekening houden dat ik niet meer alles kan, als het inspanning kost. Maar als ik alles op mijn manier doe, dan merk ik weinig van de COPD en kan ik doen zoals ik alles altijd al deed. Maar die marathon of mee doen aan het WK traplopen dat kan ik wel vergeten. Nu was ik dat ook al nooit van plan geweest hier aan mee te doen, dus dat valt dan weer mee.
Maar geloof me, trots hierop ben ik allerminst.
Wel zou ik graag weer met zwemmen beginnen. Dat lijkt me heerlijk en dan vooral in de ochtenduren lekker vroeg net na het wakker worden. Maar ja, ken me zelf heel goed en daar moet ik over heen. Een ander bijkomend voordeel van het niet meer roken is dat je veel geld bespaard, in mijn geval is dat dus ongeveer 200 euro p/m. Ja, da’s veel geld. Maar goed, dat idee los laten, want dat lost niets op.
Het zal je waarschijnlijk zijn opgevallen. geen woord over de omroep waar ik als medewerker actief was. Inderdaad, was want veel doe ik niet meer bij de omroep. Alleen nog het persgesprek op dinsdagmiddag en iedere maandag de raads- commissievergaderingen van de gemeenteraad van onze gemeente Enschede. Zo ook vanavond weer. Althans ware het niet dat ik vorige week een mail van de redactie kreeg dat de commissievergadering is afgelast en dus niet door gaat. Dus heb een vrije avond.
Maar dat ik het presenteren overdag mis, ja dat vreselijk. Maar goed, ze willen mij niet meer terug.
Wel ga ik morgenmiddag naar het persgesprek van de gemeente. En ’s avonds ga ik naar voetbalvereniging De Tubanters, waar ik de omroeper ben, zeg maar de stadionspeaker. Speaker, maar dan zonder stadion. Helaas is onze vereniging nog niet zover dat die stadion er kan komen. Maar wie weet. In ieder geval is er morgenavond, 31 januari, het respectcafé met de respectkwis. Dit wordt georganiseerd door oa. Artikel 1 Overijssel. Dit gaat over discriminatie in de voetbal. Dus het discrimineren van  homo’s en allochtonen in de voetbal en sport algemeen.
Dus  morgen meer.

Geef een antwoord